Hava Durumu

Büyükşehir Batı Trakya'nın yanında

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi yönetimini ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kosova ve Makedonya gibi ülkelerde Müslümanlara yönelik hizmetleri yetkili makamların izin vermesi halinde Yunanistan'da da gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2017 19:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2017 19:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Büyükşehir Batı Trakya'nın yanında

Başkan Altepe, 15 Şubat'ta gerçekleştirilen genel kurulun ardından göreve yeni seçilen BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Dr. Ali Emin Latif ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Altepe, Batı Trakya Türklerinin ecdadın bir emaneti olduğunu söyledi. Balkan ülkeleriyle 628 yıl önce başlayan akrabalık ilişkilerinin artarak sürdüğünü kaydeden Başkan Altepe, son yıllarda bölgedeki Müslüman halkla yeniden bütünleştiklerini kaydetti. On yıllar süren aradan sonra Osmangazi Belediye başkanlığı döneminde yeniden kurulan ilk irtibatın ardından Büyükşehirle birlikte ilişkilerin iyice sıklaştığını ifade eden Başkan Altepe, "Yaklaşık 100 yıllık süren kopukluğun ardından bölgeyle yeniden bütünleştik. Düzenlediğimiz organizasyonlarla oradaki Müslümanlar arasında milli birlik ve beraberlik ruhunun oluşmasına sebep olduk. Kurduğumuz şantiyelerle başta ecdat yadigarı eserler olmak üzere kapsamlı bir restorasyon rekonstrüksiyon dönemine girdik. Soydaşlarımızın bulunduğu ve ihtiyaç hissedilen bölgelere de Bulgaristan'ın Kırcaali bölgesinde olduğu gibi yeni cami ile külliyeler inşa ettik" dedi.

Başkan Altepe, Yunan yetkili makamlarının izin vermesi halinde Batı Trakya'da da diğer Balkan bölgelerinde olduğu gibi faaliyet göstermek istediklerini belirtti. Yunanistan'la bu hayalin gerçekleşmesi için izin noktasında sıkıntılar yaşadıklarını ve Müslümanlara yönelik organizasyonlar, çalışmalar yapamadıklarını dile getiren Başkan Altepe, "Batı Trakya'da restorasyonlar yapmak, soydaşlarımızın her türlü eksikliğiyle ilgilenmek isteriz. Sünnet ve toplu cemiyetlerle Müslümanlar arasında birlik ve beraberliği sağlamak çok güzel olur. Ama şu anda bu mümkün görünmüyor. Çünkü Yunan makamlarıyla izin noktasında sıkıntılar yaşıyoruz. Bunlar aşıldığı takdirde tabii ki orada da olmak isteriz" diye konuştu.

BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Dr. Ali Emin Latif ise yaptığı konuşmada, yapılan genel kurulun ardından 3 yıllığına göreve seçildiklerini kaydetti. Başkan Altepe'yle birlikte çalışmanın, Büyükşehir'in Balkan ülkeleri tecrübesinden yararlanmanın kendileri için ayrıca bir gurur kaynağı olacağını vurgulayan Latif, yönetim olarak görev süreleri boyunca güzel çalışmalara imza atmak istediklerini ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.