Hava Durumu

BUTGEM'den Bosnalı gençlere meslekî eğitim desteği

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM), Bosna Hersekli öğrencilere meslekî eğitim vermeye başladı

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2017 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2017 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BUTGEM'den Bosnalı gençlere meslekî eğitim desteği

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından 2015 yılında hazırlanan insanî gelişme raporunda örnek kurum olarak gösterilen BUTGEM, UNDP ile ortaklaşa gerçekleştirdiği proje dahilinde Bursa'ya gelen 15 Bosna Hersekli öğrenciye CNC operatörlüğü eğitim veriyor. 2 Ocağa kadar devam edecek olan 480 saatlik eğitim programı sonunda sertifikalarını alacak öğrenciler, ülkelerinde otomotiv ve makine sektörlerinde istihdam edilecek.

Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, UNDP ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri proje kapsamında da Bosnalı gençleri ağırladıklarını belirtti. Yaşları 18 ile 30 arasında değişen 15 öğrenciye eğitim vereceklerini dile getiren Gülener, "UNDP ile ortak projelerimizi sürdürüyoruz. Bosna'dan gelen ilk grubumuza eğitim vermeye başladık. Etap etap planladığımız bu projede, yeni eğitim programlarımız da olacak. Bizler için özel bir önemi bulunan Balkan coğrafyasının gelişimi adına böyle bir projede yer almaktan da ayrıca memnuniyet duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

BUTGEM'in eğitim programına katılan öğrenciler de Bursa'da bulunmaktan memnun olduklarını belirttiler. Meslek edinmek adına programda yer alan işsiz gençlerin yanında halihazırda çalışan ve mesleklerini geliştirmek adına eğitimlere katılan isimler de yer alıyor. Bu isimlerden biri olan Mirza Lalic, BUTGEM eğitimlerinden yararlanabilmek için Bursa'ya geldiğini söyledi. Bir diğer kursiyer Hasan Basic ise, BUTGEM'in şartlarının çok iyi olduğunu ve henüz programın başında olmalarına rağmen çok şey öğrendiğini kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.