Hava Durumu

BUSİAD Ödülleri sahiplerini buldu

Geleneksel BUSİAD Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu. "BUSİAD Doğan Ersöz Yılın İşadamı Ödülü"nü Yaşar Küçükçalık ve Yılmaz Küçükçalık, "BUSİAD Meslek Ödülü"nü Prof. Dr. Cezmi Akdiş, "BUSİAD Eğitim ve Kültüre Destek Ödülü"nü Mustafa Kırcı, "BUSİAD Çevre Ödülü"nü de Bursa Çimento AŞ aldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2012 02:15
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2012 02:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BUSİAD Ödülleri sahiplerini buldu
 Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği'nin her yıl başarılı işadamları ile kurumlara verdiği BUSİAD Ödülleri, Almira Otel'de düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerine verildi. "BUSİAD Doğan Ersöz Yılın İşadamı Ödülü"ne Yaşar Küçükçalık ve Yılmaz Küçükçalık layık görülürken, "BUSİAD Meslek Ödülü" Prof. Dr. Cezmi Akdiş'in, "BUSİAD Eğitim ve Kültüre Destek Ödülü" Mustafa Kırcı'nın, "BUSİAD Çevre Ödülü" de Bursa Çimento AŞ'nin oldu. Bursa iş dünyasının en prestijli ödülleri arasında yer alan BUSİAD Ödülleri törenine AKP Bursa milletvekileri Mustafa Öztürk ve Hakan Çavuşoğlu ile CHP Bursa milletvekilleri Sena Kaleli, Turhan Tayan, İlhan Demiröz, çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı.


ÖDÜLLERİN AMACI

Sanayici ve işadamlarının kalkınmaya daha çok katkıda bulunmalarını sağlamak için bu ödülleri veren BUSİAD, aynı zamanda eğitim, kültür ve mesleki konularda yararlı faaliyetlerde bulunan kişi ve kuruluşları da ödüllendiriyor. Bu işlev yerine getirilirken de kişi ve kuruluşların değerlendirilmesinde ölçülebilir kriterler ve verilere dayalı hazırlanan "Doğan Ersöz Yılın İşadamı ve BUSİAD Başarı Ödülü Yönetmeliği" esas alınıyor.


OYA COŞKUNÖZ YÖNEY: İSTİKRAR İSTİYORUZ

Törende konuşan BUSİAD Başkanı Oya Coşkunöz Yöney, 34 yıl önce Türkiye'deki ilk SİAD olarak doğan BUSİAD'ın, 300'e yakın üye, 10 milyar dolarlık ihracatı 25 milyar dolarlık ciroyu temsil ettiğini söyledi. Yeni açıklanan teşvik paketi ve Türk Ticaret Kanunu gibi yeni düzenlemelerin iş dünyasını yeniden yapılandıracağını anlatan Yöney, "Bu kanunlar önümüzdeki yıllarda Türk sanayi ve ticaret hayatına yön verecek. Daha verimli ve üretken bir Türkiye için altyapıyı oluşturlacaktır. Bugün Türkiye, dünyanın 126 ülkesine sanayi malı ihraç ediyorsa, bu bizlerin başarısıdır. AB ülkelerinin durumu dikkate alındığında 2011 rakamları bize güven vermiyor. Siyasi istikrar ortamı güven verici. Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023'e yaklaşırken, istikrar ve güven ortamı isteğimiz devam etmektedir" diye konuştu. Yöney, iş dünyasının iş gücü piyasasını rahatlatacak yapısal reformlara da ihtiyacı olduğunu ifade etti.


KİMLER ÖDÜL ALDI?

BUSİAD-Doğan Ersöz Yılın İşadamı Ödülü'ne Yaşar ve Yılmaz Küçükçalık kardeşler layık görüldü. 1939 yılında manifaturacılıkla tekstil sektörüne giren Küçükçalık aile firması; bugün 4 fabrikasında 2 bin 700 personeli, 60 milyon metre/yıl üretimi, 300 milyon lira üzerindeki cirosu ve 100 milyon doların üzerindeki ihracatıyla dikkati çekiyor. BUSİAD Meslek Ödülü ise mikrobiyoloji dalında dünyaca ün yapan UÜ mezunu Prof. Dr. Cezmi Akdiş'e verildi. BUSİAD Eğitim ve Kültüre Destek Ödülü de; Kırcılar Ticaret Meslek Lisesi'ni, Kırcılar Anaokulu'nu, Kırcılar Kimsesizler Konağı'nı yaptıran Mustafa Kırcı'ya takdim edildi. BUSİAD Çevre Ödülü ise; sahip olduğu ISO 14001 ve OHSAS 18001 sertifikalarının yanı sıra geçen yıl yaptığı sanayi atıkların en ileri teknolojiyle bertaraf edilmesini sağlayan Bursa Çimento'ya sunuldu.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.