Hava Durumu

Bursaspor kazanmak zorunda...

Trabzonspor'u konuk edecek Bursaspor'da ligde kalma yolunda galibiyetten başka bir düşünce yok. Mesut Bakkal yönetiminde ilk maçına çıkacak Yeşil Beyazlılar, Avrupa Kupaları'nı hedefleyen Trabzonspor'u konuk edecek. Saat 20.30'da başlayacak maçı hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Mücadele Beinspots1'den ekranlara gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2019 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2019 08:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor kazanmak zorunda...

Süper Lig'in 27'nci haftasında deplasmanda Alanyaspor'a 1-0 yenilen ve sonrasında teknik direktör Samet Aybaba ile yollarını ayıran Bursaspor yeni teknik patronu Mesut Bakkal yönetiminde ilk sınavını bu akşam verecek. Yeşil Beyazlılar bu sezon Avrupa Kupaları'na katılmayı hedefleyen Trabzonspor ile sahasında karşılaşacak. Saat 20.30'da başlayacak ve Beinsports1'den ekranlara gelecek mücadeleyi hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

TEK HEDEF

Ligde kritik bir konumda bulunan Yeşil Beyazlılar karşılaşmada mutlak galibiyeti hedefliyor. Teknik direktör Mesut Bakkal takımına adaptasyon sürecini yaşarken, karşılaşmada oyuncuların yeni teknik direktörlerinin taktiklerine vereceği reaksiyon büyük merak konusu. Bursaspor Trabzonspor karşısında kazanarak küme düşme hattıyla arasındaki puan farkını açmayı ve son 6 haftaya rahat bir şekilde girmenin hesaplarını yapıyor.

TRİBÜNDE DESTEK VAR

Bursaspor'la Trabzonspor arasında oynanacak kritik maç iki takım açısından da büyük öneme sahip. Yeşil Beyazlı taraftalar bu sezon büyük hayal kırıklığı yaşatan takımlarını desteklemek için tribündeki yerlerini alacak. Bursasporlu taraftarlar 90 dakika boyunca yapacakları tezahüratlarla takımları için itici güç olmaya çalışacak.

GÖZLER MESUT BAKKAL'DA

Samet Aybaba'nın Alanyaspor maçı sonrasında istifa etmesinin ardından Bursaspor Teknik Direktörlüğü'ne getirilen Mesut Bakkal, yeni takımının başında ilk kez sahaya kendi saha ve seyircisi önünde çıkacak. Hayli heyecanlı olduğu bilinen Mesut Bakkal'a tribünlerin de büyük destek vermesi bekleniyor.

TEK EKSİK SHEHU

Bursaspor'un Trabzonspor karşısında sahaya çıkacak kadrosunda tek eksik Abdullahi Shehu olacak. Nijeryalı krampon riske edilmemek adına bu maçta forma giyemeyecek. Hafta içindeki bazı antrenmanlarda takımla çalışan diğerlerinde ise kondisyon salonunda güç depolayan Diafra Sakho'nun durumunun iyi olduğu ve karşılaşmada forma giyebileceği açıklandı. Yeşil Beyazlılar'da Alanyaspor maçında sakatlanan Umut Meraş ile Barış Yardımcı'nın da sahaya çıkabilecekleri kaydedildi.

MAÇ HEYECANI AS TV'DE

Bursaspor'la Trabzonspor arasında oynanacak kritik mücadelenin tüm ayrıntıları AS TV farkıyla ekranlara gelecek. Maç öncesi ve sonrasında stadyum çevresinde yapılacak yayınlarla kritik maçın perde arkası izleyenlere aktarılacak.

6 MAÇLIK SERİSİ YOK

Bursaspor ile Trabzonspor, Süper Lig'de bugüne kadar 85 kez karşı karşıya geldi. Bordo Mavili takımın bu maçlarda galibiyetlerde 43-12'lik üstünlüğü bulunuyor. Bursaspor'la oynadığı son iki deplasman maçanı kazanan Bordo Mavili takım daha önce bu istatistikte üçüncü galibiyeti elde edememişti. Oynadığı son 5 maçta 4 galibiyet 1 de beraberlik alan Trabzonspor bu sezon 6 maçlık yenilmezlik serisi yakalayamadı.

BU DAKİKALARA DİKKAT

Bu sezon Süper Lig'de 61 ila 75'inci dakikalar arasında en fazla gol atan takım Trabzonspor oldu. Bordo Mavililer bu zaman diliminde rakip fileleri 11 kez havalandırdı. Bursaspor ise bu dakikalar arasında Süper Lig'de en az gol yiyen takım unvanını elinde bulunduruyor. Yeşil Beyazlılar'ın belirtilen süreler arasında fileleri sadece 3 kez havalandı.

ALANYA'DA YAPTIN YİNE YAPARSIN

Bursaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, teknik direktörlük kariyerinde Trabzonspor karşısına 16 kez çıktı. Bakkal'ın yönettiği takımların Bordo Mavililer karşısında galibiyetlerde 7'ye 5'lik üstünlüğü bulunuyor. Sezonun ilk yarısında Alanyaspor'u çalıştıran Mesut Bakkal Trabzonspor'u 1-0 yenmişti. Süper Lig'de görev yaptığı son dört takımla çıktığı ilk Süper Lig maçlarının üçünü kazanan Mesut Bakkal, tek yenilgisini Gençlerbirliği'nin başında Trabzonspor karşısında almıştı.

BÜLENT YILDIRIM NE YAPACAK?

Bursaspor'la Trabzonspor arasındaki maçı Bülent Yıldırım yönetecek. Süper Lig'in en tecrübeli hakemlerinden Bülent Yıldırım bugüne kadar Bursaspor'un 38 maçında düdük çaldı. Yıldırım'ın yönettiği maçlarda Bursaspor 16 galibiyet alırken, 11 maçı kaybetti. Bülent Yıldırım'ın yönettiği 38 maçta Trabzonspor 13 galibiyet, 17 yenilgi elde etti. İki takım arasında Bülent Yıldırım'ın yönettiği 3 maçın 2'si beraberlikle sonuçlanırken Bordo Mavili takım rakibini 13 Kasım 2017'de Bursa'da 1-0 yenmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.