Hava Durumu

Bursaspor'dan flaş darp açıklaması

Bursaspor Kulübü, dün oynanan Fenerbahçe karşılaşmasında yeşil-beyazlı taraftarlara yönelik uygulanan şiddete ilişkin açıklama yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2018 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2018 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'dan flaş darp açıklaması

Süper Lig'in ilk haftasında Bursaspor'un dün deplasmanda oynadığı Fenerbahçe müsabakasında bazı yeşil-beyazlı taraftarlar, emniyet mensupları tarafından darp edilmişti. Taraftarların cep telefonu kameralarına da yansıyan görüntülerin ardından olayın sorumlusu olduğu tespit edilen komiser yardımcısının açığa alındığı açıklanmıştı.

Yaşanan olaylara ilişkin Bursaspor Kulübü, resmi internet sitesi aracılığıyla açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Fenerbahçe maçının ilk yarısı oynanırken tarafımıza ulaştırılan görüntü ve bilgiler eşliğinde bazı taraftarlarımızın darp edildikleri ve gözaltına alındıkları konusunda haberdar edildikten sonra hemen hareket geçilmiş ve maç boyunca siyasi ve idari olarak üst düzeyde temaslar gerçekleştirilmiştir. Başta Milletvekillerimiz, İl Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere yöneticilerimiz olayın gerçekleşmesinin ardından ilk olarak İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile temas kurmuş ve sayın Çalışkan'ın yetkilendirdiği müdür yardımcısıyla görüntüler izlenmek suretiyle darp olayının sorumluları tespit edilmiştir. Gece geç saatlerde olayın sorumlusu komiser yardımcısının görevden alındığı tarafımıza bildirilmiştir. Ayrıca darp sonucu hastaneye sevk edilen taraftarlarımızın tedavisi takip edilirken gözaltına alınan taraftarlarımızın serbest bırakılmasına ilişkin yaptığımız girişimler de olumlu sonuçlanmıştır. Maçın bitimiyle birlikte taraftarımızın güvenli bir şekilde stattan ayrılışının sağlanması adına siyasilerimiz ve yöneticilerimiz sahaya inerek deplasman tribününe gidilmiş ve yetkililerle birlikte süreç titizlikle takip edilmiş, ilgili yönetici arkadaşlarımız da taraftarlarımıza refakat etmişlerdir. Son derece üzücü gelişmelerin yaşandığı sırada Bursa ve Bursaspor adına birlikte hareket eden ve olaya her yönüyle müdahil olan Milletvekilimiz Refik Özen, İl Başkanımız Ayhan Salman, Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ve yönetici arkadaşlarımıza hassasiyet ve gayretleri için teşekkür ediyor, taraftarlarımıza geçmiş olsun diliyoruz."
Öte yandan Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba da resmi site aracılığıyla taraftarlara yapılan şiddeti teknik ekip ve futbolcular adına şiddetle kınadığını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.