Hava Durumu

Bursaspor maçında VAR skandalı! Hakemler odada yok

Bursaspor-Ankaragücü maçında ev sahibi ekibin attığı 2 gol VAR kararıyla iptal edildi. İlk goldeki pozisyonda ekrana yansıyan görüntülerde VAR odasında 1 kişinin olması dikkatlerden kaçmadı.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2018 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2018 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor maçında VAR skandalı! Hakemler odada yok

Spor Toto Süper Ligin 8. haftasında Bursaspor ile Ankaragücü arasındaki karşılaşmada atılan ilk gol VAR'a takıldı. Mücadelenin 10. dakikasında gelişen Bursaspor atağında ceza sahası dışında Sakho'nun vuruşunda top ağlarla buluştu. Hakem Özgür Yankaya golü verirken itirazlar üzerine VAR'dan gelecek haberi bekledi. Özgür Yankaya VAR odasından gelen uyarının ardından pozisyonu izledi ve top Sakho'ya gelmeden önce Stancu'nun rakibine yaptığı hareketin faul olduğunu tespit etti. Bursaspor'un attığı gol geçerli sayılmadı.

90+2. DAKİKADA BİR İPTAL DAHA

Karşılaşmanın 90+2. dakikasında, Allano Lima Bursaspor adına ağları sarstı, ancak bir kez daha gol iptal edildi. VAR'a başvurulmasının ardından, pozisyon öncesinde ofsayt olduğu gerekçesiyle gol geçerlilik sayılmadı.

VAR ODASINDA SADECE 1 KİŞİ!

Özgür Yankaya pozisyon sonrasında kulaklıktan VAR odasından gelen direktifleri dinledikten sonra kenara izlemeye gitmeye karar verdi. Bu sırada yayıncı kuruluş ekranına VAR odasının görüntüsü geldi ancak "VAR odası"nda sadece bir kişinin olduğu göze çarptı. Özgür Yankaya kenara geldikten sonra ise diğer iki görevlinin de yerine oturduğu ekranlara yansıdı. Bursaspor-Ankaragücü maçında Riva'daki VAR odasında Alper Ulusoy ve Mustafa Öğretmenoğlu görev yapıyordu.

OLAYIN ASLI: HATALI GÖRÜNTÜ

Tek kişinin oturduğu görüntünün yayıncı kuruluşun hatalı seçimi nedeniyle ekrana geldiği belirtildi. Maç öncesinde çekilen bir görüntünün ekrana verildiği kaydedilirken, hakemlerin karşılaşma boyunca ekranların başından hiç kalkmadığı ifade edildi. (Sporx)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.