Hava Durumu

Bursaspor düğümü son hafta çözecek

Spor Toto Süper Lig'de kümede kalma yarışını yakından ilgilendiren maçta Bursaspor ile Göztepe, golsüz berabere kalarak şanslarını son haftaya taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2019 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2019 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor düğümü son hafta çözecek

Konuk Göztepe'nin 11'inci dakikada Alpaslan ve 73'üncü dakikada Halil'le bulduğu goller Video Yardımcı Hakem (VAR) odasının uyarısıyla iptal edilirken, Deniz Kadah 52'nci dakikada penaltı atışından yararlanamadı.

Lige tutunma savaşı veren iki takım da 33'üncü hafta sonunda 1'er puana razı oldu. Bu sonuçla Bursaspor puanını 34'e çıkarıp maç fazlasıyla 16'ncı sırada, Göztepe ise 35 puanla 15'inci basamakta kaldı. Bursaspor gelecek hafta Yeni Malatyaspor'a konuk olacak, Göztepe ise evinde Ankaragücü ile karşı karşıya gelecek.

Stat: Bursa Büyükşehir Belediye

Hakemler: Mete Kalkavan xx, Kemal Yılmaz xx, Ceyhun Sesigüzel xx

Bursaspor: Okan Kocuk xx, Abdullahi Shehu xx, Ertuğrul Ersoy xx, Aurelien Chedjou xx, Iasmin Latovlevici xx, Staphane Badji xx, Aytaç Kara xx, Allano Lima xx, Henri Saivet xx (Tunay Torun dk. 60 xx), Onur Atasayar xx (Yusuf Erdoğan dk. 46 xx), Umut Nayir xx (Diafra Sakho dk. 66 xx)

Yedekler: Muhammed Şengezer, Santiago Vergini, Furkan Soyalp, Kubilay Kanatsızkuş, M.Emin Sarıkaya, Burak Kapacak, Jani Atanasov

Teknik Direktör: Mesut Bakkal

Göztepe: Beto xx, Lamine Gassama xx, Alpaslan Öztürk xx, Titi xx, Berkan Emir xx, Andre Castro xx, Andre Poko xx, Halil Akbunar xx (Axel Ngando dk. 81 x), Deniz Kadah xx (Yoan Gouffran dk. 69 xx), Serdar Gürler xx (Celso Borges dk. 87 x), Cameron Jerome xx

Yedekler: M.Göktuğ Bakırkbaş, Eren Bilen, Lumor Agbenyenu, Yalçın Kayhan, Tayfur Bingöl, Erol Hakan Sepil

Teknik Direktör: Tamer Tuna

Sarı kartlar: Ertuğrul Ersoy, Aurelien Chedjou, Allano Lima (Bursaspor), Andre Pako (Göztepe)

MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI

İLK YARI

1- Mete Kalkavan'ın düdüğü ile birlikte karşılaşma Bursasporlu oyuncuların santra vuruşuyla başlıyor.

2- Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı Bursaspor'dan geliyor. Allano Lima sağ kanatta aldığı top ile birlikte rakiplerinden sıyrılıp ceza sahası içine giriyor. Fakat yerden içeri çevirdiği top kaleci Beto'da kalıyor.

5- Mücadelenin ilk beş dakikasında oyun orta sahada geçiyor.

6- Karşılaşmada kazanılan ilk köşe vuruşunda topun başına Berkan Emir geçiyor. Berkan'ın ortasında Bursaspor defansı topu ceza sahası dışına uzaklaştırıyor.

11- Berkan Emir'in kullandığı serbest vuruşta, Alpaslan Öztürk kafa vuruşu ile topu filelere gönderiyor fakat VAR incelemesinin ardından, atılan bu gol ofsayt gerekçesi ile iptal ediliyor.

19- Bursaspor bu dakikada gole çok yaklaştı. Abdullahi Shehu'nun sağ kanattan yaptığı ortaya Umut Nayir çok iyi yükseliyor ve altı pasa yakın bir noktadan etkili bir kafa vuruşu yapıyor. Kaleci Beto da aynı güzellikte topu kornere çeliyor.

19- Kazanılan köşe vuruşunda yapılan ortaya Aurelien Chedjou yükseliyor ve yaptığı kafa vuruşunda top kalenin sağından auta çıkıyor.

25- Göztepe adına kazanılan köşe vuruşunda topun başına Berkan Emir geçiyor. Berkan'ın ortasında kaleci Okan Koçuk topu yumruklarıyla taça kadar uzaklaştırıyor.

