Hava Durumu

Bursaspor'da tek aday Mesut Mestan!

Bursaspor'da 15-23 Haziran tarihlerinde yapılacak olağanüstü genel kurul için başkan adaylığı başvurusu süresi dün doldu. Kongreye Mesut Mestan tek başkan adayı olarak gidecek.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2019 07:58
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2019 07:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'da tek aday Mesut Mestan!

HABER | TOLGA ÖZTAŞ

Ali Ay'dan sonra başkanlık koltuğuna oturmak için sadece bir isim başvurdu.

Bursaspor'da Ali Ay yönetiminin aldığı olağanüstü genel kurul kararından sonra sonucu merakla beklenen başkan adaylığı için süre dün doldu. Kulis çalışmaları neticesinde başkan adaylık dilekçesini sadece Mesut Mestan Divan Başkanlık Kurulu'na teslim etti. Tatil için gittiği Bodrum'da bulunan ve dilekçe teslim süresi bitmeden Bursa'ya ulaşamayan Mestan'ın yerine başvuru dilekçesini avukatı Yıldırım Hacıoğlu verdi. Lemi Keskin ile Mesut Mestan'ın aynı listede hareket edeceklerine dair haberler çıkmasına karşın başvuru dilekçesinde Lemi Keskin'in isminin yer almaması dikkat çekti.

Tek başkan adayı olarak olağanüstü kongreye giden Mesut Mestan'ın yönetim kurulu listesinde Ali Ay yönetiminde bulunan Görkem Akbaş, Ömer Faruk Şahin ve Sezer Sezgin de yer alıyor. Recep Bölükbaşı döneminde yönetim kurulu üyeliği yapan Ahmet Eraslan ve Konuralp Yeşil bu kez Mesut Mestan'ın listesine girdi. Mesut Mestan'ın listesinde İbrahim Yazıcı döneminde birlikte çalıştığı Selçuk Eren de yer alıyor. Bursaspor'da olağanüstü genel kurul 15-23 Haziran tarihlerinde yapılacak. Mesut Mestan'ın tek liste ile yer alacağı genel kurulda oy pusulasının rengi kırmızı olacak.

ALİ AY'I ARADI

Başkan adaylığı kararını tatil için gittiği Bodrum'da alan Mesut Mestan telefonla mevcut başkan Ali Ay'ı aradı. İkili telefonda durum değerlendirmesi yaptı. Mestan'ın Ali Ay'ın yönetiminde bulunan bazı isimleri listesine alma hususunda Ali Ay'la görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

İLK AÇIKLAMA SÖNMEZ MEDYA'YA

Tatil için gittiği Bodrum'da başkan adaylığı kararını alan Mesut Mestan Bursa Hakimiyet'in sorularını yanıtladı.

Bir süredir Bursaspor'la ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini ve sürekli toplantılar yaptıklarını söyleyen Mestan, "Açıkçası dün geceye kadar adaylıkla ilgili bir karar vermemiştik. Ancak bugün (dün) gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra aday olma fikri daha sağlam oluştu. Ben şu an Bodrum'dayım. Gelişmeleri takip ediyorum. Kulübün borcu, oyuncuların durumu hakkında bilgi sahibiyim. Başkan Ali Ay'la görüştüm. Bursa'ya dönüşte her konu hakkında daha sağlıklı bir açıklama yapacağım. Çok onurlu bir göreve soyunduk. Hep birlikte ateşten gömlek giydik. İşimizin ve sorumluluğumuzun farkındayız. Teknik direktör ve transfer konularında hemen açıklamada bulunmak kulübümüze zarar verebilir" dedi.

İŞTE LİSTESİ:

YÖNETİM ASİL: Mesut Mestan, Ahmet Eraslan, Erol Turan, Görkem Akbaş, Kıvanç Cakalıoğlu, Konuralp Yeşil, Ömer Faruk Şahin, Sezer Sezgin, Ali Büyükkurt, Selçuk Eren, Serkan Subaşı, Yavuz Aman, Yıldırım Hacıoğlu

YÖNETİM YEDEK: Uğur Çelikyay, Fatih Öztürk, Serhat Yıldırır, Ersin Toker, Rıdvan Özkan

TFF DELEGE ASİL: Besim Hacıoğulları, Hasan Başaran, M.Kemal Gürmen, Mehmet Çakman

TFF DELEGE YEDEK: Hüseyin Kara, Adnan Yazık, Ali Yüksel Deliçay, İlhan Biçer

DİSİPLİN KURULU ASİL: Mustafa Kemal Şençayır, Sungurtekin Öztan, Umut Önel

DİSİPLİN KURULU YEDEK: Cihan Kayrak, Aygül Arda, Engin Demir.

"SELAMINI GETİRDİM"

Mesut Mestan'ın adaylık başvurusunu Divan Başkanlık Kurulu'na teslim eden avukat Yıldırım Hacıoğlu şehir dışında bulunan Mesut Mestan'ın Divan Kurulu'na selamlarını getirdiği söyledi. Ateşten gömlek giydiklerini ifade eden Hacıoğlu, hep birlikte bu zorluğun üstesinden gelmeye çalışacaklarını ifade etti.

LİSTE ÇOK DEĞİŞTİ

Mesut Mestan'ın avukatı Yıldırım Hacıoğlu aracılığıyla Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu'na sunduğu adaylık dilekçesinde değişikliğe gidildi. Bağımsız Denetleme Kurulu Başkanlığı adaylığını açıklayan ve bu doğrultuda Divan Kurulu'na dilekçesini sunan Tayfur Serdar Güllülü asil listeye bilgisi olmadan alındığı ve imzasının atıldığı gerekçesiyle listeden çıktığını açıkladı. Yönetim Kurulu yedek listesinde yer alan Murat Çalıkapan da listeden çıktığını bildirdi. Aynı şekilde disiplin kurulu yedek listesinde yer alan Cüneyt Özkan da bilgisi olmadan dilekçeye adının yazıldığını gerekçe göstererek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla listeden çıktığını duyurdu. Tayfur Serdar Güllülü'nün yerine Recep Bölükbaşı yönetiminde yönetim kurulu üyesi olan Ali Büyükkurt asil listeye dahil edildi.

YASAL YOLLARA BAŞVURUR

Gün boyu Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nde yönetimiyle birlikte başkan adaylık başvurusunu bekleyen Divan Başkanlık Kurulu Başkanı İdris Sevinç, Mesut Mestan'ın başvuru için yetişemediğini, kendisiyle yarın (bugün) görüşeceklerini söyledi. Sevinç, "Tek liste oldu. Bize de kabul etmek düştü. İnşallah hayırlı uğurlu olur." dedi. Bazı üyelerin dilekçedeki imzalarının kendilerine ait olmadığını ve isimlerinin bilgileri dışında yazıldığına dair açıklamaları üzerine de konuşan Sevinç, "Biz beyan üzerine bu listeyi kabul ettik. Bu listedeki imzaları sorgulamak haddimize değil. İmzasının taklit olduğunu iddia eden yasal yollara başvurur" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.