Hava Durumu

Bursaspor Konya’yı 4 dakikada yıktı

Timsah Arena’da Atiker Konyaspor’u ağırlayan Bursaspor, ikinci yarıda bulduğu gollerle galibiyete uzandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2016 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2016 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor Konya’yı 4 dakikada yıktı
Bursaspor, ligde bugün Atiker Konyaspor’u konuk etti. Yeşil Beyazlılar, renktaşını yenip çıkışını sürdürdü.

İlk yarıda her iki takımda pozisyon bulmakta zorlanırken, ikinci yarının 63’ncü dakikasında Joshua John’un yerine oyuna giren Kubilay Kanatsızkuş, sadece 6 dakika sonra attığı golle takımını öne geçirdi.

Bu golden 3 dakika sonra ise bu kez sahneye Batalla çıktı ve, Serdar Kurtuluş’un pasında Bursaspor’n ikinci golüne imza attı. Karşılaşma Bursaspor’un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonuçla Bursaspor puanını 19'a yükseltirken, Atiker Konyaspor 10 puanda kaldı..

CANLI ANLATIM

İKİNCİ YARI


90' Hakem Ümit Öztürk tarafından karşılaşmanın sonuna üç dakikalık uzatma süresi ekleniyor.

90' Cristobal Jorquera köşe vuruşunu sağ kanattan kullanıyor. Altı pas üzerinde Serkan Kırıntılı çıkarak topu almayı başarıyor.

85' Bursaspor'da son oyuncu değişikliği yapılıyor. Yonathan Del Valle'nin yerine Sinan Bakış oyuna giren isim oluyor.

81' Atiker Konyaspor'da son oyuncu değişikliği Ali Dere oyuna girerken, oyundan çıkan isim Dimitar Rangelov oluyor.

81' Atiker Konyaspor'da Amir Hadziahmetovic, Ali Turan'ın yerine oyuna dahil oluyor.

81' Aziz Behich sol kanatta Pablo Batalla ile yaptığı duvar pası ile ceza sahası içine giriyor. Yerden yaptığı sert ortaya kimse dokunamıyor. Arka direğe açılan topun gelişine Yonathan Del Valle çok sert vuruyor. Top kalenin sağından az farkla dışarı çıkıyor. Bursaspor'un üçüncü gole yaklaştığı bir andı.

76' Deni Milosevic savunmanın arkasına pasını gönderiyor ancak Ömer Ali Şahiner topa hareketleniyor ancak ofsayt pozisyonunda kalıyor.

72' Serdar Kurtuluş yaptığı nefis asist ile takımının ikinci golü bulmasında önemli bir katkı sağlıyor.

72'GOOOLL!! Bursaspor Arjantinli yıldızı Pablo Batalla ile farkı ikiye çıkarıyor. Sağ kanatta Kubilay Kanatsızkuş ile yaptığı ver-kaç sonrası Serdar Kurtuluş yerden altı pas üzerine yaptığı yerden kavisli ortası Kaleci Serkan'ı geçiyor ve Pablo Batalla topa dokunuyor ve filelere gönderiyor.

69' Yonathan Del Valle verdiği gol pası ile takımının attığı gole katkıda bulunuyor.

69' GOOOLL!! Bursaspor Kubilay Kanatsızkuş ile 1-0 öne geçiyor. Yonathan Del Valle rakip alanda topu aldıktan sonra ceza sahası yay bölgesine doğru hareketleniyor ara pasında Kubilay Kanatsızkuş topu kontrol ediyor ve ceza sahasına girer girmez düzgün bir vuruşla topu filelere göndermeyi başarıyor.

65' Barry Douglas sol kanat taç çizgisinde topu kontrol ediyor ancak rakip sahada savunmanın ilerisinden hareketlendiğini belirten yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

63' Bursaspor'da Kubilay Kanatsızkuş oyuna girerken, Joshua John oyundan çıkan isim oluyor.

63' Atiker Konyaspor'un hızlı gelişen atağında Rijad Bajic'in pasıyla Ömer Ali Şahiner savunmanın arkasına sarkıyor. Sol taraftan ceza sahası içine giren Ömer kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yapıyor. Kaleci Harun'u geçen topu İsmail Konuk çıkarmayı başarıyor.

62' Ömer Ali Şahiner sol kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Ön direğe gelen topu Serdar Kurtuluş karşılamayı başarıyor.

