Hava Durumu

Bursaspor gol olup yağdı

Avrupa hedefiyle son haftalara giren Bursaspor, ligin dibinden kurtulmak isteyen Balıkesirspor'u 4-2 mağlup etti.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2015 19:41
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2015 19:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor gol olup yağdı
15. dakikada Josue'enin jeneriklik golüyle öne geçen Bursaspor'a cevap Gökhan Ünal'dan geldi. 25 ve 30. dakikalarda sahneye çıkan tecrübeli golcü, Balıkesirspor'u 2-1 öne geçirdi.

36. dakikada Holmen'in golüyle soyunma odasına 2-2'lik eştilikle giren Bursaspor, 2. yarıda daha etkili olan taraftı. Yeşil beyazlılar, aradığı golü ise 74. dakikada Fernandao'nun penaltıdan attığı golle buldu. 

Gol perdesini kapatan isim ise 84'te genç Enes Ünal oldu ve Bursaspor, maçı 4-2 kazanan taraf oldu.

Bu sonuçla Bursaspor 41 puana yükselirken, Balıkesirspor 15 puanda kaldı.

CANLI ANLATIM...

90' Hakem Ali Palabıyık maçın bitiş düdüğünü çaldı 

90' Ters kanattan atılan uzun pasla ceza sahasının hemen önünde topla buluşan Enes Ünal, rakibini geçip vuruşunu yapıyor fakat kaleci Andrija Vukovic bu pozisyonda kalesinde devleşiyor.

90' Karşılaşmanın sonuna oynanmamış süre olarak en az 4 dakika daha ilave ediliyor.

90' Ante Kulusic, Enes Ünal'a yaptığı müdahaleden sonra karşılaşmanın uzatma dakikalarında sarı kartla cezalandırılıyor.

90' Ozan Tufan kenara geliyor ve yerine Bekir Yılmaz son dakikalarda mücadele edecek.

89 'Bursaspor beşinci gole çok yaklaşıyor ! Ceza sahası içi sağ çaprazdan Şener Özbayraklı'nın yaptığı vuruş üst direkten geri dönüp sol tarafa açılıyor. Topu önünde bulan Josue topun gelişine vuruyor ancak bu vuruşta top savunmadan geri dönüyor.

87' Ermin Zec'in sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği topu Bursaspor savunması kafayla uzaklaştırıyor.

84' Fernandao karşılaşmada ikinci kez kafayla asist yapıyor.

84' GOOOLLL!!! Bursaspor, Enes Ünal'ın golüyle farkı ikiye çıkarıyor. Josue'nin köşe vuruşundan ceza sahasına yaptığı ortayı Fernandao kafayla aşırıyor. Arka direkte gelen topa kayarak vuruşunu yapan Enes Ünal topu kalecinin bacakları arasından ağlarla buluşturuyor.

82' Balıkesirspor son oyuncu değişişiklik hakkını da kullanıyor. Sercan Yıldırım'ın yerine Ali Öztürk kalan dakikalarda mücadele edecek.

80' Balıkesirspor orta alanı bu dakikalarda hızlı geçiyor. Bursaspor'da yorgunluk belirtileri göze çarpıyor.

79' Sol kanattan atağa katılan Berkan Emir yerden ceza sahasına gönderiyor ancak kale önünde Serdar Aziz topu uzaklaştırıyor.

76' Balıkesirspor, yediği golden sonra iki değişiklik birden gerçekleştiriyor. Vitor Gomes'in yerine Ronald Vargas, Gökhan Ünal'ın yerine ise Muğdat Çelik oyuna dahil oluyor.

75' Fernando Belluschi, Vitor Gomes'e yaptığı çok sert müdahaleden dolayı sarı kart görüyor.

73' GOOOLLL!!! Bursaspor, Fernandao'nun penaltıdan attığı golle mücadelede 3-2'lik üstünlüğü yakalıyor. Kazanılan penaltıda Fernandao sert ve düzgün bir vuruşla kaleci Andrija Vukovic'i mağlup ediyor.

72' Ceza sahası sol yan çizgisinden Aziz Behich'in ortasına Aykut Çeviker elle müdahale ediyor ve Ali Palabıyık penaltı noktasını gösteriyor.

71' Köşe vuruşundan gelen ortaya ceza sahası içinde vurmak isteyen Tomislav Glumac, rakibi Serdar Aziz'i çekerek düşürünce hakem Ali Palabıyık oyunu durduruyor.

69' Bu kez ceza sahası dışı sol çaprazdan Josue şansını deniyor ancak vuruşunda kaleci Andrija Vukovic topu uzaklaştırıyor.

68' Ceza sahasının yaklaşık 30 metre gerisinden sağ çaprazdan Fernando Belluschi'nin sert şutunda top farklı şekilde üstten auta gidiyor.

66' Fernandao, kendisini geçen rakibi Aykut Çeviker'in gitmesine izin vermeyince karşılaşmada sarı kart gören bir başka isim oluyor.

