Hava Durumu

Bursasporlu taraftarlar trafik kazası geçirdi!

Eskişehir'de, Bursasporlu taraftarları taşıyan minibüsün TIR'a çapması sonucu 20 kişi yaralandı. Kazada yaralananların kimlikleri belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2019 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2019 09:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursasporlu taraftarlar trafik kazası geçirdi!

Alınan bilgiye göre, olay, sabah saat 07.30 sıralarında Eskişehir-Ankara karayolu üzerinde meydana geldi. Gürkan Şimşek idaresindeki 16 CDJ 75 plakalı yolcu minibüsü, henüz belirlenemeyen bir nedenle Ankara yolu 10'uncu kilometresinde Fazıl Özkaya'nın kullandığı 10 ACS 45 plakalı tıra arkadan çaptı. Kazada yaralanan TIR şoförü dahil 20 kişi, 112 Acil Servis ekipleri tarafından kentteki hastanelere kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Öte yandan, yaralı Bursaspor taraftarı 19 kişinin, TFF 1. Lig'de bugün oynanacak olan Adanaspor maçına gittikleri öğrenildi.

BURSASPOR'DAN AÇIKLAMA

TFF 1. Lig ekiplerinden Bursaspor, Eskişehir'de takımın taraftarlarını taşıyan minibüsün tırla çarpışması sonucu 20 kişinin yaralanması nedeniyle "geçmiş olsun" mesajı yayımladı. Yeşil-beyazlı kulübün Twitter hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Takımımızın Adanaspor deplasmanında oynayacağı maç için bu sabaha karşı Bursa'dan Adana'ya hareket eden taraftarlarımızın bulunduğu minibüs, Eskişehir çıkışında sabah saat 05.45 sularında talihsiz bir kaza geçirmiştir. Minibüs içerisinde şoför dahil 19 kişi yer almaktadır. Olay yerinde yaralılara acil müdahale yapılmış olup, 3 taraftarımız Eskişehir'deki hastanelerde müşahede altına alınmıştır. Süreci yakından takip ettiğimizi belirtir, taraftarlarımıza acil şifalar dileriz. Camiamıza geçmiş olsun."

KOŞUKAVAK'TAN AÇIKLAMA

Bursaspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak'tan kaza da açıklaması geldi. Koşukavak'ın açıklaması şöyle: "Bugün Adanaspor ile oynayacağımız maça gelirken deplasman yolunda, Eskişehir'de kaza geçiren cefakâr taraftarımıza geçmiş olsun diliyorum. Çok şükür ki durumlarının iyi olduğunun bilgisini aldım, inanın hiçbir şey sizin sağlığınızdan önemli değil."

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Kaza sonrası tedavi altına alınanları isimleri şöyle:

ESGİN'DEN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Adanaspor deplasmanına giden Bursaspor taraftarların kaza yapmasının ardından bir açıklama yayınladı.

Yaralıların sağlık durumlarını yakından takip ettiğini bildiren Esgin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Adanaspor deplasmanına giden Bursaspor taraftarlarımızı taşıyan minibüs, bu sabah 07.30 civarında Eskişehir'de TIR ile çarpıştı. Kazada minibüs içerisinde bulunan taraftarlarımız ve tır şöförü ile birlikte 20 vatandaşımız yaralı olarak Eskişehir Şehir Hastanesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralılardan 2'sinin durumu ağır olmak üzere diğer 18 vatandaşımızın genel sağlık durumu şuan için iyi durumda ve gerekli müdahaleleri sağlık personelimiz tarafından yapılıyor. Taraftarlarımızın sağlık durumunu yakından takip ediyorum. Taraftarlarımıza, ailelerine ve tüm Bursaspor camiasına geçmiş olsun diliyorum."

ESKİŞEHİRSPOR BAŞKANI'NDAN ZİYARET

Siyah-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamaya göre, Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören ve teknik asbaşkan Ömer Kurumehmetoğlu, TFF 1. Lig'de bugün oynanacak Adanaspor-Bursaspor maçına giderken içinde bulundukları minibüsün tıra çarpması sonucu yaralanarak Eskişehir'deki hastanelerde tedavi altına alınan yeşil-beyazlı taraftarlara ziyarette bulundu.

Taraftarlardan sağlık durumları hakkında bilgi alan Akgören, Bursaspor camiasına geçmiş olsun dileklerini iletti.

TFF 1. Lig'de bugün oynanacak Adanaspor-Bursaspor maçına giden taraftarları taşıyan minibüs ile tırın Eskişehir-Ankara kara yolunun 10. kilometresinde çarpışması sonucu 17 kişi yaralanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.