Hava Durumu

BURULAŞ çalışanlarına yapılacak zam belli oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BURULAŞ’ta çalışan 270 kişi, Demiryolu İşçileri Sendikası arasında imzalanan anlaşmaya göre, BURULAŞ’tan birinci yılın ilk 6 ayı için maaşlara 190 lira oranında artış olacak.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2014 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2014 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BURULAŞ çalışanlarına yapılacak zam belli oldu

BURULAŞ ile Demiryolu İşçileri Sendikası arasında süren toplu sözleşme görüşmeleri, yaşanan trafiğin ardından uzlaşmayla sonuçlandı. BURULAŞ’ta çalışan 270 işçiyi ilgilendiren görüşmelerin olumlu sonuçlanmasıyla, Demiryolu İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Hüseyin Kaya ve aynı sendikanın Adapazarı Şube Başkanı Cemal Yaman’ın da katıldığı imza töreninde konuşan BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, tarafların rızasıyla imzalanan anlaşmadan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. BURULAŞ’ın bir kamu kurumundan çok özel sektör anlayışıyla çalıştığını vurgulayan Fidansoy, “Bundan sonra herkesin daha fazla performans göstereceğine, Bursa ve ulaşımı için daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum” dedi.

Demiryolu İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Hüseyin Kaya ise, anlaşmanın tarafların rızasıyla imzalanmış olmasının önemine değindi. Masada tarafların ortak iradesiyle imzalanan en kötü sözleşmenin dahi ortak irade dışında imzalanan en iyi anlaşmadan faydalı olduğunu dile getiren Kaya, BURULAŞ’ın görüşmeler esnasında takınılan olumlu ve yapıcı tavır nedeniyle Genel Müdür Levent Fidansoy’a teşekkür etti. Kaya, “Anlaşmanın gerek BURULAŞ Genel Müdürlüğümüz gerekse sendika üyelerimiz açısından hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Demiryolu İşçileri Sendikası Adapazarı Şube Başkanı Cemal Yaman da, BURULAŞ’la 10 yılda 5 anlaşmaya imza atmaktan dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirdi. 2003 yılından beri 3 genel müdür gördüklerini ve yaptıkları her anlaşmada eskisine nazaran çok daha iyi şartlar edindiklerini belirten Yaman, “Yapılan brüt 190 liralık artış az değildir” şeklinde konuştu.

İmzalanan toplu sözleşmeye göre, BURULAŞ personelinin maaşları, birinci yılın ilk 6 ayı için brüt 190 lira artış gösterecek. 1 Mayıs 2014 ile 3 Nisan 2016 tarihleri arasında geçerli olacak anlaşma, birinci yılın ikinci 6 ayı için TÜFE oranında zammı, ikinci yılın birinci 6 ayı için TÜFE oranıyla birlikte 1 puanlık refah payını, ikinci yılın ikinci 6 ayı için de TÜFE oranında zammı öngörüyor. Toplu sözleşmeyi memnuniyetle karşılayan BURULAŞ personeli ise, yaş pasta keserek yeni sözleşmeyi kutladı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.