65' Balıkesirspor yarı alanının ilk metrelerinde sol kanattan kazanılan serbest vuruşta, Josue'nin ortasına altıpasın önünde Renato Civelli kafa vuruşunu yapıyor ancak istediği gibi vuramayınca top kaleci Andrija Vukovic'te kalıyor.

64' Bu dakikalarda top, iki kale arasında hızlı bir şekilde gidip geliyor.

63' Samuel Holmen kenara geliyor ve yerine Şamil Cinaz oyuna dahil oluyor.

59' Vitor Gomes'in uzun pasıyla topla buluşan Ermin Zec, topla birlikte sol çaprazdan ceza sahası içine giriyor. Müsait durumdaki arkadaşı Gökhan Ünal'a yerden pasını veriyor ancak topa bekletmeden vuran Gökhan Ünal zoru başarınca top farklı şekilde dışarı gidiyor. Gökhan Ünal kalenin önünde inanılmaz bir gol şansını değerlendiremiyor.

58' Balıkesirspor gole çok yaklaşıyor ! Orta alanın hemen gerisinde sol kanattan Ermin Zec'in attığı uzun pasla savunma arkasına sarkan Sercan Yıldırım, ofsayt beklenen pozisyonda bir anda yalnız kalıyor ve kaleci Harun Tekin'den sıyrılamayınca takımını mutlak bir golden ediyor. Harun Tekin zamanlaması ile alkış alıyor.

57' Okan Alkan'ın Josue'ye yapmış olduğu müdahaleyi hakem Ali Palabıyık faul olarak değerlendiriyor.

53' Ceza sahası içi hafif sol çaprazda topla buluşan Enes Ünal, topu sağına çekip uzak kale direğine doğru bir vuruş deniyor ancak bu vuruşta kaleci Andrija Vukovic gole izin vermiyor. Enes Ünal'ın girmesi ile ikinci yarıda Bursaspor çok daha etkili bir görüntü çiziyor.

50' Şener Özbayraklı'nın ortasını savunmada Ante Kulusic ıskalıyor ve Enes Ünal ceza sahasının ilk metrelerinde topu bir anda önünde buluyor. Enes Ünal'ın yerden vuruşunda top direği sıyırıp kalenin solundan herkesin bakışları arasında dışarı çıkıyor.

49' Yine sol kanattan atağa katılan Aziz Behich, ceza sahası içine kavisli bir top gönderiyor. Penaltı noktasının hemen gerisinde Fernandao kafa vuruşunu yapıyor ancak istediği gibi vuramayınca top doğrudan kaleci Andrija Vukovic'in üzerine gidiyor.

47' Enes Ünal'ın pasıyla sol kanatta topla buluşan Aziz Behich, ortasını yapıyor ancak top kendisini karşılayan rakibi Okan Alkan'a çarpıp taça gidiyor.

46' Bursaspor ikinci yarıya bir değişiklik ile başlıyor. Ozan İpek, ikinci yarıda yerini genç futbolcu Enes Ünal'a bırakıyor.

46' Karşılaşmanın ikinci yarısı Bursaspor'un vuruşu ile başlıyor.

45' Ali Palabıyık ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor ve karşılaşmanın ilk yarısı karşılıklı gollerle 2-2'lik eşitlikle sona eriyor.

45' İlk yarının sonuna en az 1 dakika ilave ediliyor.

44' Ceza sahası içinde seken topa Sercan Yıldırım sol ayağıyla yarım vole deniyor. Bu vuruşta top çok az farkla üstten auta gidiyor. Balıkesirspor gole yaklaşıyor.

42' Ceza sahası dışı sağ çaprazdan Fernando Belluschi'nin havadan attığı pasa hareketlenen Fernandao topu ağlara gönderiyor ancak bu vuruş ofsayt gerekçesi ile gol değeri kazanmıyor.

41' Bursaspor ilk yarının son dakikalarında baskısını arttırıyor.

39' Ante Kulusic'in kullandığı serbest vuruşta sağ kanatta hareketlenen Sercan Yıldırım için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

36' Fernandao, golde asisti yapan isim oluyor.

36' GOOOLLLL!!! Bursaspor, Samuel Holmen'in attığı golle mücadelede yeniden durumu eşitliyor.  Sağ kanattan Fernando Belluschi'nin ortası kaleye paralel gidip arkaya açılıyor. Ceza sahası içinde Fernandao topu kafayla indiriyor. Penaltı noktasının solunda Samuel Holmen düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturuyor.

33' Fernando Belluschi'nin savunmadan dönen vuruşunda top ceza yayının hemen önünde Ozan Tufan'ın önünde kalıyor. Ozan Tufan'ın sert şutunda top az farkla auta gidiyor.

30' Golün asistini yapan isim Sercan Yıldırım oluyor.

30' GOLLL!!! Balıkesirspor, Gökhan Ünal'ın attığı golle karşılaşmada 2-1'lik üstünlüğü yakalıyor. Ermin Zec'in pasıyla sağ kanatta topla buluşan isim Sercan Yıldırım oluyor. Sercan Yıldırım son çizgiye inmeden ceza sahasına ortasını yapıyor. Altıpasın içinde iyi yükselen Gökhan Ünal kafayla topu bir kez daha Bursaspor ağlarına gönderiyor.

