Hava Durumu

Bursaspor yılmadı, puanı kopardı

Bursaspor, Mutlu Topçu idaresinde çıktığı ilk maçta beklentileri tam olarak karşılayamasa da Fenerbahçe'ye yenilmedi. Moussa Sow'un penaltı golüne cevap penaltıdan Pablo Batalla'yla geldi. Timsah, ligde 4 maç sonra puanla tanıştı.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2017 05:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2017 05:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor yılmadı, puanı kopardı

Süper Lig'in 20. haftasında Bursaspor, Fenerbahçe'yi konuk etti. Timsah Arena'daki maça coşkulu taraftarının desteğiyle başlayan Yeşil Beyazlılar, ilk 15 dakikada topa hakim olan taraf olsa da önemli bir tehlike yaratamadı. 20. dakikada Lens'in ceza sahası içine gönderdiği top Tomas Sivok'un eline çarptı. Hakem Halil Umut Meler beyaz noktayı gösterirken, topun başına geçen Moussa Sow penaltıdan kaydettiği golle takımını 1-0 öne geçirdi. 26. dakikada ceza yayı içinden kazanılan serbest vuruşta Pablo Batalla'nın şık vuruşu az farkla auta çıktı. Timsah, 43'te Boban Jovic'in ikinci sarıdan kırmızı görmesiyle 10 kişi kaldı. Devre 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN ÇOK ÖZEL FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

CEVAP BATALLA'DAN GELDİ

İkinci yarıya Del Valle-Kubilay değişikliğiyle başlayan Bursaspor, Stancu-Kubilay-Deniz üçlüsüyle gol arasa da 56. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Alper Potuk'a Harun Tekin geçit vermedi. Kalan bölümde beraberlik için yüklenen Yeşil Beyazlılar, 65. dakikada tehlike yarattı. Ertuğrul'un ortasında Kubilay'ın indirip, Deniz'in içeri çıkardığı topu Fenerbahçe savunması araya girerek kornere yolladı. 87'de hakem Halil Umut Meler, Kjaer'in topa elle dokunması sonucu ikinci kez penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Pablo Batalla fileleri havalandırarak skora denge getirdi. 94'te Kubilay, müsait pozisyonda topu kaleye yollamadı ve maç 1-1 eşitlikle sonuçlandı.

MAÇTAN DAKİKALAR

İKİNCİ YARI

90' Hakem Halil Umut Meler maçı bitiren düdüğünü çalıyor. Bursaspor son dakikalarda bulduğu gol ile 1'er puanı rakibi Fenerbahçe ile bölüşüyor.

90' Orta alandan atılan uzun pasla topla buluşan Moussa Sow ceza sahası içine topla giriyor. Kaleyi düşünüyor ve şutunu çekiyor ancak bu top Şamil Cinaz'a çarpıp kaleci Harun Tekin'in kontrolünde kalıyor.

90' Sağ kanattan gelişen atakta Sercan Yıldırım'ın ceza sahası içine yaptığı ortaya hareketlenen Kubilay Kanatsızkuş kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top savunma oyuncusundan geri dönüyor.

90' Harun Tekin zaman geçirmeye yönelik hareketi gerekçesiyle sarı kart ile cezalandırılıyor.

90' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına Jeremain Lens ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak Josef De Souza'ya çarpan top dışarı çıkıyor.

90' Maçın sonuna en az 5 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.

88' GOOOLL!!! Bursaspor Pablo Batalla'nın penaltı golü ile 1-1'lik beraberliği yakalıyor.

88' Pablo Batalla penaltı atışını yapmak için topun başına geçiyor.

87' Simon Kjaer ceza sahası içinde elle oynuyor ve penaltıya sebebiyet veriyor.

86' Fenerbahçe ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Alper Potuk çıkıyor ve yerini Ozan Tufan'a bırakıyor.

83' Fenerbahçe ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Aatif Chahechouhe çıkıyor ve yerini Volkan Şen'e bırakıyor.

80' Sağ kanattan kısa pas ile ceza sahası içine giren Ertuğrul Ersoy ceza sahası dışı sağ çaprazdan kaleye şutunu çekiyor ancak bu topu Volkan Demirel tokatlayarak uzaklaştırıyor.

77' Bursaspor üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yapıyor. Deniz Yılmaz çıkıyor ve yerini Sercan Yıldırım'a bırakıyor.

73' Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen İsmail Köybaşı ceza sahası içine ortasını yapıyor. Martin Skrtel'in arkaya çevirdiği topu kademe oyuncuları uzaklaştırmaya çalışıyor. Uzaklaştırılmaya çalışılan top arkaya düşüyor. Düşen topu takip eden Aatif Chahechouhe kaleye şutunu çekiyor ancak bu top savunma oyuncularından geri dönüyor.

71' Aziz Behich, Şener Özbayraklı'ya yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

70' Sağ kanatta topla ilerleyen Jeremain Lens ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak Moussa Sow bu topa temas edemiyor.

66' Ceza sahası yayı önünde kısa pasla topla buluşan Bogdan Stancu kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top savunma oyuncularından geri dönüyor.

65' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına Pablo Batalla ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren oyuncular topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

65' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına Pablo Batalla ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak savunma oyuncuları topu tekrar kornere gönderiyor.

64' Sağ kanattan gelişen atakta Şener Özbayraklı'nın ceza sahası içine çevirdiği topa kimse dokunamıyor.

61' Orta alanda her iki takımın oyuncuları karşılıklı top kayıpları yaşıyor.

57' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına Alper Potuk ceza sahası içine ortasını yapıyor. Penaltı noktasında savunma oyuncuları topa müdahalesini yapıyor ve topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

56' Alper Potuk, oyunu yavaşlattığı gerekçesiyle sarı kart ile cezalandırılıyor.

56' Orta alandan aldığı kısa pas ile rakiplerinden sıyrılan Alper Potuk ceza sahası içine topla giriyor. Altıpasın sağ çaprazından kaleye şutunu çekiyor ancak bu topu Harun Tekin'in kornere gönderiliyor.

55' Sol kanatta Moussa Sow'un kısa pası ile topla buluşan Josef De Souza sol çaprazdan kaleye şutunu çekiyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.

51' Ceza sahası içi sağ çaprazda kısa pas ile topla buluşan Jeremain Lens kaleye şutunu gönderiyor. Bu top kaleci Harun Tekin'in kontrolünde kalıyor.

51' Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Alper Potuk'un attığı uzun pasla sağ kanatta topla buluşan Jeremain Lens ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top kimseye temas etmiyor.

48' Ceza sahası yayının sağında kısa pasla topla buluşan Josef De Souza kaleye şutunu çekiyor ancak bu top savunma oyuncularından geri dönüyor.

46' Hakem Halil Umut Meler ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor. Konuk ekip Fenerbahçe ikinci yarıya başlayan taraf oluyor.

İLK YARI

45' Hakem Halil Umut Meler ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor. Fenerbahçe 1-0'lık skor üstünlüğü ile soyunma odasına giden taraf oluyor.

45' Sol kanatta kısa pasla topla buluşan İsmail Köybaşı ceza sahası dışından kaleye şutunu gönderiyor. Bu topu Harun Tekin kolay bir şekilde kontrol ediyor.

45' Hakem Halil Umut Meler ilk yarının sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre ekliyor.

45' Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Jeremain Lens ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direkte topa hareketlenen Alper Potuk kafa vuruşunu yapıyor. Yerden seken topu takip eden Harun Tekin topu tokatlayarak uzaklaştırıyor.

43' Boban Jovic, Jeremain Lens'e yaptığı müdahale sonrasında ikinci sarıdan kırmızı kartı görüyor ve oyundan atılıyor.

41' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına Jeremain Lens ceza sahası içine ortasını çeviriyor. Simon Kjaer'in önünde kalan topu savunma oyuncuları araya girerek tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

41' Sağ kanattan gelişen atakta Aatif Chahechouhe'nun ceza sahası içine çevirdiği topa savunmadaki Ertuğrul Ersoy son anda dokunuşunu yapıyor ve topu kornere gönderiyor.

40' Alper Potuk'un kısa pası ile ceza sahası yayı önünde topla buluşan Aatif Chahechouhe kaleyi düşünüyor ve şutunu çekiyor. Bu top savunma oyuncularından geri dönüyor.

38' Sağ kanatta kısa pasla topla buluşan Yonathan Del Valle ceza sahası içine ortasını çevirmek istiyor ancak bu top çok farklı şekilde dışarı çıkıyor.

34' Maç kaldığı yerden devam ediyor.