60' Atiker Konyaspor'da ilk oyuncu değişikliği Deni Milosevic oyuna girerken, Alban Meha oyundan alınıyor.

60' İkinci yarının başlamasından sonra iki takımda orta alanda baskı yapıyor ve rakibinin pas yapmasını engelliyor. Orta alanda yapılan pas hataları neticesinde iki takım oyuncuları da etkili bir hücum gerçekleştiremediler. 

57' Bu dakikalarda her iki takımda orta saha paslarıyla pozisyon bulmaya çalışıyor.

55' Volkan Fındıklı serbest vuruşu kullanıyor. Atiker Konyasporlu oyuncular kendi sahasında pas yaparak oyunun hakimiyetini ele almak istiyor.

55' Orta alanda Pablo Batalla rakibi Alban Meha'yı faulle durduruyor.

51' Pablo Batalla sol kanattan köşe vuruşunu altı pas üzerine ortasını yapıyor. Ancak hiçbir arkadaşı topa doğru hareketlenmeyince kaleci Serkan Kırıntılı çıkarak rahat bir şekilde topu kontrol ediyor.

46' Hakem Ümit Öztürk ikinci yarıyı başlatan düdüğü çalıyor.

İLK YARI

45'Ümit Öztürk ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor. İlk yarı 0-0 eşitlikle sonuçlanıyor.

45'Ümit Öztürk ilk yarının son bölümüne bir dakikalık uzatma süresi ekliyor.

45' Ev sahibi takımda sakatlanan Merter Yüce'nin yerine, Cristobal Jorquera oyuna giriyor.

45' Bursaspor'da Merter Yüce orta alanda yaşadığı sakatlık nedeniyle saha kenarına alınıyor. Merter Yüce oyuna devam edemeyecek.

42'Joshua John sol kanattan ceza sahası içine topu gönderiyor. Serkan Kırıntılı çıkarak topu almayı başarıyor.

40'İlk yarının son bölümünde Bursasporlu taraftarların yoğun desteği ile ev sahibi takım topun kontrolünü ele almış durumda.

36' Pablo Batalla sağ kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Ceza sahası içine gönderdiği kavisli ortayı Atiker Konyaspor savunmasında Ali Turan karşılamayı başarıyor.

34' Ricardo Faty rakip sahanın ortalarında Nejc Skubic'a doğru ayağını tehlikeli bir şekilde kaldırıyor. Nejc Skubic bu hareketle yerde kalıyor ve Ricardo Faty karşılaşmadaki üçüncü sarı kartı görüyor.

31'Bu dakikalarda karşılaşma orta saha mücadelesi ve top kayıplarıyla geçiyor

28' Bursaspor'da Pablo Batalla oyunu sol kanada yönlendiriyor. Joshua John sol kanat çizgisine topu alıyor. Ceza sahası içerisine doğru havandırdığı topu kaleci Serkan çıkarak rahat bir şekilde kontrol etmeyi başarıyor.

25' Sağ kanatta hücumu destekleyen Nejc Skubic topu alıyor ve Aziz Behich'den ince bir bilek hareketiyle sıyrılıyor. Yerden verdiği pasa Dimitar Rangelov vurmak isterken ayağından açıyor savunmanın uzaklaştıramadığı topa penaltı noktası üzerinde Rijad Bajic vuruyor. İsmail Konuk topun kaleye gitmesini engellemeyi başarıyor.

20' İlk 20 dakikalık bölümde iki takımın da kontrollü bir oyun anlayışı sergiliyor. Takımlar set hücumları ile gol arıyorlar.

19' Pablo Batalla sağ kanatta hareketlenen takım arkadaşı Serdar Kurtuluş'a pasını veriyor. Serdar sol ayağı ile ortasını altı pas çizgisi üzerine yapıyor. Kaleci Serkan Kırıntılı çıkarak topu rahat bir şekilde kontrol ediyor.

15' Joshua John sol kanatta topla buluşuyor. İçeriye kıvrıldıktan sonra ceza sahası dışından vuruşunu yapıyor. Top kalenin üstünden farklı bir şekilde dışarı çıkıyor.

14' Sağ kanatta topla bir anda hızlanan Deniz Yılmaz'ı durdurmak isteyen Abdülkerim Bardakçı rakibine müdahale etmek isterken dirseğini kullanıyor ve sarı kart görüyor.

