Hava Durumu

Bursaspor'un 2017 serüveni böyle geçti

Bursaspor, küme düşme korkusu yaşadığı 2017 yılında sportif hedeflerinden uzak kaldı. Birçok teknik adam değişikliği yaşayan yeşil-beyazlılar için 2017 yılı kaos içinde geçti.

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2017 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2017 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'un 2017 serüveni böyle geçti

Yeşil-beyazlılar, 2017 yılının ilk resmi maçında 13 Ocak tarihinde sahasında karşılaştığı Trabzonspor'a 2-1 mağlup oldu. Bordo-mavili ekip, 12. dakikada Yusuf Yazıcı ve 28. dakikada Uğur Demirok'un golleriyle öne geçerken, Bursaspor'un tek golü ise 39. dakikada Kubilay Kanatsızkuş'tan geldi.

HAMZA HAMZAOĞLU 50 MAÇ SONRA TAKIMDAN GÖNDERİLDİ
21 Ocak tarihinde Bursa'da Adanaspor ile oynanan lig karşılaşmasında alınan yenilginin ardından Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ile yollar ayrıldı. Deneyimli çalıştırıcı, yeşil-beyazlı takımın başında çıktığı 50 resmi maçta 24 galibiyet almıştı.

TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞİKLİKLERİ DAMGA VURDU
Yeşil-beyazlı takımda 2017 yılına en çok damga vuran olaylardan biri de teknik direktör değişiklikleri oldu. Hamzaoğlu'nun gönderilmesinin ardından 30 Ocak tarihinde göreve getirilen Mutlu Topçu, takımın başında çıktığı 10 lig maçında yalnızca 2 galibiyet alabildi. Topçu ile ligin 30. haftasındaki Çaykur Rizespor maçı öncesi yollar ayrılırken, takımın başına geçen Adnan Örnek de kötü sonuçlara çare olmadı. Deneyimli çalıştırıcı, yeşil-beyazlı takımın başında çıktığı 4 maçtan da puan çıkartamayınca ligin son haftasındaki Trabzonspor mücadelesi öncesi istifasını sundu.

TAKIM OTOBÜSLERİNE SALDIRI
Geçen sezon Süper Lig'in 22. haftasında 25 Şubat tarihinde deplasmanda Kasımpaşa'ya 4-0 mağlup olan Bursasporlu futbolcular, dönüş yolunda bir grup taraftarın saldırısına uğradı.

TRABZONSPOR İLE KADER MAÇI
Timsah, geçen sezonun son haftasında ligde kalma adına Trabzonspor ile kader maçına çıktı. Trabzon'da oynanan karşılaşmada 55. dakikada 1-0 geriye düşen yeşil-beyazlılar, 61. dakikada Jorquera, 69. dakikada ise Batalla'nın ayağından bulduğu gollerle sahadan 2-1'lik skorla galip ayrıldı. Yeşil-beyazlılar bu sonuçla ligde kalırken, Çaykur Rizespor ise küme düştü.

LE GUEN GÖREVE GETİRİLDİ
Kötü geçen sezonun ardından yeni sezon öncesi 22 Haziran tarihinde Fransız teknik adam Paul Le Guen'i göreve getiren Bursaspor, deneyimli çalıştırıcı ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

BURSA'DAKİ SEYİRCİ REKORU
8 Aralık tarihinde Fenerbahçe ile Bursa'da oynanan karşılaşmada seyirci rekoru kırıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı 38 bin 108 kişi izledi.

2017'DE HAYAL KIRIKLIĞI YARATAN OYUNCULAR
Bursaspor'da 2017 yılında kaleci Harun Tekin ve Aziz Behich gibi isimler ön plana çıkarken, birçok isim de hayal kırıklığı yaşattı. Deniz Yılmaz, Sinan Bakış, Bilal Kısa, Sercan Yıldırım ve Kubilay Kanatsızkuş gibi isimler beklentilerin bir hayli altında kaldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.