Hava Durumu

Bursaspor için bomba karar... Yargıya sevk edildi

UEFA'nın Kulüp Finansal Kontrol Kurulu'nun soruşturma biriminden yapılan açıklamada Bursaspor, Avrupa’dan 3 kulüple birlikte yargılama birimine havale edildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2014 08:31
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2014 08:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor için bomba karar... Yargıya sevk edildi
Finansal Fair Play kuralları çerçevesinde incelemeye alınan kulüplerden dördüyle ilgili olarak flaş bir karar verildi ve soruşturmada yeni bir aşamaya geçildi. UEFA'nın Kulüp Finansal Kontrol Kurulu'nun soruşturma biriminden yapılan açıklamada, Bursaspor, Ekranas, Cluj ve Giurgiu olmak üzere dört kulübün, yine Kulüp Finansal Kontrol Kurulu bünyesindeki yargılama birimine havale edildikleri duyuruldu. Bu kulüplerle ilgili kararın yargılama birimi tarafından 2014 yılı sonuna kadar, yani yaklaşık bir ay içinde verileceği belirtildi. Yargılama birimi cezaya gerek olmadığına hükmedebileceği gibi son derece katı cezalar da verebiliyor. 

Bursaspor kulübünden konu ile ilgili açıklama gelirken, borçların ödendiği vurgusunda bulunuldu. Açıklama şöyle: “UEFA’nın resmi internet sitesinde yer alan 22.11.2014 tarihli açıklamada, kulübümüzün 30.09.2014 tarihi itibari ile gecikmiş borçları bulunduğundan dolayı UEFA Kulüp Lisans Kurulu yargı organına sevk edildiği belirtilmiştir. UEFA Kulüp Lisans yargı organı, kulübümüze bu konu ile ilgili olarak daha önce bildirimde bulunmuş ve 24.11.2014 tarihine kadar süre vererek 30.09.2014 tarihi itibari ile ödenmemiş borçlar konusunda açıklama yapılmasını istemiştir. 30.09.2014 tarihi itibari ile soruşturmaya konu olan gecikmiş borçlar kulübümüzce ödenmiş olup, UEFA’nın yetkili organlarına ödemelerin yapıldığına dair gerekli belgeler gönderilmiştir. Konu ile ilgili süreç tarafımızca takip edilmektedir.

FARKLI CEZALAR

Olası yaptırımlar arasında uyarı, kınama, para cezası, puan silme, gelirlere el koyma, transfer yasağı, Avrupa kupalarından men etme ve hatta kazanılmış bir kupanın geri alınması gibi cezalar bulunuyor. Bursaspor ve beraberindeki üç kulüple ilgili kararı, yargılama birimindeki 
5 isim verecek. Görev süreleri 2016'ya dek devam eden isimlerden, Portekizli Jose Narciso da Cunha Rodrigues başkanlık görevini yürütüyor. Diğer dört isim ise şöyle: Christiaan Timmermans (Hollanda), Louis Peila (İsviçre), Charles Flint (İngiltere), Adam Giersz (Polonya).
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.