Hava Durumu

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Sönmez Medya Buluşmaları'na konuk oldu

Seçim sonrası 5 yıllık hizmet planını, katıldığı Sönmez Medya Buluşmaları'nda paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ankara'nın desteği ile öncelikli yatırımın ulaşım olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2019 08:20
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2019 08:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Sönmez Medya Buluşmaları'na konuk oldu

HABER | Ayşegül SEVER

AS TV'de ekrana gelen Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Sönmez Medya ekibinin sorularını yanıtladı.

CUMHURBAŞKANI TAKİP EDİYOR

AK Parti'nin Kızılcahamam kampında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşme detaylarını paylaşan Başkan Aktaş, Erdoğan'ın Bursa'da imar, kentsel dönüşüm ve ulaşım konusu üzerinde titizlikle durduğunu ifade etti. Aktaş, "Cumhurbaşkanımızla 15 Büyükşehir Belediye Başkanımız yarım saat görüştü ben bir buçuk saatlik bir görüşme yaptım. Özellikle Cumhurbaşkanımızın üzerinde durduğu konu imar, kentsel dönüşüm, ulaşım. Bununla alakalı kısa vadeli neler yapılabilir noktasında Cumhurbaşkanımızın bazı uyarı ve ikazları oldu. Bu haftadan itibaren bize Ankara yolları çok gözükecek. Acemler-Adliye Kavşağımız, Emek'in Şehir Hastanesi'ne bağlanması, T2'nin de acilen tamamlanması acil konularımızdır" şeklinde konuştu. Son günlerin en çok tartışılan konusu olan ulaşım zamlarına ilişkin de açıklama yapan Başkan Aktaş, "Ulaşımdan zarar ediyoruz. Bu ayarlamayı yapmak zorundaydık.Çok büyük zamlar yapıyormuşuz gibi algı yaratılması doğru değil "dedi.

TARİHİ KİMLİĞİYLE TANITILMALI

Bursa için 2016 Fetih Ajansı'nın önemine vurgu yapan Başkan Aktaş, Bursa'nın uluslararası alanda tarihi kimliğiyle tanıtılması gerektiğini vurguladı. Başkan Aktaş, " Benim en çok üzerinde durduğum bir konu daha var ki o da; Osmanlı'yı doğuran ve başkentlik yapan Bursa'nın bana göre uluslararası arenada bu yönünün görünmesidir. Kendi içimizde yerel etkinliklere saygı duyuyorum ama bunların bize yetmediğini düşünüyorum. 2016 Fetih Ajansı'nı çok önemsiyorum. Birkaç yıl içersinde de etkilerini göstermesi gerektiğini düşündüğümü de hem Turizm Bakanımıza hem de Sayın Cumhurbaşkanımıza ifade ettim. Bizim bu projeyle ilgili Ankara'dan beklentimiz mali anlamda değil" dedi. İpek Yolu Film Festivali ile ilgili de konuşan Aktaş,"İpek Yolu Film Festivali geri gelecek demiştim. Onunla ilgili de çalışma başlattık. Hiç bahsetmedik. Çünkü bu benim için orta vadede bir projedir. Adı da illa ki İpek Yolu Film Festivali olmayacak. Bursa Film Festivali olmasını çok arzu ediyorum. Konuyla alakalı görüşmelerimiz devam ediyor" ifadelerini kullandı.

ÇEKİM MERKEZİ OLMALI

Bursa için planlarını kısa, orta ve uzun vadede olmak üzere üçe böldüğünü belirten Başkan Aktaş, ekonomi ne olursa olsun bu planları gerçekleştireceğini, Bursa'yı kalkındırmak için elinden geleni sonuna kadar yapacağını söyledi. Bir Arap şirketinin Sıcak Su bölgesindeki yatırımın iptali yönündeki konuşmalara cevap veren Başkan Aktaş, bölgeye ticari olarak değil Bursa'nın değeri olarak baktığını vurguladı. Aktaş; "Termal ile alakalı iki flörtümüz var. Geçtiğimiz çarşamba akşamı Dubaili yatırımcı ile İnegöl'de denk geldik. Beraber 2 saatlik bir toplantı yaptık. Yatırımcı işin ticari yönüyle olaya bakıyor. Ben sadece ticari yönüyle bakmak durumunda değilim. Tabakhaneler Bölgesi'nde sadece 130 dönüm kamulaştırdığımız alan var. Amacım işin profesyonelleri gelsin. Ben kâr amacı gütmüyorum.
Şehir adına çekim merkezi haline dönüştürebilir miyiz bunun derdindeyim. Turizmle alakalı değerlerimize güveniyoruz. Bir taraftan da revize etmek de görevlerimizden bir tanesidir" dedi.

