Hava Durumu

Bursaspor'un kader günü: Onurunla oyna!

Süper Lig'in şampiyon apoletini takmış 5 takımından biri olan Bursaspor , 56 yıllık mazisinin en önemli sınavına çıkacak... Yeşil Beyazlılar, Malatyaspor karşısında Süper Lig için 'Ya tamam ya da devam' diyecek. Bursa kenti için hayati öneme sahip mücadele saat 19.00'da başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2019 08:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2019 08:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'un kader günü: Onurunla oyna!

Bursaspor'un kaderinin belirleneceği gün geldi çattı. Yeşil Beyazlılar Süper Lig'e 'Devam ya da tamam' diyeceği maç için bugün Malatyaspor karşısında tarihinin en önemli mücadelesini verecek. Haftalardır eline geçen şansı değerlendiremeyen ve rakipleri karşısında sürekli puan kaybeden Timsah, deplasmanda oynayacağı maçta Malatyaspor önünde mutlak kazanmak için sahaya çıkacak. Bursaspor'un Süper Lig'de kalması için galibiyetten başka şansı yok.

RAKİPLERİNİ BEKLEYECEK

Süper Lig'de 2003-2004 sezonunda küme düşen, iki sezon bir alt ligde mücadele veren, sonrasında yaralarını sararak 16 Mayıs 2010'da şampiyonluğa ulaşan Bursaspor Malatyaspor'u yenerek düşme hakkındaki rakipleri Göztepe'nin Ankaragücü, Erzurumspor'un da Kayserispor'la yapacağı maçlardan elde edeceği sonuçları bekleyecek. Bursaspor'la Malatyaspor arasındaki maçı Beinspots3 ekranlara getirecek. Kritik karşılaşmayı Ali Palabıyık yönetecek.

KİMLER FORMA GİYECEK?

Bursaspor'da bugün saat 19.00'da başlayacak tarihi maç öncesi tam 5 eksik futbolcu yer alıyor. Mesut Bakkal savunma ve orta sahada yaşanan bu sıkıntıyı çözmek için hayli düşündü. Deneyimli çalıştırıcı, Shehu'nun yerine Burak Kapacak, Ertuğrul Ersoy'un yerine Santiago Vergini, Aurelien Chedjou'nun yerine Stephane Badji, Badji'den boşalan orta sahaya da Furkan Soyalp'in oynamaları gündemde. Allano Lima'nın kanattaki boşluğunu ise Tunay Torun'un doldurması üzerinde duruluyor.

MAÇ HEYECANI AS TV'DE

Bursaspor'la Malatyaspor arasında oynanacak tarihi maçın öncesi ve sonrasında yaşanan tüm gelişmeler AS TV farkıyla ekranlara gelecek. Malatya'dan yapılacak yayınlarla kritik mücadelenin heyecanı izleyenlere aktarılacak.

İYİ GÜNDE, KÖTÜ GÜNDE YANINDA

Bursaspor'u iyi günde, kötü günde yalnız bırakmayan taraftarı bugün yine işbaşında olacak. Yeşil Beyazlılar Malatyaspor maçı için satışa çıkan biletleri günler öncesinden tüketti. Deplasman mücadelesi için hava ve karayoluyla Malatya'ya ulaşan Bursaspor taraftarı takımlarının ligde kalması için ihtiyaç duyduğu galibiyeti alması adına tribünde yapacakları tezahüratlarla itici güç olma arzusunda.

EKSİKLER CAN SIKIYOR

Bursaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal Malatyaspor maçı öncesi cezalı ve sakat futbolcuların çokluğu nedeniyle kadro kurmakta zorlandı. Bursaspor'da kart cezalıları Ertuğrul Ersoy, Allano Lima ve Aurelien Chedjou'nun yanı sıra sakatlıkları bulunan Barış Yardımcı ve Abdullahi Shehu forma giyemeyecek.

GÖZLER ALİ PALABIYIK'TA

Bursaspor'la Malatyaspor arasındaki maçı Ali Palabıyık yönetecek. Ali Palabıyık Bursaspor'un bugüne kadar 15 maçında düdük çaldı. Yeşil Beyazlılar bu maçların 8'ini kazandı, 4'ünden yenik ayrıldı. 38 yaşındaki FIFA hakemi Bursaspor'un bu sezon ligin ilkyarısında Erzurumspor'u 2-1 yendi maçla Galatasaray'la 1-1 berabere kaldığı mücadelede görev yaptı. Ali Palabıyık iki takım arasında geçen sezon Bursa'da oynanan ve golsüz eşitlikle biten karşılaşmada da düdük çaldı.

SKORERLER OYNAMAYACAK

Bursaspor'un rakibi Malatyaspor'da Bursaspor karşısında 5 futbolcusu forma giyemeyecek. Kart cezalıları Bifouma ve Ömer Şişmanoğlu ile birlikte, Adem Büyük, Donald ve Aleksic Bursaspor karşısında takımdaki yerlerini alamayacak. Beş eksik futbolcu Malatyaspor'un bu sezon attığı 46 golün 28'ini kaydetmesi dikkat çekti.

KADERİMİZ BU MAÇLARDA

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında gözler düşme hattı mücadelelerinde olacak. Lige daha önceden veda eden Akhi-sarspor'u ardından 34. haftada oynanacak maçlar sonrası BB Erzurumspor, Bursaspor ve Göztepe arasından iki takım küme düşecek. Timsah'ı yakından ilgilendiren maçta Göztepe sahasında Ankaragücü'nü ağırlayacak. Saat 19.00'da Bornova Stadı'nda başlayacak ve Beinsports-2'den canlı yayınlanacak mücadelede FIFA hakemi Cüneyt Çakır düdük çalacak. Bursaspor'un Evkur Yeni Malatyaspor deplasmanında kazanarak ligde kalması için İzmir ekibinin Ankaragücü ile ya berabere kalması ya da yenilmesi gerekiyor. Sarı Kırmızılıların kazanması halinde ise Timsah'ın alacağı sonucun bir önemi kalmıyor.

ERZURUM'UN ŞANSI

Kümede kalma savaşında en az şansa sahip Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor ise deplasmanda İstikbal Mobilya Kayserispor'a konuk olacak. Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak ve Beinsports-4'ten canlı yayınlanacak karşılaşmada deneyimli hakem Fırat Aydınus düdük çalacak. Erzurum ekibinin ligde kalması için kesin kazanması ve diğer 2 rakibinin puan kaybetmesi gerekiyor. BB Erzurumspor, Kayserispor karşısında kazanması halinde ligde kalabilmek için Göztepe'nin Ankaragücü'ne yenilmesini, Bursaspor'un ise Yeni Malatyaspor karşısında puan kaybetmesini beklemek zorunda. Mavi Beyazlılar aksi her sonuçta lige veda edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.