28- Aytaç Kara'nın kafa ile gönderdiği pasta Onur Atasayar için ofsayt bayrağı kalkıyor.

32- Elle oynama sonrasında kazanılan serbest vuruşta topun başına Berkan Emir geçiyor. Berkan'ın ortasında Bursaspor defansı topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

37- Hızlı gelişen Göztepe atağında Poko'nun derinlemesine pasında topla buluşan Cameron Jerome ceza sahasına doğru ilerlemek isterken Ertuğrul Ersoy'un müdahalesi ile yerde kalıyor ve hakem Mete Kalkavan sarı kartını Ertuğrul'a gösteriyor.

39- Kazanılan serbest vuruşta topun başına Berkan geçiyor. Berkan'ın ortasında ise Bursaspor defansı topu ceza sahası dışına uzaklaştırıyor.

45- Iasmin Latovlevici'nin sol kanattan verdiği derinlemesine pas ile topla ceza sahası içinde buluşan Onur Atasayar şutunu çekiyor. Cristian Titi son anda araya girerek topu kornere gönderiyor ve olası bir gol girişimini engellemiş oluyor.

45- İlk yarının sonuna en az beş dakikalık uzatma süresi ekleniyor.

45- Hakem Mete Kalkavan ilk 45 dakikanın son düdüğünü çalıyor.

İKİNCİ YARI

46- Hakem Mete Kalkavan'ın düdüğüyle ikinci yarı başladı.

46- Bursaspor karşılaşmanın ikinci yarısına oyuncu değişikliği ile başlıyor. Oyundan Onur Atasayar çıkarken, yerine Yusuf Erdoğan dahil oluyor.

50- Defansın gönderdiği uzun topta , defansın arkasına sarkan Cameron Jerome ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kalmak üzere iken Aurelien Chedjou'unun müdahalesi ile yerde kalıyor. Bu müdahale sonrasında ise hakem Mete Kalkavan penaltı düdüğünü çalıyor.

51- Penaltı vuruşunda Deniz Kadah topun başına geçiyor. Deniz'in kullandığı penlatıda kaleci Okan sağına çok iyi uzanıyor ve penaltıyı kurtarıyor.

53- Henri Saivet'in ortasına yükselen Ertuğrul Ersoy kafa vuruşunu yapmak isterken Beto'ya müdahalede bulunuyor ve Mete Kalkavan faul düdüğünü çalıyor.

59- Yusuf Erdoğan'ın sağ kanattan yaptığı ortada Alpaslan Öztürk topu ceza sahası dışına uzaklaştırıyor.

60- Bursaspor için maçtaki ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Henri Saivet oyundan çıkarken, Tunay Torun oyuna dahil oluyor.

63- Aytaç'ın pası ile topla buluşan Tunay Torun kaleyi cepheden gören bir noktadan şutunu çekiyor. Tunay'ın şutunda top kaleci Beto'nun üzerine gidiyor ve Beto rahatlıkla topa sahip oluyor.

65- Umut Nayır'ın presi sonrasında topla buluşan Yusuf Erdoğan için ofsayt bayrağı kalkıyor.

66- Bursaspor'da oyuncu değişikliği Umut Nayir oyundan çıkarken, Diafra Sakho oyuna dahil oluyor

67- Kazanılan köşe vuruşunda topun başına Yusuf Erdoğan geçiyor. Yusuf'un ortasında savunma topu ceza sahası dışına uzaklaştırıyor.

72- Göztepe'de Halil Akbunar'ın golü ofsayt kararıyla iptal edildi.

77- Allano Lima'nın ceza sahası dışından çektiği şutta top üstten auta çıkıyor.

82- Göztepe takımında ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Halil Akbunar oyundan çıkarken, Axel N'gando oyunda dahil oluyor.

82- Berkan Emir'in altı pas içerisine göndermek isteği top kaleci Okan Koçuk'un ellerinde kalıyor.

86- Andre Castro'nun pası ile sağ kanatta topla buluşan Serdar Gürler'in ortasında kaleci Okan Koçuk rahatlıkla topa sahip oluyor.

87- Göztepe takımında son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Serdar Gürler oyundan çıkarken, Celso Borges oyunda dahil oluyor.

90- İkinci yarının sonuna en az altı dakikalık uzatma süresi ekleniyor.

90- Hakem mücadelede son düdüğü çalıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.