32' Maç Pablo Batalla'nın orta alanda yaşadığı sakatlanma nedeniyle kısa süre duruyor.

29' Hızlı gelişen atakta atılan pasa hareketlenen Deniz Yılmaz sol kanatta ofsaytta kalıyor.

29' Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Jeremain Lens ceza sahası içine ortasını yapyıor ancak bu pozisyon ceza sahası içinde yapılan faul gerekçesiyle duruyor.

27' Bursaspor ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Merter Yüce çıkıyor ve yerini Şamil Cinaz'a bırakıyor.

26' Ceza sahası yayı içinden kazanılan duran topun başına Pablo Batalla ve Yonathan Del Valle geçiyor. Pablo Batalla kısa pasını Yonathan Del Valle ile buluşuturuyor. Yonathan Del Valle'nin durdurduğu topa hareketlenen Pablo Batalla kaleye sert bir şut çekiyor ancak bu top az bir farkla kalenin yanıdan dışarı çıkıyor.

24' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına Pablo Batalla ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları uzaklaştırıyor.

22' GOL! Moussa Sow'un penaltı golü ile Fenerbahçe 1-0 öne geçiyor.

22' Boban Jovic ve Jeremain Lens penaltı atışında yaptıkları tartışma sonrasında her iki oyuncu da sarı kart ile cezalandırılıyor.

21' Moussa Sow penaltı atışını kullanmak için topun başına geçiyor.

20' Jeremain Lens'in sol kanattan yaptığı ortaya hareketlenen Tomas Sivok elle oynuyor ve penaltıya sebebiyet veriyor.

19' Orta alandan aldığı kısa pasla ilerleyen Josef De Souza ceza sahası yayının soluna kadar topla ilerliyor. Soluna çektiği topa sert bir vuruş yapıyor ancak bu top yerden kalenin sağından dışarı çıkıyor.

17' Ertuğrul Ersoy, Aatif Chahechouhe'ya yaptığı yerden sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

15' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına Jeremain Lens ceza sahası içine ortasını gönderiyor. Kaleci Harun Tekin bu topu tokatlayarak uzaklaştırıyor.

11' Sol kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Aziz Behich ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top savunma oyuncuları tarafından uzaklaştırılıyor.

10' Ricardo Faty, Alper Potuk'a arkadan sert bir müdahale yapıyor ve yerde bırakıyor. Bu hareketi sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

10' Sağ kanatta kısa pasla topla buluşan Boban Jovic ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademedeki oyuncular bu topu kafa ile uzaklaştırıyor.

8' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Jeremain Lens ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademedeki defans oyuncuları bu topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

6' Sol kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Moussa Sow ceza sahası dışı sol çaprazdan ortasını göndermek istiyor ancak Ricardo Faty'e çarpan top kaleci Harun Tekin'de kalıyor.

4' Maçın ilk dakikalarında her iki takımın oyuncuları pozisyon arayışını sürdürüyor.

1' Hakem Halil Umut Meler maçı başlatan düdüğünü çalıyor. Maça ev sahibi Bursaspor başlıyor.

MAÇTAN NOTLAR

Bursasporlu taraftarlar, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Fenerbahçe'yle oynanan maçta tribünlerin tamamını doldurdu.

Yeşil-beyazlı futbolseverler geçen yıl hizmete açılan 43 bin kapasiteli Bursa Büyükşehir Belediye Stadı ilk kez tamamını doldurmayı başardı.

Karşılaşma öncesinde Bursa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından stat çevresinde ve içinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Stat çevresindeki bazı sokaklar da önlemler çerçevesinde araç trafiğine kapatıldı.

ADVOCAAT'TAN 2 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Beşiktaş'ı 1-0 yendikleri maçın ilk 11'inde iki değişikliğe gitti.

Hollandalı teknik adam cezalı Robin van Persie'yi kadroya alamazken, dizinde ağrısı bulunan Hasan Ali Kaldırım'ı yedek kulübesinde oturttu.

Bu iki ismin yerine Advocaat, Aatıf Chahechouhe ile İsmail Köybaşı'nı oynattı.

VAN PERSIE CEZALI

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Van Persie, cezası nedeniyle Bursa deplasmanında oynayamadı.

