Hava Durumu

BUTGEM, çocuklara 'robotik kodlama' eğitimi verdi

BTSO Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren BUTGEM, 'BUTGEM Kids Kodlama Akademisi' ile çocukların motivasyonunu artırmaya amaçlıyor. Etkinliğe katılan öğrenci Enes Kağan Aydın, kursta kendini geliştirme fırsatı bulduğunu belirtip, '' Robotik kodlama eğitimleri beklediğimden de çok faydalı geçti'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2019 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2019 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BUTGEM, çocuklara 'robotik kodlama' eğitimi verdi

BTSO, Mutfak Akademi ve MEGİP gibi mesleki eğitim projeleriyle Türkiye'ye model olmaya devam ederken, BUTGEM bünyesinde gerçekleştirdiği eğitimlerle de farkındalık oluşturuyor. İş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli personel ihtiyacına cevap vermek adına şimdiye kadar 24 bin kişinin istihdam edilmesini sağlayan BUTGEM, ülkenin geleceği olan çocuklar için de yeni eğitim programı gerçekleştirdi. Merkez, çocukların sömestr tatilini de verimli bir şekilde değerlendirmesi amacıyla 'BUTGEM Robotik Kodlama Atölyesi'ni tasarladı.

ROBOTİK KODLAMA FARKINDALIĞI

Eğitim, çocukların zihinsel becerilerinin gelişimine katkının yanı sıra günlük hayatta karşılaştıkları problemlere pratik çözümleri için önemli bir deneyim oldu. Proje ayrıca öğrencilerin mühendislik mesleğine yönelmeleri için farkındalık oluşturdu. BUTGEM Robotik Kodlama Atölyesi'nde eğitimler 5 gün sürerken, öğrencilere 25 saat boyunca robotik ve kodlamaya giriş eğitimi verildi. Programda algoritma tasarımı, uçak oyunu ile 2D oyun hazırlama, animasyon, çizgi izleyen robot yapımı gibi robotik kodlama odaklı farklı konular ele alındı.

"BUTGEM'DE ÇOK GÜZEL BİR ATMOSFER VAR"

'BUTGEK Kids Kodlama Akademisi'ni başarıyla tamamlayan öğrenciler, sertifikalarını da aldı. Öğrencilerden Enes Kağan Aydın, mühendislik mesleğine özel bir ilgi duyduğunu belirterek, "Burada çok güzel bir atmosfer oluşturulmuş. Robotik kodlama eğitimleri beklediğimden de çok faydalı geçti" dedi. Kursiyerlerden Ahmet Murat Alpay ise kurs sayesinde önemli bir deneyim kazandığını belirterek, organizasyondan dolayı BTSO'ya teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.