Hava Durumu

Büyük zafere şanlı kutlama

Sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eden 30 Ağustos Zaferi, 96'ncı yılında tüm yurtta olduğu gibi Bursa'da da coşkuyla kutlandı. Ellerinde bayrakları ile meydanları dolduran vatandaşlar demokrasi ve egemenlik için tek yürek oldu.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2018 08:22
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2018 08:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Büyük zafere şanlı kutlama

Haber I Burcu SEKMEN I

HEYKEL'DE RESMİ GEÇİT

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Bursa'da binlerce vatandaşı aynı coşku ve heyecanla bir araya getirdi.Bursa'daki etkinlikler, ilk olarak Heykel'deki Atatürk anıtı önünde başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve protokol üyeleri, Atatürk anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Protokol üyeleri, daha sonra yine Heykel'de bulunan tarihi valilik binasına geçti. Burada ise Vali Vekili Abidin Ünsal ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tebrikleri kabul etti. Başkan Aktaş ve Vali Vekili Ünsal, 'valilikteki kabulün ardından' tören aracına binerek, asker-protokol ve vatandaşların bayramını kutladı.

RENKLİ GÖSTERİLER

Etkinlikler, protokolün halkı selamlamasının ardından yine Hey-kel'deki Atatürk anıtı önünde kurulan platformda devam etti. Burada yapılan törende, TOFAŞ Fen Lisesi öğrencileri Muhammed Fahri Ünlü ile Seray Tenur, günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudu. Osmangazi Belediyesi halk oyunları ekipleri, aynı program kapsamında sahne alarak gösteriler yaptı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Atatürk Caddesi'nde yapılan kortej geçişiyle son buldu. Atatürk anıtı önünde yapılan törenlerde ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı'yla ilgili mesajı okundu.

Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'ndan Veteriner Binbaşı Mustafa Gündinç, eşsiz zaferin 96. yılını kutlamanın gururu içinde olduklarını belirtti.

Heykel'de düzenlenen törende, Osmangazi Belediyesi halk oyunları ekiplerinin gösterisi renkli görüntüler oluşturdu.

Vatanın bölünmezliği ve demokrasi için atan kalpler ellerinde bayraklarla meydanlarda bu mutluluğa ortak oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.