10' Yonathan Del Valle'nin pasıyla sağ kanatta topla buluşan Pablo Batalla için yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

9' Volkan Fındıklı sağ kanatta rakibi Deniz Yılmaz'ı sert bir faulle durduruyor.

9' Joshua John sol kanattan ceza sahası içerisine ortasını yapıyor. Serkan Kırıntılı'nın yumrukladığı top kısa düşüyor. Yonathan Del Valle topu düzeltiyor vuruşunu yapıyor. Topun kaleye gitmesini engelleyen isim Nejc Skubic oluyor.

7' Pablo Batalla sağ kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Penaltı noktası üzerine gönderdiği topu Ali Turan karşılamayı başarıyor.

6' Yonathan Del Valle sağ kanattan çizgiye iniyor yerden kestiği sert ortayı Atiker Konyaspor savunmasında Abdülkerim Bardakçı kornere gönderiyor.

4' Atiker Konyasporlu oyuncular kısa paslaşmalarla Bursaspor ceza sahası içine kadar geldi. Dimitar Rangelov geriden gelen Alban Meha'ya topu bıraktı. Meha'nın ceza sahası dışından yerden yaptığı sert vuruşunda doğru yer tutan Harun Tekin topu kontrol etmeyi başarıyor.

3' Ali Çamdalı kazanılan serbest vuruşu paslaşarak kullanıyor.

3' Rijad Bajic rakip sahasının ortalarında Merter Yüce'nin müdahalesi ile yerde kalıyor.

1' Hakem Ümit Öztürk zorlu mücadeleyi başlatan düdüğü çalıyor. Mücadele konuk takım oyuncuları başlıyor.

- İki takım arasında oynanan son 10 karşılaşmayı incelediğimizde; Bursaspor 4 kez kazanırken, 2 maçta gülen taraf Atiker Konyaspor oldu. 4 karşılaşmada taraflar birbirlerine üstünlük kuramadı.

- Uefa Avrupa Ligin'de ülkemizi temsil eden Atiker Konyaspor 10 puanla 10.sırada bulunuyor.

- Geride bıraktığımız 8 hafta sonunda, lige iyi bir başlangıç yapan Bursaspor, topladığı 16 puanla 4.sırada yer alıyor.

- Konuk takım Atiker Konyaspor'da sakatlığı süren Jagos Vukoviç dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

- Ev sahibi takımda sakatlıkları bulunan Furkan Özçal ve Emre Taşdemir maç kadrosunda yer almıyor.

- Saat 16.00'da Timsah Arena Stadı'nda başlayacak karşılaşmayı hakem Ümit Öztürk yönetecek.

- Spor Toto Süper Lig 9.Hafta karşılaşmasında Bursaspor kendi evinde Atiker Konyaspor'u ağırlıyor.


----------------

Spor Toto Süper Lig 9. haftasında Bursaspor, Atiker Konyaspor ile karşı karşıya gelecek. Ligde Aytemiz Alanyaspor deplasmanından 2-0’lık galibiyetle dönen, hafta içinde de Ziraat Türkiye Kupası’nda Yomraspor’u 3-0’la geçerek tur atlayan Yeşil Beyazlılar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda rakibini yenip taraftarına ‘çifte bayram’ yaşatmayı arzuluyor.

İŞTE İLK 11'LER...

Hakemler: Ümit Öztürk, Serkan Olguncan, Osman Gökhan Bilir, Caner Ak                                         

Bursaspor: Harun Tekin, Serdar Kurtuluş, İsmail Konuk, Şamil Çinaz, Aziz Behich, Merter Yüce, Ricardo Faty, Pablo Batalla, Josua John, Yonathan Del Valle, Deniz Yılmaz

Yedekler: Mert Günok, Bilal Kısa, Ertuğrul Ersoy, Sinan Bakış, Cristobal Jorquera, Kubilay Kanatsızkuş, Erdem Özgenç

Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu
------
Atiker Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Volkan Fındıklı, Barry Douglas, Ali Turan, Ömer Ali Şahiner,AliÇamdalı, Dimitar Rangelov, Riad Bajic, Alban Meha, Abdülkaderim Bardakçı, Nejic Skubic
 
Teknik Direktör:Aykut Kocaman

Yedekler: Kaya Tarakçı, Selim Ay, Jens Jonsson, Deni Miloseviç, Amir Hadziahmetoviç, Ali Dere, Halil İbrahim Sönmez


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.