Hava Durumu

Bursaspor evinde galibiyete hasret

Bursaspor, sahasında ağırlayacağı Kayserispor karşısında kara bulutları dağıtmak isterken, evinde ise 5 maçtır galibiyete hasret kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2018 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2018 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor evinde galibiyete hasret

Son olarak 10 yıl önce aynı grafiği sergileyen yeşil beyazlı ekip, tarihinde ise sadece bir kez aynı sezon içinde 6 maç üst üste evinde kazanamadı.

Süper Lig'de son haftaların en formsuz ekibi olan Bursaspor, 2 Şubat Cuma günü sahasında ağırlayacağı Kayserispor mücadelesini dönüm maçı olarak görüyor. Yeşil beyazlı ekip, ligde uzun zamandır kazanmazken, aynı zamanda bu maçtan 3 puan çıkararak evindeki galibiyet hasretini de dindirme peşinde. Zira bu sezon evinde oynadığı 12 lig maçından 19 puan çıkaran Bursaspor, sahasında oynadığı son 5 lig maçında ise kazanamadı. Sahasında ligdeki son galibiyetini 13'üncü haftada oynanan Kardemir Karabükspor maçını 2-1'lik skorla kazanarak alan Bursaspor, sonraki 5 maçın 3'ünde rakipleriyle puanları paylaşırken 2'sinden ise mağlup ayrıldı.

SADECE 1 KEZ GERÇEKLEŞTİ

Bursaspor'un Süper Lig'deki tarihine bakıldığında ise bu durumun ilk olmadığı görülüyor. Son olarak 2007-08 sezonu içerisinde evinde 5 maç üst üste kazanamayan yeşil beyazlı ekip, bunun yanı sıra 1982-83, 1975-76 ve 1973-74 sezonlarında da aynı grafiği sergiledi. Kayserispor karşısında da kazanamadığı takdirde evindeki galibiyet hasreti 6 maça çıkacak Bursaspor'un, tarihinde ise bu durum yalnızca 1 kez gerçekleşti. 1972-73 sezonunda yeşil beyazlı ekip, evinde üst üste 6 lig maçını kazanamadı.

Bursaspor'un üst üste evinde 7 lig maçını kazanamadığı bir dönemi ise olmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.