Hava Durumu

Bursaspor'da sorun nerede?

Le Guen'in oyuncu tercihleri, takımın kondisyon anlamında bir türlü istenilen seviyeye çıkamaması, bazı oyuncuların 90 dakikayı tamamlayamaması, Yeşil Beyazlı camiada gelecek adına endişeli bir bakış ortaya çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2017 08:07
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2017 08:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'da sorun nerede?

Bursaspor'da Kayserispor yenilgisinin ardından hem kenar yönetimin hem de futbolcuların saha içindeki performansı tartışılır hale geldi. Teknik direktör Paul Le Guen'in Pablo Batalla'nın yokluğunda Deniz Yılmaz'ı oyuna sürmesi, o mevki orijinli Bilal Kısa, Cristobal Jorquera ve Furkan Soyalp'i ise kenarda oturtması tartışmaları da beraberinde getirdi. Kayseri deplasmanında hiçbir varlık gösteremeyen ve buna karşın 90 dakika oyunda kalan Deniz Yılmaz yine istenmeyen adam ilan edildi. Tecrübeli futbolcu Kayseri Havaalanı'nda taraftarların protestosuyla karşılaştı. Deniz'e maç boyunca katlanan teknik direktör Paul Le Guen de göreve geldiği günden bu yana ilk kez bu kadar eleştiriyle karşı karşıya kaldı.

Takımda sadece eleştiri okları Deniz Yılmaz ve Le Guen odaklı değil. Geldikleri günden bu yana ilk 11'de oynamalarına karşın bir türlü performanslarını üst noktaya çıkaramayan Emannuel Badu ve Mikel Agu ile 90 dakikayı bir türlü tamamlayamayan Jires Kembo Ekoko'nun durumları da akıllarda soru işareti bırakmakta. Barış Yardımcı'nın kramp sorunu, takımdan gönderilmesi istenilen oyuncuların zor durumda kalındığında kurtarıcı olarak sahaya sürülmesi Bursaspor ayarında bir kulüpte olmaması gereken davranışlar olarak göze çarpıyor. Geride kalan 7 maçta 9 puan toplayan Paul Le Guen yönetimindeki takımın deplasmanda ise sadece 3 puanı hanesine yazdırması kafalarda soru işareti bırakmakta.

Golüm yeterli olmadı

Malatyaspor'la deplasmanda oynanılan ve kazanılan maçta Yeşil Beyazlı formayla ilk golünü ağlara gönderen William Ekong, ikinci gol sevincini yine deplas-manda bu kez Kayseri'de yaşadı. Takımın 3-1 kaybettiği maçtaki tek golün sahibi Nijeryalı futbolcu karşılaşma sonunda sosyal paylaşım hesabından açıklamada bulundu.

William Ekong yaptığı paylaşımda, "Şükürler olsun. Bursaspor'daki ikinci golümü attığım için çok mutluyum. Ama bu gol 3 puanı almamız için yeterli olmadı" ifadelerini kullandı. Maçtan sonra taraftarları alkışlayarak selamlayan Nijeryalı futbolcu, Yeşil Beyazıllar'a "Destekleriniz için teşekkür ederim" sözleriyle mesaj gönderdi.

Rakamlarda da sınıfta kaldı

Bursaspor, Kayserispor maçında istatistiklerde de sınıfta kaldı. Teknik direktör Paul Le Guen'in 'en kötü oyunumuzdu' sözleri rakamlarla da gerçeklik kazandı. Topla oynamada sadece yüzde 30'luk istatistik tutturan Yeşil Beyazlılar paslaşmada da hayal kırıklığı yarattı. Kayserispor'un 492 başarılı pasına karşılık Bursaspor sadece 157 paslaşmada isabet sağladı. Ev sahibi ekip maç boyunca toplam 33 ortadan 8'inde tehlike yaratırken, Bursaspor 14 ortanın 5'inde topu kendi oyuncularıyla buluşturabildi.

Bu markaj kaçmaz

AS TV'nin ekran klasiği Markaj yine Bursaspor'daki gündemi belirleyecek. Galatasaray maçının ardından Kayserispor'a da deplasmanda kaybeden Bursaspor'daki son durum Markaj'da ele alınacak. Teknik direktör Paul Le Guen'in kadro seçimi, Deniz Yılmaz başta olmak üzere takımdaki düşüşün sebebi Markaj yorumcuları tarafından değerlendirilecek. Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy'un sunacağı, Adem Vural, Erkan Öncel, Levent Batur ve Çetin Sabırlı'nın yorumlarıyla katılacağı Markaj saat 20.15'te ekranlara gelecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.