Hava Durumu

Bursaspor'da tüzük paramparça

Bursaspor Tüzük Kongresi'nde üyelerin oyuna sunulan 61 maddenin 44'ü doğrudan geçerken, 17 madde verilen teklifler doğrultusunda üyelerden kabul gördü. Başkan Ali Ay ve ekibi büyük bir şok yaşadı. Halka arz kelimesi tüzükten çıkarıldı. Yönetim Kurulu üye sayısı 9 asil olarak teklif edildi, üyeler 13 asil üyeyi kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2017 05:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2017 05:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'da tüzük paramparça

Bursaspor'da ilk oturumu 30 Aralık 2016'da yapılan ancak sadece 11 üyenin katılması nedeniyle ertelenen Tüzük Genel Kurulu'nda ikinci oturum Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Hazirunda kayıtlı bulunan 6 bin 365 üyenin sadece 625'i kongreye katılım gösterdi. Üyelerin büyük bir kısmı kongrenin hafta içi ve mesai saatinde yapılmasına tepki gösterdi. Tüzük Kongresi'nin divan başkanı İlhan Parseker kongrenin hemen başında itirazda bulunulmayan maddelerin okunmuş kabul edilmesini ve tartışmalı maddelerin de üyeler tarafından incelenmesi adına oturuma 15 dakika ara verdi. Yapılan inceleme sonucunda toplam 17 maddenin tek tek oylanması kararlaştırıldı. Geride kalan 44 madde ise tek seferde oya sunuldu ve oybirliği ile kabul edildi.

TANSİYON KISMEN YÜKSELDİ

Oylamaya sunulan 17 maddenin görüşülmesinde tartışmalar yaşandı. Başkan Ali Ay bazı maddelerin görüşülmesi sırasında salondan ayrıldı. 4'üncü maddede yer alan halka arz fıkrası çıkarılarak bu madde kabul edildi. Üye aidatlarını içeren 11'inci madde o dönemi kapsayan asgari ücretin 10'da biri, giriş ödentisi de o dönemin asgari ücretinin dörtte biri şeklinde kabul gördü. İbra edilmeyen üyelerin başkan adaylığını kısıtlayan 16'ncı madde itirazlara rağmen oyçokluğu ile kabul edildi. 15 kişiden oluşan yönetim kurulunun 9'a düşürülmesi teklifi kabul görmezken, bu sayı verilen önerge ile 13 asil ve 6 yedek olarak geçti. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği Tüzük Genel Kurulu'nun son bölümünde üyelerin büyük bir kısmı toplantı salonunu terk etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.