Hava Durumu

Büyükşehir engelsiz bir hayat için çalışıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen panelde, engelli istihdamının artırılmasına yönelik çalışmalar ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2012 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2012 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Büyükşehir engelsiz bir hayat için çalışıyor
Beden engelli vatandaşların kalifiye elemanlar haline getirilerek sanayi sektöründe istihdam edilebilmelerine yönelik çalışmaların ele alındığı 'Sanayi sektöründe engelli istihdamı ulaşabilirlik ve yerel yönetimler' paneli Gold Majesty Otel'de yapıldı. Panelin açışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, Büyükşehir Belediyesi'nce kentin engelli vatandaşlar için de yaşanabilir hale getirilmesi maksadıyla hayata geçirilen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Türkiye'de 10 milyona yakın engelli vatandaşın yaşadığını dile getiren Karadağ, özürlülüğün, kader mahkumluğu, utanılacak veya hayata küsülecek bir hal olmadığını kaydetti. Türkiye'nin uluslararası rekabet yeteneğinin ve toplumsal refah düzeyinin yükseltilmesi noktasında engelli istihdamının büyük önem taşıdığını ifade eden Karadağ, "Bu kapsamda engellilerin istihdam edilebilirliğinin artırılmasına yönelik projeler geliştirilmeli ve uygulanmalıdır. Engelli vatandaşlarımızın evlerine kapanmaya sebep olmak, onlara destek değil engel olmaktır. Onların potansiyeline inanmalı yapabilecekleri çok şey olduğunu kabul etmek gerekmektedir" dedi.

Engelli vatandaşlarımıza engelsiz bir yaşam sunabilmek için çalıştıklarının altını çizen Karadağ, birçok uygulamayı hayata geçirdiklerini vurguladı. Engelli engelsiz ayırımı yapmadan, Bursa'da yaşayan herkesin, hizmete layık olduğunu ifade eden Karadağ, "Ortak kullanım alanlarını engelli vatandaşlarımızın da rahatça kullanabilmesi için bazı düzenlemeler yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışımız bunu gerektiriyor. Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi, Valilik ve Engelliler Kültür ve Sanat Derneği'nin proje ortaklığında devam eden "engelsiz olabilirsiniz" projesi, Avrupa Birliği toplum örgütleri arasında diyaloğun geliştirilmesi hibe programınca destekleniyor. Bunun yanında 'Bursa engelliler envanteri projesi' kapsamında 5 bin 164 engelli vatandaş kayıt altına alındı ve engelli vatandaşlarıma yönelik her türlü sosyal yardımlar da düzenli olarak belediyemiz tarafından yapılıyor" diye konuştu.

Panele katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Nurcan Önder ise, engelli nüfusunun dünya nüfusuna oranın yüzde 10'lar seviyesinde olduğunu belirterek, Türkiye'de ise bu aranın yüzde 12.29 olduğunu söyledi. Türkiye'de 73 milyon nüfus içinde aileleriyle birlikte yaklaşık 30 milyon nüfusu ilgilendiren bu konunun gündemin alt sıralarında olmaması gerektiğini dile getiren Önder, engellilerin karşılaştığı sorunların çözüme kavuşturulmasının sosyal devletin ötesinde bir insanlık görevi olduğunu kaydetti.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.