Hava Durumu

Büyükorhan modern pazara kavuştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Bütünşehir' uygulamaları kapsamında Büyükorhan'a yaptırılan kapalı modern pazar yeri hizmete açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2017 19:51
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2017 19:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Büyükorhan modern pazara kavuştu

Büyükşehir Belediyesi, Büyükorhan'ın en önemli meselelerinden birini daha çözüme kavuşturdu. İlçe merkezindeki açık pazar alanı kış aylarında hem pazarcıları, hem de vatandaşları mağdur ederken, Büyükşehir Belediyesi ile bu sıkıntı sona erdi. Yaklaşık 2 bin metrekarelik alanda yer alan ve 1500 metrekaresi çelik konstrüksiyon çatı ile kapatılan Şehit Zeki Uğur Kapalı Pazar Yeri, bay bayan tuvaletleri, çay ocağı ve otoparkı ile yaklaşık 1,5 milyon TL'ye mal oldu. İlçeye değer katan kapalı pazar alanı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, Büyükorhan Kaymakamı Muhammed Kaya ve vatandaşların katıldığı törenle hizmete açıldı.

Altepe, daha Bütünşehir yasası gündemde bile yokken dağ ilçelerine önemli hizmetler yaptıklarını hatırlatarak, Büyükorhan'ın da Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarıyla gün geçtikçe geliştiğini söyledi. Büyükorhan Belediyesi hizmet binasından altyapıya, ulaşımdan kırsal kalkınmaya kadar her alanda önemli projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Recep Altepe, "Daha geçtiğimiz haftalarda bölge hayvancılığına hareket getirecek damızlık düve çiftliğini hizmete açmıştık. Bugün de bölge halkının en önemli talebi olan kapalı pazar alanını hizmete açıyoruz. Dağ bölgesi her zaman bizim yanımızda oldu, biz de bu bölge için ne yapsak az. Yollara yapılacak olanlarla birlikte 35 milyonluk yatırım yapıyoruz. Altyapı yapılıyor. Bu bölgeye önem veriyoruz. Buralar Yörük ve Türkmen diyarı olarak bize ecdadın emaneti. Yaylaların, termal kaynakların turizme kazandırılması için de çalışmalarımız sürüyor. Yatırımların sınırı yok. Bir yıl içinde bitecek projelerle birlikte 81 milyon TL'lik yatırım yapmış oluyoruz. Sadece Büyükorhan Belediyesi ile bu hizmetler 100 yılda yapılamaz. Yeter ki bölgede kalkınma sağlansın, halkımız mutlu olsun" diye konuştu.

Büyükorhan Kaymakamı Muhammed Kaya ise "Büyükorhan'a yeni görevlendirildim. Malum burası merkeze uzak dağ bölgesi olarak anılıyor. Acaba bu bölgelere hizmet geliyor mu diye düşünüyordum. Ancak kısa bir süre içinde Büyükşehir Belediyesi'nin tüm hizmetlerine tanık oluyoruz. İlçemize yatırımları nedeniyle Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, ilçeye kazandırdığı hizmetler nedeniyle Başkan Altepe'ye tablo hediye etti. Başkan Altepe ve protokol üyeleri kurdele keserek, 'Şehit Zeki Uğur Kapalı Pazar Yeri'ni hizmete açtı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.