Hava Durumu

Büyük gün bugün...Ek tedbirler alınabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dolardaki artış sürecinde faizi gerektiği kadar indirmeyerek piyasaya müdahale etmediği gerekçesiyle çok sert eleştiriler yönelttiği Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile bugün ilk kez bir araya gelecek. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın da katılacağı kritik brifing sonrası ek tedbirler alınabileceği belirtiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2015 09:17
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2015 09:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Büyük gün bugün...Ek tedbirler alınabilir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faiz indiriminde geç kaldığı eleştirisinde bulunduğu Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’yı bugün Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul ederek brifing alacak. Brifinge Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da katılacak. Erdoğan, uzun süredir sert ifadelerle eleştirdiği Başçı ile bugün ilk kez yüz yüze görüşecek. Erdoğan, şubat ayındaki 0.25 puanlık faiz indiriminin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda esnaf heyetini kabulünde sert bir açıklama yapmıştı. Erdoğan, “Dün Merkez Bankası lütfetti, politika faizinde çeyrek puanlık indirim yaptı, yıl boyunca hepsinin toplamı 2.5 puan. Bize karşı bağımsızlık mücadelesi veriyorsun da acaba başka yerlere bağımlılık sözün mü var” demişti.

Erdoğan, Süleyman Şah operasyonunun tartışıldığı günlerde de valilere seslenirken, “Vatan satmak yüksek faizle, enflasyonla, kötü yönetimle, ülke kaynaklarını heba etmekle olur” diye konuşmuştu.

Bu süreç içerisinde Başçı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın istifa ettiği ancak istifalarının kabul edilmediği iddiaları dile getirilmişti.

Bugün yapılacak brifingde Başçı’ya, aynı zamanda Para Politikası Kurulu (PPK) üyesi de olan başkan yardımcılarıyla ilgili genel müdürler eşlik edecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.