Hava Durumu

Bursaspor'da tek hedef 3 puan!

Yeşil Beyazlılar TFF 1. Lig'in 10. haftasında bugün sahasında Balıkesirspor'u konuk edecek. Büyükşehir Belediye Stadı'nda saat 19.00'da start alacak mücadelede hakem Erkan Özdamar düdük çalacak. Maç BeIN Sports Max-1'den canlı yayınlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2019 09:01
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2019 09:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'da tek hedef 3 puan!

Ziraat Türkiye Kupası'nda yedek ağırlıklı bir kadro ile Bayburt Grup Özel İdare'yi deplasmanda yenerek yoluna emin adımlarla ilerleyen Bursaspor, TFF 1. Lig'in 10. haftasında bugün Balıkesirspor'u ağırlayacak. Aynı zamanda haftanın kapanış maçında karşı karşıya gelecek iki ekibin mücadelesi Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda saat 19.00'da oynanacak. Ankara bölgesi üst klasman hakemi Erkan Özdamar'ın yöneteceği mücadelede, Özdamar'ın yardımcılıklarını Cemal Bingül ve Hasan Hüseyin Tetik yapacak.

İÇERİDE PUAN KAYBI YOK

Bursaspor haftaya 15 puanla 7'nci sırada girerken; Balıkesirspor ise Yeşil Beyazlıların bir puan önünde bulunuyor. İç saha performansıyla dikkat çeken Bursa temsilcisi, bu sezon sahasında oynadığı 4 lig maçından da galibiyetle ayrıldı. Son iki lig maçından da galip gelerek formda bir görüntü çizen Bursaspor, Balıkesirspor'u da yenmesi halinde kulüp tarihindeki en iyi iç saha başlangıcını tekrarlayacak. Buna karşın Balıkesir ekibi ise deplasmandaki 4 lig maçında hiç kazanamazken; sadece bir puan alabildi.

BENZER EKİPLERİN MAÇI

Ligde geride kalan haftalarda her iki takım da benzer hücum performansı sergiledi. Bursaspor 15 kez rakip ağları havalandırırken, Balıkesirspor ise 14 kez gol sevinci yaşadı. Ancak Balıkesir eki-binin 12 golü iç saha maçlarında gelirken, deplasmanda ise yalnızca 2 golü bulunuyor. Bursaspor'da Kubilay Kanatsızkuş 3 golle takımın en golcü oyuncusu konumunda. Genç oyuncu ikişer golle Mamadou Diarra ve Emirhan Aydoğan takip ediyor. Balıkesirspor'da ise Rahmi Anıl Baraşan'ın 4, Foxi Kethevoama 3 golle takımına
katkı verdi.

TANIDIK BİR İSİM

Sezon başında Bursaspor gibi mali sorunlarla boğuşan Balıkesirspor'un başında Bursaspor camiasının yakından tanıdığı bir isim bulunuyor. Kırmızı Beyazlıların Teknik Direktörü Ali Tandoğan, futbolculuğu döneminde Bursaspor'un kulüp tarihindeki tek lig şampiyonluğunda kadroda yer almış ve elde edilen başarıya önemli katkılar sunmuştu.

ÖZDAMAR'IN İLK MAÇI

Bursaspor-Balıkesirspor maçında düdük çalacak Erkan Özdamar kariyerinde ilk kez Timsah'ın maçını yönetecek. Geçen sezon daha çok 2. Lig'de maç yöneten, zaman zaman da Elit Yaş Ligi finalleri ile Süper Lig'de 4. hakem olarak görev alan Özdamar, bu sezon ise 1. Lig hakemi oldu. Şu ana kadar BB Erzurumspor-İstanbulspor, Fatih Karagümrük-Menemenspor, Akhisarspor-Hatayspor, Altınordu-Altay ve Giresunspor-Eskişehirspor maçlarında düdük çalan Erkan Özdamar, 10. haftada görev alacağı Bursaspor-Balıkesirspor maçıyla 1. Lig'deki 10. haftada 6. kez sahada yer alacak.

ÜSTÜNLÜK BURSASPOR'DA

İki ekip daha önce resmi maçlarda sadece 4 kez karşı karşıya geldi. 1975-1976 ve 2014-2015 sezonlarında oynanan lig mücadelelerinin 3'ünde Bursaspor kazanırken, Balıkesirspor ise yalnızca bir kez galibiyet elde edebildi. 2 takım arasında tarihte oynanan ilk karşılaşmayı Balıkesir ekibi evinde 1-0 kazandı. Bu maçın rövanşında ise bu kez evinde Bursaspor 1-0 kazanan taraf oldu. Balıkesirspor'un İsmail Ertekin'in büyük başarılarıyla yeniden çıktığı 2014-2015 Süper Lig sezonunda ise Yeşil Beyazlılarda deplasmanda 5-0, sahasında ise 4-2 yenerek raki-bine büyük üstünlük kurdu.

MAÇ HEYECANI AS TV'DE

TFF 1. Lig'in 10. haftasında bu akşam saat 19.00'da Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanacak Bursaspor-Balıkesirspor maçının tüm ayrıntıları AS TV'de ekranlara gelecek. Zorlu karşılaşma öncesinde ve sonrasında Bursa Hakimiyet Gazetesi Bursaspor muhabiri Tolga Öztaş ile Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy, Büyükşehir Belediye Stadı'ndan yapacakları canlı yayınlarla maçın nabzını tutacak.

İŞTE MUHTEMEL 11'LER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.