Hava Durumu

ByLock ve 1 doların gizemi

Darbe girişimine ilişkin 62 asker hakkında hazırlanan ilk iddianamede, ByLock’u neden kullandıkları ve ele geçirilen 1 dolarların gizemi anlatılarak, "Tasfiye edileceği kaygısına kapılan suç örgütünün son bir atakta bulunarak 15 Temmuz 2016 tarihli darbe kalkışmasını hayata geçirdiği görülmektedir" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2016 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2016 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ByLock ve 1 doların gizemi
15 Temmuz darbe girişiminde Sabiha Gökçen Havalimanında yaşanan olaylara ilişkin 62 asker hakkında hazırlanan iddianamede, FETÖ/PDY ’Cebir, şiddet ve diğer hukuk dışı yöntemleri kullanarak devlet otoritesini baskı altına almayı, zaafa uğratmayı, yönlendirmeyi, alternatif bir otorite olarak ortaya çıkmayı, devlet otoritesini ele geçirmeyi hedefleyen silahlı bir terör örgütü’ olarak tanımlandı.

İddianamede, FETÖ’nün hedeflerine ulaşabilmek için hayatın olağan akışı içerisinde beraber hareket etmeleri mümkün olmayan kamu çalışanları, devlet memurları, üst düzey çalışan veya emekli olmuş kamu görevlileri, bürokratlar, gazeteci, yazar ve akademisyenler, sivil toplum kuruluşları mensuplarını aynı amaç etrafında faaliyet gösterecek şekilde bünyesinde barındırdığı belirtilerek, süreklilik arz eden gizli ve hiyerarşik bir yapılanma içerisine girdiği anlatıldı.

"Devlet kurumlarını birbirine düşman ettiler"

Örgütün cebir ve şiddeti 15 Temmuz 2016 tarihine kadar genellikle, yargı, emniyet, ordu, basın-yayın, sivil örgütler gibi devlet kurumları içine yerleştirdiği veya sivil kanatta çalışan imam ve üyeleri aracılığı ile dolaylı şekilde kullandığı kaydedilen iddianamede, devlet kurumlarını birbirine düşman hale getirdiği ve örgüt üyesi olan-olmayan şeklinde ayrıma gittiği ifade edildi.

"TSK YAPILANMALARI GÜN YÜZÜNE ÇIKINCA PANİĞE KAPILIP SON ATAKLARINI YAPTILAR"

Örgütün önemli finans yapı taşlarından birisi olan dershanelerin kapatılması kararının alınması, örgüte yönelik soruşturmaların başlatılması ve örgütün özellikle TSK içerisindeki yapılanmasının gün yüzüne çıkması üzerine örgüt lideri ve mensuplarının paniğe kapıldığı anlatılan iddianamede, "Birkaç başarısız denemeden sonra tasfiye edileceği kaygısına kapılan suç örgütünün son bir atakta bulunarak 15 Temmuz 2016 tarihli darbe kalkışmasını hayata geçirdiği görülmektedir" denildi.

"TÜM SINAV SORULARINI ÇALDILAR"

İddianamede, FETÖ’nün ÖSS, YDS, DGS, ALES, YÖS, ÜDS, KPDS, TUS, KPSS, askeri okullara giriş sınavı, polislik sınavı, hakim adaylığı sınavı başta olmak üzere birçok sınav sorularını hukuka aykırı yollarla ele geçirdiği belirtilerek, "Kendi mensuplarının eğitim kurumlarına veya kamu kurumlarına yerleştirilmesini sağlayan suç örgütü, ürettiği sahte belge ve delillerle örgüt mensubu olmayan kişiler hakkında adli ve idari soruşturmalar açılmasını sağlamış, bu kişilerin haksız şekilde devlet kadrolarından tasfiye edilerek yerlerine kendi örgüt elemanlarının yerleştirilmesini sağlamıştır" ifadelerine yer verildi

GÜLEN: BYLOCK KULLANMAYAN HİZMETE İHANET ETMİŞ OLUR

Darbe girişiminin ardından örgüt mensuplarının kullandığı ’ByLock’ isimli kriptolu haberleşme programına da genişçe yer
verilen iddianamede, örgüt üyelerinin neden bu programı kullandıkları anlatıldı.

