Hava Durumu

Bursaspor Teknik Direktörü Le Guen'den çok özel açıklamalar

Geldiği günden bu yana tarzıyla camianın takdirini toplayan Paul Le Guen, "Ben Bursaspor'a devrime değil evrime geldim. İyi işler yapacağız. Ancak geçen sezondan 2 ay sonra şampiyonluk sözü vermek gerçekçi olmaz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2017 08:14
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2017 08:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor Teknik Direktörü  Le Guen'den çok özel açıklamalar

Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen, AS TV'de yayınlanan Markaj Özel programının konuğu oldu. Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy'un sorularını yanıtlayan ve Avusturya'dan taraftara seslenen Fransız çalıştırıcı, "Kampın gidişatından mutluyum. İmkanlar çok uygun. Oyuncuların katılımından memnunum. Hazırlık kamplarının ilk bölümü kolaydır. Özellikle ikinci bölümünde her zaman fark ortaya koyulur. Şimdi ona başladık. 3 haftadır oyuncularımız iyi mücadele veriyor. Bizler de onları tanıma anlamında önemli mesafe kat ettik. Taktik çalışmalara başladık ve futbolcularımızın özelliklerine göre yoğunlaşacağız. Ben gördüğüme inanırım. Kendilerini gösterme fırsatları var ve bu benim için önemli" dedi.

ANAHTAR İSİM YİNE O

Takımın genel yapısı ile ilgili konuşan ve anahtar ismin bu sezon da geçmiş yıllarda olduğu gibi yine Pablo Martin Batalla olacağını dile getiren Paul Le Guen, şunları söyledi: "Batalla en etkili oyuncularımızdan biri. O anahtar faktöründe olmaya devam edecek. Ben buraya devrim yapmaya ve her şeyi değiştirmeye gelmedim. Ben buraya sağlıklı bir evrim yapmaya geldim. Onu oluşturmak için de geçen seneden elimizde kalan iyi oyunculardan vazgeçemezsiniz." Altyapı ile ilgili de gözünün her zaman genç kramponlarda olacağını belirten tecrübeli çalıştırıcı, "Akademideki hocalarımıza asla karışmayacağım ama her zaman Vakıfköy'de neler olup bittiğini gözlemleyeceğim ve onlardan oyuncularımız hakkında bilgi alacağım" dedi.

BİRİNCİ PROJEM...

Hedefleri ile alakalı açıklamalar yapan Le Guen şunları söyledi; "Birinci projem takımı ve kadroyu tazelemek olacak. İstekli bir kadro yaratmak istiyorum. Puan tablosunun ilk yarısında konuşulacak bir takım yapmak istiyorum. Hedefim bu. Geçen sezonu düşünüldüğünde, 2 ay sonra şampiyonluk sözü vermek gerçekçi bir şey değildir. Alçakgönüllülük önemli. Bunu oturtmaya çalışıyorum. Bunu yaparsak başarılı oluruz."

HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

"Taraftarla futbolcuların mutlaka bağ kurmaları gerekiyor" diyen Le Guen şöyle devam etti: "Taraftarın desteğine ihtiyacımız olacak. Oyuncular ve futbolcular arasındaki bağın kurulması öncelikli hedefimiz. Oyuncular her şeyin farkında. Futbolcular çok çalışmalı ve bu arma için yüzde 100'ünü koymalı. Taraftar da bizi ne kadar çok desteklerse bizim kazanmamız o kadar kolay olacaktır. Bağın kurulması hayati önem taşıyor."

İMZALAMALARINI İSTERDİM

TransferDE adı geçen Sagna ve Martin ile ilgili konuşan Le Guen, "Bu isimlerin imzalamasını isterdim. Ama olmadı. Şimdi bizim burada çözüm aramaya devam etmemiz lazım. Yeni oyunculara ihtiyacımız var. Belki istediklerimiz olmadı ama şikayetçi olmak yerine farklı oyunculara yoğunlaşmamız en doğru karar olacak" şeklinde konuştu. Fransız teknik adam Udinese'de forma giyen Emmanuel Badu'yu kendisinin istediğini ve yönetime önerdiği bir oyuncu olduğunu dile getirdi.

"Paul Le Guen'i ne mutlu eder?" sorusuna Fransız teknik adam, "Paul Le Guen'i maç kazanmak mutlu eder. İnsanın kendisini tanımlaması çok zor" cevabını verdi.

BURSA'DA ÇOK MUTLUYUM

Başkan Ali Ay'la tanıştıktan sonra Bursaspor'a gelmeye sıcak baktığını söyleyen Le Guen, "Konuştuk görüştük. Bursaspor benim ilgimi fazlasıyla çekti. İkna olmam zor olmadı. Başka kulüplerden de teklif aldım. En ikna edici tartışmasız Bursaspor'un olanıydı. Gelince gördüğüm sıcak karşılama ise benim ne kadar doğru bir karar verdiğimin bir kanıtı. Ben burada inanın çok mutluyum" dedi.

ORADA YAPTIKLARIMLA GURUR DUYUYORUM

Ülke takımı çalıştırma fikrinin nasıl oluştuğunu anlatan tecrübeli çalıştırıcı, "Bilirsiniz bazen birisi ile tanışırsınız ve hayatınız değişir. Ben Londra'da, Umman Futbol Federasyonu başkanı ile tanıştım ve beni ikna etti. Hikayenin geri kalanını biliyorsunuz. Orada geçen fantastik 4,5 yıl... Harika bir iş çıkardık. Her zaman en üst seviyede olmanız gerekmiyor. Orada yaptıklarımla gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

MUTLU OLMAK İSTERSEN ADAPTE OLURSUN

Adapte olma konusunda sıkıntı çekmediğini dile getiren Paul Le Guen sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben Umman, Kamerun ve Glasgow'da çalıştım. Eğer bir kişi bir yerde mutlu olmak istiyorsa, adapte oluyor. Dünyanın her yerinde güzel insanlar var. Güzel karşılanmak istiyorsanız bunun karşılığını vereceksiniz. İnsan hak ettiği gibi ağırlanır. Bursaspor'a gelme kararı vermiş oyuncularımızın en büyük çabayı sarf etmeleri gerekiyor."

Süper Lig'deki takımların durumları ile ilgili konuşan Paul Le Guen, "Şu an değerlendirme yapamam. Çünkü tüm takımlar sezon başı kampı geçiriyor. Bizim nerede olacağımızı çalışma tarzımız belirleyecek. Değerlendirme ve karşılaştırma yapmak çok zor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.