Hava Durumu

Bursaspor'un son durumunu taraftarlar ortaya koydu

Başkan Ali Ay'ın gitmesini de isteyen var, kalmasını da isteyen var... Mutlu Topçu'nun suçsuz olduğuna inanan da var yetersiz olduğunu düşünen de var... Futbolculara güvenmeyen de var, birçoğunun gönderilmesini talep eden de var... Ancak ortak bir kanı var. Yeşil Beyazlı taraftar Bursaspor'dan A'dan Z'ye memnun değil. Söyledikleri söz ise bu sezonu özetliyor: "Futboldan soğuduk."

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2017 05:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2017 05:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'un son durumunu taraftarlar ortaya koydu

Barış YALIM - Ozan DEMİR'in özel haberi

Aybars Aybaraz - Esnaf

"Mutlu Topçu'nun iyi niyetinden şüphemiz yok. İyi bir teknik adam ama Bursaspor'un vizyonuna ve bulunduğu 5 büyük takımdan biri olma hüviyetinde bir teknik adam olduğunu düşünmüyorum. Aynı zamanda Hamza Hamzaoğlu'nun da olduğunu düşünmüyordum. Bursaspor'u daha vizyon sahibi bir teknik direktörün yönetmesi gerekiyor. Bursaspor Başkanı Ali Ay'ın yönetim kurulundaki üyeleri daha iyi seçmesi gerekiyor. Vizyonu olan bir kulüp olarak, gelecek sezon daha iyi bir takım kurularak Bursaspor'u şampiyonluğa oynayan bir takım olarak görmek istiyoruz. Akhisar Belediyespor mağlubiyeti bizi çok üzdü ve hırpaladı. Taraftar tepkisini stadı terk ederek çok seviyeli bir şekilde gösterdi. Bursaspor taraftarı iyi günde de kötü günde de her zaman takımının arkasında olmuştur. Çünkü biz armaya aşık insanlarız. Pazartesi günü de stattaki yerimizi alacağız."

İsmail Sertkol - Esnaf

"Uzun zamandan beri Bursaspor çok kötü. Beklentilerin çok çok altında. Yönetimin de zayıf kaldığını düşünüyorum. Böyle kötü sonuçlar alan bir takımın Galatasaray maçında en ucuz bileti 50 TL olması, gereksiz. Taraftar desteği almak istiyotlarsa biraz fedakarlık yapmaları gerekiyor. Benim kombinem var, yıllardır da alıyorum. Rica ediyoruz artık takım güzel bir futbol oynasın. Yönetimden, teknik heyetten beklentimiz bu. Şampiyonluk görmüş bir takım olarak Akhisar Belediyespor karşısında alınan mağlubiyet çok acı. Çok üzücü. Bir an önce ne yapılması gerekiyorsa yapılsın. Ben Mutlu Topçu'yu çok yeterli bulmuyorum. Bursaspor'a daha kariyer geçmişi olan, günlük başarılar değil, geleceğe dönük başarılar düşünebilecek bir hoca lazım."

Muammer Güner - Esnaf

"Bursaspor ile ilgili şikayetlerimiz çok. Yönetim ve Mutlu Topçu'nun bir an önce istifa etmesi gerekiyor. Takım çok kötü durumda. Hamza Hoca'yı istemiyorduk. Ama demek ki Hamza Hoca takıma daha faydalıymış. Mutlu Topçu Bursaspor'u kaldırabilecek bir tecrübeye sahip değil. O yüzden ben önce Mutlu Topçu'nun akabinde de Ali Ay yönetiminin istifa etmesini istiyorum. Ali Ay son dönemde yaptığı psikolojiye devam ediyor. Biletleri 20 TL yaptım taraftar gelsin diyor ama taraftar Bursaspor için geliyor. 50 TL Bursaspor taraftarı için çok para demek. Yazıktır, günahtır. İşçi kesim için 50 TL çoktur. Kombineyi 250 TL yapıyorsun, bir Beşiktaş, Galatasaray maçına 50 TL bilet satıyorsun. Biz de taraftar olarak bu konu hakkında bir kınama yapıyoruz. Ali Ay başkanımızdır ama bizim önceliğimiz Bursaspor'dur. O yüzden Galatasaray maçına gideceğiz."

Latif Altıkardeş - Esnaf

"Bu haftaki yenilgiyle ilgili çok üzgünüz. Şampiyon olan bir takımın bu hale gelmesi tabii ki çok üzüyor. Bu duruma gelmesinde yönetim midir, hoca mıdır bilemiyorum ama bir sıkıntı var. Ne kadar doğru konuşmaya çalışsalar da, ne kadar gerçekleri anlatmaya çalışsalar da olmuyor. 'İlk 5 içine girilmezse istifa ederiz' diye açıklama yapıldı. Bu konuda dürüst olunması gerekiyor. Şimdi Galatasaray maçı var. Fenerbahçe maçında 20 TL olan biletler şimdi 50 TL. Taraftarın tepkisinden korkuyorlarsa işleri bu duruma getirmeyecekler. Biz her zaman Bursaspor'un yanındayız. Gelecek sezon için yönetim ve teknik heyet değişirse Bursaspor için daha iyi olacağını düşünüyorum. Başkan Ali Ay, Twitter'da taraftarların tepkisini takip ediyor. Sadece olumlu yazılanları değil biraz da olumsuz eleştirileri dikkate alması gerekiyor."