MİLLET BAHÇESİNE KATACAĞIZ

Millet Bahçesi için Atatürk Spor Salonu'nun da projeye dâhil edilmesini değerlendiren Başkan Aktaş, Atatürk Spor Salonu'nun Millet Bahçesi'ne katılması önerisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandığını çalışmanın olacağını açıkladı.
Aktaş; "Cumhurbaşkanımız kentsel dönüşümlerde yeşil alanlara ve millet bahçelerine ayrılan bölümler üzerinde özellikle duruyor. Nitelikli yeşim alanların olmasını istiyoruz. Bizim güçlü nitelikli alanlara ihtiyacımız var. Cumhurbaşkanımız spor salonunun kullanılıp kullanılmadığını ve alternatiflerinin olabileceğini sorduğunda az kullanımının olduğu yönünde söyledim. Bu salonun Millet Bahçesi'ne katılması lazım. Cumhurbaşkanımıza kullanım alanları açısından 2 alternatif sundum. İlki termalle alakalı yatırımları Kültürpark'a sıçratırsak termalle alakalı ticari alan olarak kullanılabilir ya da Millet Bahçesinin devamı olarak kullanabileceğimizi söylediğim de Millet Bahçesi için kullanımının daha sağlıklı olacağını söyledi. Böyle bir uygulama olacağını söyleyebilirim" dedi.

BURBAK KAPANIYOR

Büyükşehir Belediyesi bünyesine ait olan şirketlerin zarar etmediğini ifade eden Başkan Aktaş, BURBAK'ı kapatarak BURULAŞ'ın yan kuruluşu yapılacağını açıkladı. Başkan Aktaş, " 9 aktif şirketimiz var. Küçülmemiz gerekenler elden çıkarmamız gerekenler birleştirmemiz gerekenler var. BURBAK BURULAŞ'ın yan kuruluşu olabilir. BURBAK'ı kapatmayı düşünüyorum. Bu şirketin personelini veya işlerini değiştirmek anlamında söylemiyorum. İsmini vermek istemediğim iki şirketin birleştirilmesini düşünüyorum. Özelleştirmeyi düşündüğümüz yerler ile alakalı yakında işadamları ile bir araya geleceğim ve bir sunum yapacağım. Özel sektör yaparsa ciroyu artırabilir. Şu an ne BESAŞ'tan en Tarım AŞ'den ve diğer şirketlerimizde bir zarar söz konusu değil" dedi.

BAKANLIKTAN DESTEK ŞART

Bursa'nın önemli projelerini sıralayan Başkan Aktaş, Ulaştırma Bakanlığı'nın vereceği destek ile projelerin tamamlanacağını vurguladı. Başkan Aktaş, "Emek'i Şehir Hastanesi'ne ulaştırmak, Adliye Kavşağı, Acemler Kavşağı ve T2 bizim için çok önemli. Bunların tamamını Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılmasını bekliyorum. Bizim kısmi katkılarımız olacak. Önümüzdeki hafta Ulaştırma Bakanlığı'na gideceğim. Ulaştırma Bakanlığı'ndan güç almamız gerekiyor" dedi.

İKİ YENİ DAİRE BAŞKANLIĞI

Büyükşehir Belediyesi'ne iki yeni daire başkanlığının ekleneceğini açıklayan Başkan Aktaş, değişimlerin kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak Büyükşehir Belediyesi daire başkanlıklarında isim değişiminin de sinyalini verdi. Aktaş, "Genel Sekreter Yardımcılığı makamımız artık kalktı. Park, Bahçeler ve Sahil Hizmetleri Daire Başkanlığımız ve Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Daire Başkanlığımız oldu. 6-7 yönetici arkadaşımızla alakalı değişimler olacak. Değişimler kaçınılmazdır. BUSKİ ile ilgili de ufak tefek değişikliklerimiz olacak. Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri ve 18 tane daire başkanlığı olacak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.