Bylock isimli kriptolu programın, Gülen’in "Tüm üyeler Bylock programı üzerinden görüşmeler yapsın normal telefonla görüşme yapanlar hizmete ihanet etmiş olur" talimatı üzerine örgüt mensupları tarafından kullanılmaya başlandığı anlatılan iddianamede, "Örgüt içi haberleşme ve talimat alıp verme eylemi söz konusu program üzerinden gerçekleştirilmiştir. Bylock üzerinden gönderilen mesajlar alıcı tarafından silinmemiş ise sistem tarafından otomatik olarak silinmekte yine gönderici mesajı gönderdikten sonra silerse, alıcı mesajı okuduktan sonra sistem yine mesajı otomatik olarak silebilmektedir" denildi.

"ÖRGÜT ÜYESİ OLMAYANLARIN BYLOCK KULLANABİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL"

İddianamede, örgüt tarafından geliştirilip kullanılan Bylock’un, flash bellek ile kurulum dosyasını telefona kopyalama ile başlayan kriptolu bir mesajlaşma programı olduğu belirtilerek, "Giriş şifresi oluşturulduktan sonra Türkiye dışında başka bir ülkenin server’ı üzerinden bağlantı sağlanabilmektedir. Ayrıca örgüt üyesi bir kişinin programı flash bellek ya da bluetooth yoluyla vermesiyle programa erişim mümkün olabilmektedir. Dolaysıyla örgüt içerisinde faaliyet göstermeyen bir kişinin programa ulaşması mümkün değildir" ifadelerine yer verildi.

1 DOLARIN GİZEMİ

İddianamede, 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ silahlı terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında bir çok soruşturma başlatıldığı, bu soruşturmalar kapsamında düzenlenen operasyonlarda birçok şüphelinin üzerinde 1 USD kupür değerli banknotlar ele geçirildiği hatırlatıldı.

"ÖZEL BİR İLETİŞİM DİLİ GELİŞTİRDİLER"

"FETÖ’nin öğretisi, yalnız vakıf olanlara öğretilen, vakıf olmayanlarca anlaşılmayan birçok bilgi ve kavramla donatılmış bir öğretidir" denilen iddianamede, örgütün özel bir iletişim dili geliştirdiği, herkesin anlamayacağı bu özel iletişim dilinin, belli aşamalardan geçmiş örgüt mensuplarına öğretildiği kaydedildi.

Örgütün geliştirdiği özel iletişim dilinin sonucu olarak, kelimelerin bir herkesin anladığı anlamı, bir de yalnızca örgüt mensuplarınca anlaşılan özel bir anlamı bulunduğu belirtilen iddianamede, "Örgütün böyle bir yola başvurması, gizlilik ve sembolizme verdiği önemi göstermektedir. Fetullah Gülen’in ‘(...) avam halka meseleleri intikal için bir takım sembollere ihtiyaç vardır’ dediği gibi, bu semboller örgütün diline, amblem ve logolarına, kurum ve basılı eserlerinin isimlendirilişine, kamu gücünü kullanarak yaptığı bazı yasa dışı operasyon tarihlerinin seçimine yansımıştır" denildi.

"1 DOLARLARLA ÖZEL GÖREVLENDİRMELER YAPILDI"

İddianamede, bu yüzden örgüt mensuplarına 1 ABD Doları verilmesinin örgütsel özel bir anlamı olduğu, 1 ABD Dolarının örgüt içerisinde belirli bir etkinliğe ulaşan örgüt mensuplarına verildiği anlatılarak, "FETÖ/PDY terör örgütünün kişilerin konumlarını belirlemek için bu bankomatlarla özel bir görevlendirme yaptığı, bu paraların kişilerin yapılanma içindeki statülerini belirtmek amacıyla kullanılan materyallerden olduğu değerlendirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

EĞİTİM SİSTEMİNE PARALEL ’DERSHANE EĞİTİMİ’ OLUŞTURULDU

İddianamede, dershaneler hususu için de bir başlık açılarak, FETÖ tarafından Türkiye’de eğitim sistemine paralel bir de "dershane eğitimi" oluşturulduğu vurgulanarak "Dershaneler, cemaat yönünden önemli ekonomik kaynak sağlayan yerler olmasından başka kişilerin hizmete kazandırıldığı yerler de olmuştur. Hizmet hareketine elindeki dershaneler sonsuz ve sınırsız imkanlar sunmuştur. Hareket insan kaynağını dershanelerinde yetiştirdiği gençlerden devşirmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarına sızma bu dershanelerde yetişen ya da ışık evlerinde kalan öğrencilerle gerçekleştirilmektedir" denildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.