Hava Durumu

Büyük buluşmaya 4 gün kaldı... Kitap Fuarı kapılarını açıyor

14 Mart’ta kapılarını açmaya hazırlanan Bursa 13. Kitap Fuarı, dokuz gün süresince pek çok yazara ve söyleşi, panel, şiir dinletisi gibi 80 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2015 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2015 09:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Büyük buluşmaya 4 gün kaldı... Kitap Fuarı kapılarını açıyor
TÜYAP tarafından düzenlenen Bursa 13. Kitap Fuarı, 14-22 Mart tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılacak.  

Fuar süresince İlber Ortaylı, Gülten Dayıoğlu, Can Dündar, Doğan Hızlan, İnci Enginün, Deniz Kavukçuoğlu, Hakan Bıçakçı, Doğu Yücel, Zeynep Oral, Ahmet Şık, Buket Uzuner, Yalvaç Ural, Bengi Semerci, Yekta Kopan, Hakan Akdoğan ve Üstün Dökmen’in de aralarında bulunduğu yazar, şair ve bilim insanı okurlarıyla buluşacak. Fuarda ayrıca Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla “Yüzyıl Öncesinde Dünya Medyasında Çanakkale Savaşları Sergisi” düzenlenecek ve çeşitli paneller gerçekleştirilecek.

USTALAR DA UNUTULMUYOR

Türk tiyatrosunun önemli ismi Haldun Taner’in 100. yaşı da Bursa Kitap Fuarı’nda çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 14 Mart Cumartesi günü Haldun Taner’in öykücülüğü Doğan Hızlan, Yavuz Ekinci ve Faruk Duman’ın katılımıyla ele alınacak. 21 Mart Cumartesi günü düzenlenecek Haldun Taner’in yaşamı, eserleri, tiyatrosu ve her yönüyle ele alınacağı panele ise eşi Demet Taner, Zeynep Oral, Ömer Naci Topçu ve Kazım Güçlü konuşmacı olarak katılacak. Nilüfer Belediyesi Kent Konseyi Okuma Grubu tarafından 15 Mart Pazar günü Haldun Taner’in “Timsah” oyunu okunacak. Yakın zamanda vefat eden Müzeyyen Senar da doğum yeri Bursa’da panelle anılacak. 

Girişin ücretsiz olduğu fuar, her gün 10.00-19.30 saatleri arasında (22 Mart tarihinde saat 19.00’dan sonra) ziyaret edilebilir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.