Hava Durumu

Bursasporlu Agu: "En büyük özelliğim agresifliğim"

Yeşil Beyazlı takımın Porto'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Mikel Agu, canlı yayında soruları yanıtladı. 23 yaşındaki futbolcu, "En büyük özelliğim agresif olmak. Topu kazanmak için her şeyi yaparım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2017 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2017 09:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursasporlu Agu: "En büyük özelliğim agresifliğim"

Bursaspor'un yeni transferi 'Markaj Programı'nda rakiplere seslendi

BURSASPOR'U ARAŞTIRDIM

Bursaspor'un yeni transferlerinden Mikel Agu, Markaj Programı'nın konuğu oldu. Özlüce Tesisleri'nden yapılan canlı bağlantıdan Barış Yalım'ın sorularını yanıtlayan Nijeryalı futbolcu, önemli konulara değindi. Bursaspor'a geliş hikayesi ile sözlerine başlayan Agu, "Bursaspor'a Porto'dan ilk gelen ben değilim. Teklif geldiğinde birtakım araştırmalar yaptım. Burada pozitif şeyler olduğunu gördüm ve kararımı verdim. Daha önce ligde şampiyon olduğunu öğrendim. Geçen sene forma giydiğim takım da yeşil beyazlı renklere sahipti. Bunun bir tesadüf olacağını düşündüm" dedi.

BÖYLE OLMAK ZORUNDAYIM

Nijerya'dan futbol hayatına başladığını ve henüz 16 yaşında Porto'ya transfer olduğunun altını çizen 23 yaşındaki futbolcu, "Buralara gelebilmek için birçok şey yaptım. Kendime katkı koymak için çok çalıştım. En büyük özelliğim ise agresif olmak. Topu kazanmak için böyle olmak zorundayım. Oyunun birçok yönü var. Dengede tutmaya çalışmak önemli, ben de bunu yapıyorum" ifadelerini kullandı. Agu ayrıca libero dışında stoperde de forma giyebileceğini, bunu daha önce yaptığını ve sıkıntı yaşamadığını belitti.

Evimizde gibi hissettim

Bursaspor'a gelmeden önce taraftarla ilgili de önemli bilgiler topladığını belirten Mikel Agu, "Daha gelmeden önce birtakım araştırmalar yapmıştım. Taraftarın futbolu çok sevdiğini, takım için gerçekten itici bir güç olduğunu görmüştüm. Başakşehir maçında da kendimi evimizde oynuyormuş gibi hissettim. Çünkü taraftarımızın sesi rakip takımdan daha çok çıkıyordu. Şimdiden anlıyorum ki taraftarlar futbolu ve kulübü çok seviyorlar. Takımın hep yanında olmaya çalışıyorlar" dedi.

AS TV'de yayınlanan Markaj Programı'nın konuğu olan Mikel Agu, Özlüce Tesisleri'nde arkadaşımız Barış Yalım'ın sorularını içtenlikle yanıtladı.

Beklediğimden kaliteli

Süper Ligin beklediğinden daha kaliteli olduğunu dile getiren Mikel Agu, "Türkiye dışındaki insanlar bu lige çok da önem vermiyor. Benim gördüğüm çok gelişmiş bir lig olduğu. İnsanların düşündüğünden fazlasını veren bir lig burası" dedi.

Le Guen'in özel yöntemleri var

Teknik direktörü Paul Le Guen'e de övgü dolu sözler sarf eden Agu, şunları söyledi: "Onunla çalışmaya başlayalı kısa bir süre oldu. Birkaç günde iyi bir insan ve iyi bir hoca olduğunu anlayabiliyorsunuz. Bizimle konuşmak için özel yöntemleri var. Bunu hissedebiliyorsunuz. Ayrıca bizden maksimum verimi alabilmek için ve yüreklendirmek için de özel yöntemleri var. Geçen sezonun iyi geçmediğini, iyi sonuçlanmadığını biliyorum. Hoca da bunu biliyor. Hocamız bu imajı ortadan kaldırmak için uğraşıyor. İnsanlar bizdeki hırsı gördükçe takdir edecektir. Hoca da bunun için çalışıyor."

84'te çıktım çünkü

Mikel Agu, 84. dakikada oyundan çıkması ile ilgili olarak, "O dakikalarda bacaklarımda bir kramp hissettim. Benim için normal bir durum bu. Uzun zamandır 90 dakika forma giymiyordum. Sezon öncesi hazırlık maçlarında da 30 ya da 45 dakika oynuyorsunuz ve diğer grup sahaya çıkıyor. Bu benim için normal. Maç oynadıkça normal halime döneceğime inanıyorum. İlk maç olmasına rağmen elimden gelenin en iyisini yapmak için sahaya çıktım. İş, iştir ve her zaman ciddiyet gerektirir" şeklinde konuştu.

Taraftara mesaj

Mikel Agu, camiaya ve taraftara mesaj da yollayarak şu sözleri sarf etti: "İşler yolunda gitmediği zaman taraftarlar, oyuncular üzerinde baskı kurmak isteyebilir. Onlara söyleyebileceğim şey; bu sene hazırız. Onları yarı yolda bırakmayacağız. Bu sadece benimle ilgili de değil. Sonuçta bu bir takım oyunu ve takımın iyi yerlere gelebilmesi için bir kişiden fazla oyuncuya ihtiyaç var. Bunun için taraftarımız da bizim yanımızda olacak ve bizim ne kadar hazır bir takım olduğumuzu görecek."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.