Hava Durumu

Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Sevinç'ten Sönmez Medya'ya değerlendirme

Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı İdris Sevinç imza krizi nedeniyle Bursaspor başkan adaylığı için süre uzatılmasının mümkün olmadığını ve tüzük hükümleri gereğince kongrenin belirlenen tarihte yapılmak zorunluluğunun bulunduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2019 08:22
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2019 08:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Sevinç'ten Sönmez Medya'ya değerlendirme

BÜYÜK İNFİAL UYANDIRDI

Bursaspor'da 15-23 Haziran tarihlerinde yapılacak olağanüstü genel kurul için adaylık süresi önceki gün doldu. Adaylık için sadece Mesut Mestan'ın listesi avukatı aracılığıyla Divan Kurulu'na sunuldu. Eğer bir çekilme olmazsa Mesut Mestan Bursaspor'un genel kuruluna tek aday olarak gidecek. Ancak Mesut Mestan'ın Divan Kurulu'na verdiği yönetim kurulu listesindeki imzalar camiada büyük infial uyandırdı. Listede yer alan bazı kişilerin isimlerinin bilgileri olmadan yazıldığını, imzaların da başkaları tarafından atıldığını gerekçe göstererek listeden çıkmaları olaya farklı bir boyut kazandırdı. Denetleme Kurulu adaylık dilekçesini Divan Kurulu'na sunan Tayfur Serdar Güllülü Mesut Mestan'ın yönetim kuruluna isminin bilgisi olmadan yazıldığını gerekçe göstererek listeden çıktı. Usulsüz bir durum olduğunu belirten Güllülü, Divan Başkanı İdris Sevinç'ten başkan adaylığı başvuru süresinin 11 Haziran Salı gününe kadar uzatılmasını talep etti.

DİVAN'IN YETKİSİ DIŞINDA

Divan Başkanı İdris Sevinç yaşanan bu olaylarla ilgili Sönmez Medya'ya açıklamada bulundu. Denetleme Kurulu başkan adayı Tayfur Serdar Güllülü'nün yanlış yere müracaat ettiğini belirten Sevinç, "Bu konuda bizim yetkilerimiz belli. Tüzük ne diyorsa onu uygulamak zorundayız. Denetleme Kurulu Başkanı adayı arkadaşımız bize geldi, isminin bilgisi olmadan Mesut Mestan'ın yönetim kurulu listesine yazıldığını, imzasının da atıldığını söyleyerek listeden çıktı. Bizden de başvurusu süresinin uzatılmasını istedi. Ancak bu mümkün değil. Maalesef tüzüğümüzde boşluk var. Noterde imza atan 116 üye için bir sıkıntı yok. Fakat yönetim kurulu listesi için bu türde itirazlar yapılıyor. Bu saatten sonra biz tüzük hükümlerine uymak zorundayız. Başkan adaylık süresi uzamaz ve kongre de belirlenen tarihlerde yapılmak zorundadır. Eğer imzalarının taklit edildiğini iddia eden kişiler varsa başvuracakları yer mahkemedir" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.