Hava Durumu

BUTEKOM zorlu rekabette rehberlik ediyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Tekstil ve Hazır Giyim Konseyi Genişletilmiş İstişare Toplantısında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, kentin ortak akıl kültürüyle ortaya çıkan Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi'nin (BUTEKOM) firmalara zorlu rekabet yolculuğunda rehberlik edeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2017 19:39
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2017 19:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BUTEKOM zorlu rekabette rehberlik ediyor

BTSO Tekstil ve Hazır Giyim Konseyi Genişletilmiş İstişare Toplantısı, BUTEKOM'un DOSAB'taki yeni merkezinde gerçekleştirildi. Tekstil sektörü temsilcilerinin yoğun katılım sağladığı toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin tekstil sektöründe dünyanın en önemli üreticilerinden birisi olduğunu ifade etti. Türkiye'nin ürün kalitesi, moda ve trendleri belirleme kabiliyetiyle Avrupa'nın en büyük tekstil üreticisi olmayı başardığını ifade eden Başkan Burkay, "Dünya tekstil ihracatından aldığımız payı yüzde 3'e, ev ve mekân tekstillerinde yüzde 4,5'e, teknik tekstillerdeki payımızı da yüzde 1,5'e kadar yükselttik. Yaklaşık 2 milyon insanımıza iş imkanı sağlayarak, Türkiye'nin adeta istihdam deposu olduk" dedi.

AR-GE MERKEZİ SAYISI 50'YE YAKLAŞTI

Bursalı tekstil üreticilerinin ve ihracatçılarının ülkenin sektördeki başarısında başrolde olduğunu ifade eden Başkan Burkay, Türkiye'nin kilogram başı ortalama tekstil ihracatının 4 dolar seviyesindeyken, Bursa'nın kilogram başı ihracatının 8,5 dolara kadar yükseldiğine dikkati çekti. Bu başarının arkasında Ar-Ge, inovasyon ve tasarım odaklı çalışmaların ve uluslararası fuar organizasyonlarının büyük payının olduğunu ifade eden Burkay, Bursa'da şu an Ar-Ge merkezi sayısının yaklaşık 50 olduğunu, tekstil sektöründe 7 Ar-Ge ve Tasarım Merkezi'nin bulunduğunu belirtti.

PROJELERİMİZ ORTAK AKLIN BİR SONUCU

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Oda olarak yenilikçi ve katma değerli üretime her zaman destek olduklarını vurguladı. BTSO komite ve konseylerinin talepleri doğrultusunda yeni bir vizyona kavuşan BUTEKOM'un zorlu rekabet koşullarında firmalara rehberlik edeceğinin altını çizen Burkay, "Türkiye'ye örnek projelerimiz ortak aklın ürünü olarak ortaya çıkıyor. Bursa'mıza kazandırdığımız bu merkez, tekstil ve teknik tekstil ile birlikte ileri kompozit malzemeler ve kuruluş hazırlıklarını başlattığımız nano teknoloji alanındaki mükemmeliyet merkezleriyle sadece Bursa'nın değil, Türkiye'nin de vizyonunu yansıtıyor" diye konuştu.

KOMİTE VE KONSEYLERİMİZİN TALEPLERİ PROJELERİMİZİN ODAK NOKTASIDIR

Başkan Burkay, tekstil meslek komitelerinin ve konseyinin görüştüğü konuların Yönetim Kurulu çalışmalarının odak noktası olduğunu da ifade ederek, "Üyelerimizin görüş, öneri ve talepleriyle şekillenen çalışmalar, Oda'mızın vizyonunu ve performansını da artırıyor. Destekleri ve azimli çalışmalarından dolayı tüm komitelerimizle birlikte, stratejik adımlarımızı belirleyen Tekstil ve Hazır Giyim Konseyi'mize teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

SANAYİNİN DÖNÜŞÜMÜNDE HER ZAMAN FİRMALARIMIZIN YANINDAYIZ

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, BUTEKOM'un yeni Ar-Ge merkezinin Bursa iş dünyasındaki rekabetçiliği ve ihracatını artıracağını vurguladı. Merkezin üniversite ve sanayi işbirliğinin en somut örneklerinden birisi olduğunu kaydeden Ulcay, "Merkezimiz, sanayinin yüksek teknolojiye dönüşümüne liderlik yapacak. Uludağ Üniversitesi olarak her zaman destek verdiğimiz üniversite-sanayi birlikteliğinin en faydalı sonuçları bu merkezimizde ortaya çıkacaktır. Üniversite olarak ileri teknoloji dönüşümünde sanayinin her zaman yanındayız" dedi.

İSTİŞARE KÜLTÜRÜ ÖNEMLİ

BTSO Tekstil ve Hazır Giyim Konseyi Başkanı Mustafa Taşdelen, Tekstil sektörün en önemli kentlerinden birisinin Bursa olduğunu söyledi. BTSO'nun tekstil sektörüne yönelik önemli çalışmaları hayata geçirdiğini ifade eden Taşdelen, üniversite-kamu-sanayi işbirliğinin tek bir çatı altında bir araya geldiği sektörel konseylerde tekstil sektörünün gündemindeki birçok konuya çözüm bulmak için çalıştıklarını kaydetti. Mustafa Taşdelen, sektör temsilcilerini buluşturan istişare toplantılarının sektörün geleceğine olumlu yönde etki yaptığını da sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.