Hava Durumu

Bursaspor'u Avrupa kulüpleri gibi yöneteceğiz

Bursaspor’da 7-17 Haziran tarihlerinde yapılacak olan olağanüstü kongre öncesi adaylığını açıklayan Erkan Körüstan, resmi başvurusunu Divan Kurulu’na sundu.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2013 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2013 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'u Avrupa kulüpleri gibi yöneteceğiz

Körüstan, “Sadece sportif anlamda değil, kurumsal anlamda da Avrupa’nın önemli kulüpleri nasıl yönetiliyorsa, o yönetim planı ile yönetmek istiyoruz" dedi.

Yeşil-beyazlı kulüpte, 7-17 Haziran tarihlerinde yapılacak olan olağanüstü kongre öncesi başkanlık adaylığını açıklayan isimler resmi başvurularını sunmaya devam ediyor. İlhan Uslu ve Mesut Mestan’ın ardından Özlüce Tesisleri’ne gelen Erkan Körüstan, resmi adaylık başvurusunu Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya’ya iletti. Körüstan, yaptığı açıklamada, “Yarın Bursaspor’un 50. Kuruluş yıl dönümü. Bursaspor’un kuruluşunda emeği geçen eski başkanlara, yönetimlere, herkese çok şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Temlik konusu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Körüstan, “Beni çok rahatsız eden ve üzen bir konu var. Temlikler konusu beni son derece rahatsız ediyor ve üzüyor. Gerek yöneticilik gerekse başkanlık yaptığım dönemde Bursaspor’un kayıtları açıktır, bende de var. 1 Milyon 200 bin lira Bursaspor Kulübü’ne bağış var. Daha sonra 637 bin lirayı dondurdum. Bursaspor Kulübü’ne bağış yapacağım deyip de, bağış yapmayanların çok sayıda olduğunu gördüm. Mevcut yönetime rica ettim. ‘Biz bu kadar para veriyoruz. Vermeyenleri açıklayın. Açıklamazsanız ben bu parayı donduruyorum, vermem’ dedim. Hiçbir açıklama gelmedi. Bizim 1 milyon 200 bin lira verdiğimizi bir çok defa anlatmama rağmen art niyetli kişiler başka türlü kullanmak istiyorlar” diye konuştu.

Amaçlarının başarıyı sürekli ve kalıcı hale getirmek olduğunu dile getiren Körüstan, “Bursaspor’un yakaladığı sportif başarı var. Bizim amacımız bunu sürekli ve kalıcı hale getirmek. Sadece sportif anlamda değil, kurumsal anlamda da Avrupa’nın önemli kulüpleri nasıl yönetiliyorsa, o yönetim planı ile yönetmek istiyoruz. Kurumsal anlamda da çok büyük hedeflerimiz var. Bursaspor’umuza hayırlı olsun. Adayların çok olması iyidir. Dileğimiz ayın 7’sinde kongrenin toplanması. Çünkü transfer var, zaman çok kısıtlı. Bütün aday arkadaşlarımı tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Göreve gelmeleri halinde teknik direktör Hikmet Karaman ile devam edip, etmeyeceği sorulması üzerine ise Körüstan, “Bursaspor’un teknik direktörü var. Yeni sezonun yapılanmasını açıkladı. Sportif anlamda başka şeyler açıklayıp da, kafaları karıştırmak çok doğru değil. Hikmet Karaman ile görüşeceğiz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.