Recep Işıkcan - Esnaf

"Bu sezon Bursaspor'dan hiç memnun değiliz. Taraftarın tepkisi oyundan daha ziyade yönetimin yaptığı yanlışlıklardan dolayı. Mutlu Topçu geldi ama hiçbir katkı sağlayamadı bize. Oyun olsa alınan sonucun bir önemi yok. Ama baktığınızda hem oyun hem de arka arkaya alınan farklı mağlubiyetler serisi var. Bundan sonra oynayacağımız karşılaşmalarda da aynı sonuçlar alınırsa ilk yarıda topladığımız puanlara şükretmemiz gerekecek. Yoksa Bursaspor küme düşerdi. Eski taraftar gücü artık yok. Futbolcuların da yeteri kadar özverili olduğunu düşünmüyorum. Ya içerden ya dışarıdan bir olumsuzluk var. Bir an önce ne yapılacaksa yapılsın ve Bursaspor eski günlerine geri dönsün. Biz o şampiyonluktaki atmosferi özledik ve o günleri yeniden yaşamak istiyoruz."

Levent Emer - Esnaf

"Bu sene Bursaspor'dan beklentilerimizin hepsi bitti. Dibe vurduk. Bir şekilde bu seneyi bitirip önümüzdeki sezonlara bakacağız. Biz Kapalıçarşı esnafı olarak Bursaspor'dan ve futboldan soğuduk. Biz artık futbolcuların hem şehri hem hocayı sabote ettiğine inanıyoruz. Başkanı sabote ettiğini düşünüyoruz. Başkan'a da hak vermemek elde değil. Başkanımız kendi cebinden para veriyor ve futbolcular bunu sabote ediyor. Mutlu Topçu Bursaspor için yetersiz. Son 6 maçtan hiçbir ümidim yok ama ligi 39 puanla bitiririrsek şükür diyeceğiz. Galatasaray maçının 50 TL olması aslında taraftarın gelmesini istemedikleri için. Çünkü taraftar tepkisinden korkuyorlar. Kombinesi olan 12-13 bin kişi muhakkak gidecek. Bu hafta çok güzel bir protesto yapıldı. Biz küfrü seven insanlar değiliz. Küfür ceza getirir, bu tür protestolar ses getirir."

Şükrü Karçiga - Esnaf

"Lige güzel başladık. Oyun olarak memnun edici değildi ama hedef olarak ilk 5 dediler. Ben hiçbir zaman inanmadım. Takım çünkü gerçekten güzel oyun oynamadı. Bence burada yönetimi ve mevcut teknik heyeti suçlamamak gerekiyor. Ali Ay mali tablodan bahsediyor. Haklı da. Para olmadan bir şey olmuyor. O da istiyordur ki iyi topçular alınsın. Ama mali tabloyu düzeltmeden olmuyor. Mutlu Topçu'ya yapılan eleştirileri de haklı bulmuyorum. Sonuçta kumaş belli ve hocamız da elindeki oyuncularla elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Bence burda düşünülmesi gereken önümüzdeki sezon. Gelecek vaat eden değil, ilk 11'de oynayabilecek, 3-4 tane iyi futbolcu alınması gerekiyor. Çok büyük bütçeli transferler tabii ki beklemiyoruz ama Bursaspor'a katkı sağlayacak güzel futbolcular alırız. Seneye de taraftara eski heyecanını yaşatacak Bursaspor izleriz."

İlhan Karataş - Esnaf

"Bursaspor şu anda hiçbir şekilde bizi tatmin etmiyor. Ne yönetim olarak, ne oyun olarak, ne sonuç olarak ne de birliktelik olarak tatmin değiliz. Biz zaten iyice soğuduk. Kombinemiz olduğu halde maçlara gitmiyoruz. Futboldan hiçbir zaman soğuyacağımı düşünmezdim. Ama gerçekten hem Bursaspor'dan hem futboldan soğudum. Bunun sebebi iyi yönetilememek. Yönetimsel açıdan camia olarak kulübü sahiplenmeyi biraz gerilere atmak sebepler bunlar. Biz Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmak istemiyoruz. Sadece daha önceden şampiyon olan bir takımın hakkını vermelerini istiyoruz. Bizi yönetenler ve futbolcular bunu yapmıyor. Sonuç bu. Ben Ali Ay'a güveniyorum. Onun dürüstlüğüne, adamlığına inanıyorum. Önümüzdeki sezon da kulübü yönetmesini istiyorum ama bu şekilde değil. Etrafını temizleyerek. Futbolculara ise asla güvenmiyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.