Hava Durumu

Bursaspor için haydi sandığa

Mevcut başkan Ali Ay'ın güven tazeleme amacıyla katıldığı Bursaspor'un olağan genel kurulunda heyecan dün start aldı. 4 başkan adayının yarıştığı seçimde bugün oy kullanma işlemi gerçekleştirilecek. Genel kurulda Ali Ay yönetimi ibra edildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2018 07:37
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2018 07:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor için haydi sandığa

Haber I Tolga ÖZTAŞ I

Fotoğraflar I Özgün DOĞAN I

SADECE 661 ÜYE İMZA ATTI

Bursaspor'un 26'ncı başkanının seçileceği olağan genel kurul dün akşam başladı. Mevcut başkan Ali Ay, Hüseyin Akdemir, Ahmet Bozdemir ve Lemi Keskin başkanlık için üyelerin karşısına çıktı. Büyükşehir Belediye Stadı'nda yapılan genel kurula hazirunda kayıtlı oy kullanma hakkına sahip 4 bin 433 üyeden 661'i katıldı. Genel kurulun açılışını Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı İdris Sevinç yaptı. Sevinç'in konuşmasından sonra dört başkan adayının ortak dilekçesiyle genel kurul divan başkanlığına İlhan Parseker seçildi.

ADAYLAR SIRAYLA SÖZ ALDILAR

Dört başkan adayının konuşma sıralanmasının belirlenmesi için kura çekimi yapıldı. Yapılan kura çekimine göre kürsüye ilk olarak Ahmet Bozdemir çıktı. Daha sonra sırasıyla Lemi Keskin, güven tazeleme adına seçime giden mevcut başkan Ali Ay ve son olarak da Hüseyin Akdemir konuşmasını yaptı. Konuşmaların tamamlanmasının ardından kongrenin ilk oturumu tamamlandı. Genel kurulda bugün oy kullanma işlemi yapılacak oy kullanma işlemi saat 12.00'de başlayacak ve saat 17.00'ye kadar devam edecek.

Pusulalar ne renk?

Başkan adayları adaylık için listelerini Divan Kurulu'na sundukları gün oy pusulalarının da renkleri belirlendi. Buna göre Ali Ay'ı desteklemek isteyen üyeler turuncu, Hüseyin Akdemir'i desteklemek isteyen üyeler lacivert, Ahmet Bozdemir'i destelemek isteyen üyeler gri, ve Lemi Keskin'i desteklemek isteyen üyeler sarı renkteki oy pusulalarını sandığa atacak. Bağımsız Denetleme Kurulu adayı Yalçın Cambaz'ın oy pusulasının rengi ise kırmızı.

Ali Ay manifestoyu açıkladı

Olağan genel kurula güven tazeleme adına giren mevcut başkan Ali Ay, üyelerden üç yıl için yeniden oy isterken uygulayacakları manifestoyu da açıkladı. Ali Ay dört başlık altında topladığı manifestosunda daha profesyonel, daha verimli, daha bilimsel ve daha kucaklayıcı başlıklarını kullandı. Bursaspor Başkanı Ali Ay üyelerin kendisine gösterdiği ilgiye de teşekkür etti.

Toplam borç 424 milyon TL

Bursaspor Genel Kurulu'nda kulübün bilançosu da üyelerin bilgisine sunuldu. 3 aylık gelir gider farkı 31 milyon 500 bin TL olarak açıklandı. Kulübün toplam borcu ise 2023'e kadar 424 milyon TL olarak bildirildi. Bilançodaki verilere göre 2018 yılı sonuna kadar ödenmesi gereken borç tutarı ise 121 milyon 319 bin 802 TL. Mayıs 2018'e kadar oyuncu ve teknik kadronun alacağı tutarın 56 milyon 662 bin 480 TL. Kulübün 2019-2023 yılları bankalara olan toplam borç miktarı 106 milyon TL olarak belirtildi. Menajer, arsa ve diğer kulüpleri olan toplam borç tutarı da 12 milyon 848 bin TL.

İbrahim Yazıcı'nın adı yaşayacak

Bursaspor kongre üyeleri Özlüce Tesisleri'ne merhum Başkan İbrahim Yazıcı'nın adının verilmesi konusunda Divan Kurulu'na dilekçe ile başvurdu. Başvuru kabul edilirken gündeme 14'üncü madde olarak eklendi. Yapılan oylamada göreve gelecek yeni yönetime 45 gün içinde tesislere 'Bursaspor İbrahim Yazıcı Tesisleri' adının verilmesi konusunda gerekli makamlara başvurma yetkisi verildi.

Arbede çıktı

Kongre üyelerinden Selim Kurtulan'ın başkan Ali Ay'ı hedef alan açıklamalarından sonra genel kurulda gerginlik yaşandı. Çıkan arbedeyi emniyet güçleri kontrol altına alırken tansiyon yükseldi. Yaklaşık 15 dakika süren gerginlik daha sonra yatıştı ve kongre kaldığı yerden devam etti.

Projeler tanıtıldı

Büyükşehir Belediye Stadı'nda kongre üyeleri Bursaspor Başkanı Ali Ay'ın yeni dönem için projelerini görme fırsatını buldu. Fuaye alanında Kendir Yaylası'nda yapılması planlanan kamp merkezi, Özlüce Tesisleri'nin yenilenen bölümü ile Vakıfköy'deki Spor Lisesi'nin projeleri dev panolarla üyelerin beğenisine sunuldu.

Bugün ne olacak?

Bursaspor genel kurul üyeleri yenilenen tüzük gereği bugün bir kez daha Büyükşehir Stadyumu'na gidecek. Üyeler stadyumda bulunan fuaye alanında kurulacak 15 sandıkta başkan adayları için oylarını sandığa atacak. Bağımsız Denetim Kurulu için de ayrı bir oy kullanılacak. Toplam 5 bin 617 kongre üyesi olan Bursaspor'da bugün oy kullanma hakkına sahip 4 bin 433 üye bulunuyor. Sandıklar saat 12.00'de açılacak ve saat 17.00'de kapanacak.









Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.