Hava Durumu

Bursaspor Kartal'ın kanadını kırdı

Spor Toto Süper Lig'de 28. haftanın kapanış maçında Bursaspor kendi sahasında ağırladığı Beşiktaş'ı 3-0 mağlup etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2013 20:56
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2013 20:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor Kartal'ın kanadını kırdı

Foto Galeri için tıklayınız

Zirve yarışı için çok kritik bir viraja giren Beşiktaş, Bursa'da ağır yara aldı. Maç boyunca etkisiz kalan Kara Kartallar, taraftarıyla bütünleşen Bursaspor'a 3-0 mağlup oldu.

Spor Toto Süper Lig'de 28. haftanın perdesi Bursa'da kapandı. Maça fırtına gibi giren Bursaspor, ilk dakikalarda McGregor'un kalesini abluka altına aldı. Kanat akınları ve Batalla'nın ortadan etkili oyunuyla erken bir gol arayan yeşil beyazlılar, aradığı golü 15. dakikada buldu. Batalla'nın derinlemesine pasına düzgün bir vuruş çıkaran Pinto takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra da vites düşürmeyen Bursaspor, taraftarının da desteğiyle baskısını sürdürdü. Buna karşın Beşiktaş'ta özellikle savunma orta sahadaki dağınık görünüm, ev sahibi ekibin ekmeğine yağ sürdü. Ve dakikalar 36'yı gösterirken Bursaspor'un 2. golü geldi. Sağdan Şener'in nefis pasına usta işi bir vuruş çıkaran Batalla, Bursasapor'u 2-0 öne geçirdi.

KARTAL HIZLI BAŞLADI, BURSA GOLÜ BULDU

Soyunma odasına 2-0 geride giren Beşiktaş, 2. devreye baskılı başladı. İlk yarıda etkisiz kalan Mehmet Akgün ve Mustafa Pektemek'in yerine Necip ve Holosko girerken Kartal da vites yükseltti. Ancak Beşiktaş'ın aradığı golü Bursaspor buldu.

65. dakikada Gökhan Süzen'den harika sıyrılan Batalla, arka direkte Ferhat Kiraz'ı buldu ve Ferhat da farkı üçe çıkardı. İlerleyen dakikalarda oyun disiplininden kopan Beşiktaş'a karşı Bursaspor farkı açacak fırsatlar yakaladı. Ancak kalan dakikalarda başka gol olmadı ve karşılşamda Bursaspor'un 3-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. Bu arada maçın son dakikalarında sakatlık geçiren İbrahim Toraman, sedyeyle kenara alındı. Oyuncu değişikliği hakkı dolan Beşiktaş da maçı 10 kişi tamamladı.

Bu sonuçla 46 puanda kalan Beşiktaş, ilk işi şansını zora soktu. 43 puana yükselen Bursaspor ise Avrupa kupaları hedefine bir adım daha yaklaştı.

BURSASPOR: 3 - 0 :BEŞİKTAŞ

STAT: Bursa Atatürk
HAKEM: Halis Özkahya
YAYIN: Lig TV

BURSASPOR: Carson, Şener, Ferdinand, İbrahim, Vederson, Tuncay (Dk. 82 Musa Çağıran), Belluschi, Batalla, Edu, Ferhat, Pinto
TEKNİK DİREKTÖR: Hikmet Karaman

BEŞİKTAŞ: McGregor, Hilbert, İbrahim Toraman, Escude, Gökhan (Dk. 70 Ersan), Oğuzhan, Veli, Mehmet Akgün (Dk. 46 Necip), Fernandes, Olcay, Mustafa (Dk. 52 Holosko)
TEKNİK DİREKTÖR: Samet Aybaba

SARI KART: Gökhan Süzen (Beşiktaş)

GOLLER: Dk. 15 Pinto, Dk. 37 Batalla, Dk. 65 Ferhat Kiraz (Bursaspor) 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.