Hava Durumu

BURULAŞ'tan otobüs şoförlerine sözleşme çağrısı

Bursa Özel Halk Otobüsleri Odası’nın 1 Haziran'dan sonra eski bilet sistemine döneceğini açıklamasının ardından BURULAŞ da harekete geçti. BURULAŞ, şehir merkezindeki duraklarda, otobüs şoförlerine broşür dağıtarak sözleşme çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2013 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2013 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BURULAŞ'tan otobüs şoförlerine sözleşme çağrısı

Bursa Özel Halk Otobüsleri Odası’nın 1 Haziran'dan sonra araç içinde biletin kesildiği eski sistemine döneceğini açıklamasının ardından BURULAŞ, otobüs sahiplerine bastırdığı broşürlerle çağrıda bulundu. 'Sözleşmeye Çağrı' başlığındaki broşürlerle, halk otobüs sahiplerinden sözleşmeleri imzalaması istendi. Broşürler, Atatürk Caddesi'nde yolcu olmaya gelen otobüslerin şoförlerine tek tek dağıtıldı. Araç sahiplerinin mağduriyetinin önlenmesi için yarından başlamak üzere 31 Mayıs 2013'e kadar BURULAŞ Kiralık Araçlar Şefliği’ne şahsen başvurması istendi.

Otobüs şoförleri 8 yıldan beri bunu beklediklerini ifade ederken, BURULAŞ görevlileri ise, uzlaşma için broşür dağıttıklarını vurguladı.

BURULAŞ Otobüs İşletme Müdürü Erdinç Alkan, UKM kurulunun zam kararı olduğunu belirterek, “Kamuoyunun tepkilerine rağmen fiyatlar yüzde 6-7 civarında yükseltildi. Bursa Özel Halk Otobüsleri Odası ile BURULAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Recep Altepe arasında önniyet anlaşması yapılmıştı. Bütünleşik Bilet Sistemi işletme oranının aşağı çekilmesi çalışması yapıldı. Yeni bir sözleşme taslağı oluşturuldu. Buna göre, yüzde 35’ten fazla indirim yapılıyor” dedi.
Araç sahiplerine yeni sözleşmeyi imzalamaları için davet mektubu gönderdiklerini ifade eden Erdinç Alkan, “BURULAŞ personelimiz, otobüs araç sahiplerine bu sözleşme davetini ulaştırıyorlar. Bu davet, Bursa Özel Halk Otobüsleri Odası’nın bir işletme olmamasından dolayı araç sahiplerine ulaştırılıyor” diye konuştu.
Bursa Özel Halk Otobüsleri Odası’nın 1 Haziran itibariyle kendi bilet sistemini kuracağı yönündeki açıklamayla ilgili konuya yönetmelikle cevap veren Erdinç Alkan, “Bursa Büyükşehir Belediyesi Özel Toplu Taşıma Araçlar Yönetmeliğinin 4. Madde G Fıkrasında, ‘Belediyenin belirlediği bütünleşik bilet sistemi ve elektronik takip sistemi ile ilgili alacağı kararlar işletmeci tarafından yerine getirilir’ maddesi yer alıyor. Bu da her şeyi açıklıyor” şeklinde konuştu.

BURULAŞ’ın araç sahiplerine gönderdiği sözleşmeye çağrı mektubunda, “Bütünleşik Bilet Sistemine bağlı toplu taşıma araçları ana işletmecisi BURULAŞ, 16 M 0001-16 M 00355 plakalı otobüslerin değişen günümüz koşulları ve Halk Otobüsleri Odası ile BURULAŞ Yönetim Kurulu Başkanı arasında imzalanan hizmet bedeli indirimini de içeren dört maddeden oluşan ön anlaşmaya bağlı olacak sözleşme imzalanması için araç sahipleri davet edilmektedir. 22 Mayıs-31 Mayıs 2013 tarihleri arasında BURULAŞ Kiralık Araçlar Şefliği’ne şahsen başvurulması gerektiğini bilgilerinize sunarız” ibareleri yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.