Beşiktaş maçındaki bir hareketi nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulundan 3 maç ceza alan daha sonra cezası Tahkim Kurulu tarafından 2'ye düşürülen Van Persie, Bursaspor maçınında cezasının ilkini çekti.

VOLKAN ŞEN DÖNDÜ

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Volkan Şen, sakatlığını atlattı ve 18 kişilik maç kadrosuna girdi.

Devre arasındaki Antalya kampında sakatlanan Volkan, yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kalmıştı. Advocaat, Volkan'ın zorlu maçta yedek kulübesine aldı.

Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Salih Uçan da Bursaspor karşısında oynayamadı.

ŞENER ÖZBAYRAKLI İLK KEZ

Fenerbahçe'nin geçen sezon Bursaspor'dan kadrosuna kattığı Şener Özbayraklı, ilk kez eski takımının sahasında maça çıktı.

Şener geçen sezon Bursa'da oynanan maçta yedek beklemişti.

Öte yandan Bursasporlu taraftarlar, geçen sezon Fenerbahçe'ye transfer olan eski futbolcuları Şener Özbayraklı, Ozan Tufan, Volkan Şen ve Jose Fernandao'ya tepki gösterdi. Yeşil-beyazlı taraftarlar, geçen sezon ki karşılaşmanın seyirsiz oynamasından dolayı ilk kez karşılarına çıkan eski oyuncularına tepkide bulundu. Bazı taraftarlar tepkilerini göstermek için sahaya üzerinde dolar resmi bulunan kağıtlar attı.

Fenerbahçe'de bu 4 oyuncudan sadece Şener Özbayraklı eski takımına karşı ilk 11'de sahaya çıkarken Ozan Tufan, Volkan Şen ve Fernandao yedek soyunan isimler oldu. Şener dışındaki diğer 3 oyuncu geçen sezon Bursa'da oynanan maçta görev almıştı.

TOPÇU'NUN İLK RESMİ MAÇI

Hamza Hamzaoğlu'nun görevinden ayrılmasının ardından yeşil-beyazlılarda teknik direktörlüğe getirilen Mutlu Topçu ilk kez takımının başında sahada yer aldı.

Yeşil-beyazlıların ara transfer döneminde kadrosuna dahil ettiği Boban Jovic ve Bogdan Stancu, Mutlu Topçu tarafından Fenerbahçe karşısında ilk 11'de sahaya sürülürken, diğer transfer Onur Atasayar ise yedek soyunduruldu.

VOLKAN DEMİREL'E TEPKİ MAÇI GEÇ BAŞLATTI

Bursasporlu taraftarların Fenerbahe kalecisi Volkan Demirel'in bulunduğu tarafa yabancı madde atması nedeniyle müsabaka geç başladı.

Yeşil-beyazlı taraftarlar, Volkan Demirel'e büyük tepki gösterdi. Karşılaşma öncesinde kalesine doğru giden Volkan'a patlayıcı ve yanıcı maddeler atılması, mücadelenin 3 dakika gecikmeli başlamasına neden oldu.

MAÇ METRE

STAT: Timsah Arena

HAKEM: Halil Umut Meler

BURSASPOR: Harun Tekin, Boban Joviç, Tomas Sivok, Ertuğrul Ersoy, Aziz Behich, Ricardo Faty, Merter Yüce, Pablo Batalla, Yonathan Del Valle, Bogdan Stancu, Deniz Yılmaz

Yedekler: Mert Günok, Mert Örnek, Cristobal Jorquera, Sercan Yıldırım, Onur Atasayar, Şamil Çinaz, Kubilay Kanatsızkuş

Teknik Direktör: Mutlu Topçu

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Martin Skrtel, Alper Potuk, Mehmet Topal, Josef De Souza, Jeremain Lens, Aatıf Chahechouhe, İsmail Köybaşı, Moussa Sow

Yedekler: Fabiano, Hasan Ali Kaldırım, Ozan Tufan, Jose Fernandao, Volkan Şen, Roman Neustaedter, Miroslav Stoch

Teknik Direktör: Dick Advocaat

SARI KARTLAR: Ricardo Faty , Ertuğrul Ersoy , Aziz Behiç, Harun Tekin (Bursaspor) Lens , Alper Potuk (Fenerbahçe)

KIRMIZI KART: 43' Joviç (Bursaspor)

GOLLER: 88' Batalla (P) (Bursaspor), 22' Sow (P) (Fenerbahçe)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.