25' Ermin Zec golün asistini yapan isim oluyor.

25' GOLLL!!! Balıkesirspor, Gökhan Ünal'ın attığı golle beraberliği yakalıyor. Ceza sahası çizgisinin hemen önünde sol çaprazda topla buluşan Ermin Zec, altıpasın önüne doğru havadan bir pas gönderiyor. Topu iyi takip eden Gökhan Ünal tek vuruşla topu kaleci Harun Tekin'in sağından ağlarla buluşturuyor.

21' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu Berkan Emir kullanıyor. Berkan Emir'in ön direğe yaptığı ortayı savunmada Fernandao kafayla uzaklaştırmayı başarıyor.

17' Ermin Zec, Şener Özbayraklı'ya yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart görüyor.

15' Ozan Tufan golün asistini yapıyor.

15' GOOOLLL!!! Bursaspor, Josue'nin attığı mükemmel golle karşılaşmada 1-0 öne geçiyor. Ozan Tufan'ın pasıyla ceza sahası sağ yan çizgisinin hemen dışında topla buluşan Josue, topu soluna çekip çok sert vuruyor. Üst direğe de çarpan top ağlarla buluşuyor.

14' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Fernando Belluschi geliyor. Fernando Belluschi'nin ön direğe yaptı ortayı savunmada Gökhan Ünal uzaklaştırıyor.

12' Ceza sahası dışı sol çaprazda Aziz Behich'in pasıyla topla buluşan Ozan İpek ceza sahasına ortasını yapmak istiyor ancak top Sercan Yıldırım'dan geri dönüyor.

9' Ceza sahası önü hafif sağ çaprazdan Josue'nin sert şutu farklı şekilde üstten auta gidiyor.

8' Mücadelenin ilk bölümleri karşılıklı top kayıpları ile geçiyor.

5' Kazanılan köşe vuruşunda Josue'nin ortasına ceza sahası içinde yükselen Fernandao, hava topu mücadelesinde Tomislav Glumac'a faul yapıyor.

4' Bursaspor gole çok yaklaışıyor ! Ceza yayının bir kaç mertre gerisinde topla buluşan Josue, topla kendi etrafında döndükten sonra sağ kanattan ceza sahası içine hareketlenen Şener Özbayraklı'ya harika bir pas veriyor. Şener Özbayraklı topla biraz ilerledikten sonra sağ çaprazdan yerden vuruşunu yapıyor. Kaleciden seken topu Okan Alkan arka direkte kornere gönderiyor.

2' Ozan İpek, rakibi Okan Alkan'a yaptığı sert müdahale sonrasında karşılaşmada ilk sarı kart gören isim oluyor.

2' Vol kan Şen'in yokluğunda bugün sağ kanatta Samuel Holmen görev alıyor.

1' Ali Palabıyık'ın ilk düdüğüyle zorlu 90 dakika Balıkesirspor'un santra vuruşu ile başlıyor.

Ligin ilk yarısında deplasmanda rakibini 5-0 yenen Bursaspor, rakibini bir kez daha yenerek, dördüncülük iddiasını devam ettirmek istiyor.

KAPALI KALE ARKASI CEZALI

Bursaspor, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun vermiş olduğu ceza nedeniyle, kapalı kale arkası tribüne taraftar alınmayacak. Bu arada, bu tribün önünde yer alan engelliler de ceza nedeniyle maçı izleyemeyecekler.

HAKEM ALİ PALABIYIK

Atatürk Stadı'nda Cuma akşamı saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Ali Palabıyık yönetecek. Palabıyık'ın yardımcılıklarını Erdinç Sezertam ile Serkan Olguncan yapacak. Maçın dördüncü hakemi Erdem İren. İlave hakemler ise Murat Türker ve Özer Özden.

ÜSTÜNLÜK BURSASPOR'DA

Bursaspor, bugüne kadar Balıkesirspor ile üçü Lig, üçü ise özel olmak üzere 6 kez karşı karşıya geldi. Yeşil beyazlılar, bu maçlarda 5 galibiyet 1 yenilgi alırken, rakibine 13 gol atıp, kalesinde sadece 3 gol gördü. Bursaspor Süper Lig'de Balıkesirspor'a 1975-76 sezonunda 1-0 yenilmişti.

BURSASPOR - BALIKESİRSPOR

STAT: Bursa Atatürk Stadı

HAKEM: Ali Palabıyık

BURSASPOR

Harun Tekin, Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, Renato Civelli, Aziz Eraltay, Ozan Tufan, Fernando Belluschi, Samuel Holmen, Ozan İpek, Filipe Josue, Jose Fernandao

BALIKESİRSPOR

Andrija Vukovic, Okan Alkan, Tomislav Gulumac, Ante Kulusic, Berkan Emir, Aykut Çeviker, Vitor Da Silva, Eray Ataseven, Sercan Yıldırım, Gökhan Ünal, Ermin Zec
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.