Hava Durumu

Bursaspor'da Ronaldinho’nun adı gündemi salladı sallamasına ama...

Bursaspor’da Ronaldinho’nun ismi heyecan yarattı. Ancak kulübün yıldız kramponu alacak parası yok. 35 yaşındaki Ronaldinho’nun yıllık 2,5 milyon Euro’luk bedeli konuşulurken, Bursaspor oyuncularına birikmiş alacaklarını ödeyebilmek için bankaların kapısını aşındırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2015 06:33
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2015 06:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'da Ronaldinho’nun adı gündemi salladı sallamasına  ama...
Bursaspor banka kredileri ve çek karnesiyle Erkan Körüstan yönetiminde tanıştı. O dönemde astronomik ücretlerle alınan oyuncular kulübün adeta belini büktü. Bugüne kadar bankalarla kredi anlamında çalışmamış, çek karnesi almamış Bursaspor’da borç bir anda büyüdü ve iş içinden çıkılmaz bir hal aldı. Yüksek bedelli oyuncuların elden çıkarılmaması, bunlardan verim alınamaması, transfer yanlışlarına Recep Bölükbaşı döneminde de devam edilmesiyle Bursaspor’da zaten bozuk ve pamuk ipliğine bağlı olan mali tablo tamamen yerle bir oldu.

TAPULU MALLAR GİDİYOR

Oynamayan Frey, Taiwo ve Traore’ye Bursaspor yılda toplam 4 milyon Euro, yani yaklaşık 11 milyon TL ödüyor. Kulüp sadece bu futbolcuların değil, diğerlerinin de ücretlerini karşılamak için Türkiye Futbol Federasyonu’ndan gerekli finansmanı sağlayamıyor. Çünkü Körüstan döneminde TFF’den gelecek yıllara ait ödemeler kullanıldı. Bursaspor yönetimi de ‘Denize düşen, yılana sarılır’ misali kurtuluşu bankalarda buldu. Bursaspor Kulübü ardı ardına çektiği kredilerin yanı sıra bu kez ipoteklerle karşılaştı ve tapulu mallarını elden çıkarmaya başladı.

KURTULUŞ BANKALARDA

Minareliçavuş’ta bulunan 11 bin metrekarelik fabrika alanı 12 başkan eskitmesine karşın bir çırpıda elden çıktı. 16 milyon TL’ye satılan araziden gelen paranın tamamı da daha önce çekilen kredilerin faizlerine, yani bankalara gitti. Futbolculara geçmiş ayları kapsayan ve mart ayı içinde ödenme sözü verilen 13 milyon TL için kaynak yaratamayan yönetim kurtuluşu yine bankalarda buldu. Şimdi yeniden çekilecek krediyle oyunculara ödeme yapılacak. Sonuçta taraftar yıllık maliyeti 2,5 milyon Euro olan Ronaldinho hayaliyle yanıp tutuşurken, gerçek yaşamda yollar yine bankalara çıkacak.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.