Hava Durumu

Bursaspor Durmazlar evinde Eskişehir Basket'e yenildi

Sakarya Büyükşehir Belediye mağlubiyetiyle başladığı TBL Dörtlü Final'de dün Eskişehir Basket'i ağırlayan Bursaspor, son çeyreğe kadar başa baş bir oyun sergilese de mücadeleyi 7 sayı farkla kaybederek moral yitirdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2017 05:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2017 05:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor Durmazlar evinde Eskişehir Basket'e yenildi

Ozan DEMİR'in haberi

Bursaspor Durmazlar, Türkiye Basketbol Ligi Dörtlü Final ikinci maçında Eskişehir Basket'i konuk etti. Bursa Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda seyircisiz oynanan karşılaşmada ilk sayısını Erdem İlter ile bulan Yeşil Beyazlılar, 5. dakikayı 11-12 geride geçti. Karlo Vragoviç ve Dejan Borovnjak'ın sayılarıyla maçı dengede götüren ev sahibi ekip, ilk çeyreği 21-23 yenik kapattı. İkinci periyotta Salih Uğraşan ve Şahin Ekmen ile skor üreten Potanın Timsahları, 16. dakikada 30-28 üstünlük sağlasa da rakibin dış atışlarına engel olamayınca soyunma odasına 36-41 mağlup girdi.

SON ÇEYREKTE YIKILDI

Üçüncü çeyreğin başında iki takım da sayı bulmakta zorlanırken, Yunus Çankaya'nın 3 sayılık basketi durumu 39-41'e geldi. Şahin Ekmen'in üçlüğüyle 24. dakikada 49-47 öne geçmeyi başaran Yeşil Beyazlılar, Sean Marshall, Duncan ve Buğrahan'ın sayılarına basketlerini önleyemedi ve son çeyreğe 56-60 geride başladı. Dördüncü periyodun hakemler konuk ekibin sert oyununa müsaade edince Timsah potaya gitmekte zorlandı. Bu bölümde dış atışlardan da istediği sayıları bulamayan Bursaspor, parkeden 74-81 yenik ayrıldı. Bursaspor Durmazlar, gruptaki 3. maçını 21 Mayıs Pazar günü deplasmanda Acıbadem'le yapacak.

Maç sonu gerginlik

Karşılaşma sonunda iki takım oyuncuları birbirini tebrik etmeye geldiği sırada Eskişehir Basket oyuncusu Buğracan'ın, kendisini kutlamak için el uzatan Bursaspor Durmazlar Başantrenörü Şemsettin Baş'a hakaret etmesi sonrası kısa süreli gerginlik yaşandı. Baş, yaptığı hareket nedeniyle bu oyuncuya tepki gösterirken diğer oyuncuların araya girmesiyle gerginlik yatıştırıldı.

Bursaspor Durmazlar'ın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan Eskişehir Basket karşılaşmasını Başkan Ali Ay'ın yanı sıra Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Ömer Kızıl da izledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.