Hava Durumu

Büyükşehir ile engeller kalkıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan proje ile kent merkezinde ve ilçelerde yaşayan engelli vatandaşlar, ziyaret edilerek sıkıntıları dinleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2017 19:49
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2017 19:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Büyükşehir ile engeller kalkıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan proje ile engelli vatandaşların sıkıntıları çözüme kavuşuyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Engelliler Birimi, Bursa merkez ve ilçelerde yaşayan engelli bireyleri evlerinde ziyaret ederek istek ve ihtiyaçları doğrultusunda çözüm üretiyorlar.

Engelliler birimi yetkilileri, engelli dernekleriyle bir araya gelerek her ay yaptıkları toplantılarıyla ve ortak çalışmalarıyla Bursa'da yaşayan engellilerin daha rahat yaşaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Yetkililer, her hafta ilçelere giderek burada yaşayan engelli vatandaşları ve ailelerini dinliyor.

Engelli Dernekleri ile ortak hareket edilen ziyaretlerde bu hafta Yenişehir ilçesi ziyaret edildi.

Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sak ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşen yetkililer, ziyaretlerden önce toplantı yaparak ilçede engelli vatandaşların ne gibi hizmetlere ihtiyaçları olduğunu da belirledi.

Psikolog eşliğindeki ev ziyaretlerinde, engelli bireylerin ve ailelerinin erişilebilirlik adına talepleri de değerlendirildi.

İhtiyacı olanlara tekerlekli sandalye yardımı ile gıda yardımı yapıldı. Ev ziyaretlerinin Mudanya, Gemlik ve İznik ilçeleri ile devam etmesi planlanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.