Hava Durumu

Büyükşehir İtfaiyesi müdahaleye hazır

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Bursa’da muhtemel yangınlara anında müdahale etmek için su hidrantlarının kontrollerini yaparken, aynı zamanda ihtiyaç duyulan noktalara da yeni hidrantlar kuruyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2012 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2012 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Büyükşehir İtfaiyesi müdahaleye hazır

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Orhan Doğan, kentte olası çıkacak yangınlara direkt müdahale etmek ve itfaiye araçlarına su ikmali sağlamak için çeşitli meydan, cadde ve sokaklarda toplam 1638 adet yangın hidrandı kurulduğunu söyledi. Şubat ayından itibaren itfaiye ekiplerince hidrantların tek tek kontrol edildiğini kaydeden Doğan, “Üç ay süresince yapılan kontrollerde toplam 230 adet hidrandın su basıncı olmaması, su olmaması ve araç çarpmasından dolayı deforme oluşu gibi arızalar tespit edildi. BUSKİ’nin desteğiyle kısa sürede hidrantların tamirleri yapılacak ve yeniden hizmete sunulacak” dedi.

Yangın risklerinin en aza indirilmesi için yangın hidrantlarının sayılarının artmasını çok önemsediklerini de anlatan Doğan, “Bu bilinçle 768 olan yangın hidrant sayısı, son 3 yıl içinde 1638’e ulaştı. Ayrıca Zafer itfaiye grubunda 500 tonluk yeraltı su deposu da yeni alınan çift pompa ile aktif hale getirilerek hizmete sunuldu. İtfaiye komuta merkezinden teknolojik olarak da takibi yapılabilen hidrantların yaygın kullanımıyla, olası yangınlarda can ve mal kaybını asgariye indirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.