Hava Durumu

Çadırkent tacizcisine rekor ceza!

Türkiye'ye sığınan ve Gaziantep'te barınan Suriyeli 8 çocuğa cinsel tacizde bulunduğu için tutuklanan 29 yaşındaki Erdal E., 108 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 18:25
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çadırkent tacizcisine rekor ceza!
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Gaziantep'in Nizipİlçesi'ndeki çadır kentte barınan Suriyeli 8 çocuğu, 1.5 ile 5 lira arasında para vererek kandırıp cinsel tacizde bulunduğu için tutuklanan kamp görevlisi 29 yaşındaki Erdal E., yargılandığı davada 108 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Suriyeli sığınmacının kaldığı ve aralarında Türkiye ve Almanya Başbakanlarının da bulunduğu onlarca bakan, siyasetçi, sanatçı ve ünlü ismin ziyaret ettiği 10 bin 800 sığınmacının barındığı Nizip çadır kentte, geçen yıl Eylül ayında küçük çocukların taciz edildiği iddia edildi.

4 EYLÜL 2015'TE ERDAL E. GÖZALTINA ALINDI

Şikayetler üzerine jandarma, kampta hizmet veren şirket elemanı olarak çalışan ve tuvalet temizliğinden sorumlu olan Erdal E.'yi 4 Eylül 2015 günü gözaltına aldı.

PARA VEREREK TUVALETTE CİNSEL TACİZDE BULUNDU

Başlatılan soruşturma kapsamında Suriyeli çocukların da bilgisine başvuruldu. Jandarmanın ulaştığı taciz mağduru 8 çocuk, son 3 aylık süreçte Erdal E.'nin kendilerine para vererek, temizliğini yaptığı tuvaletlerde cinsel tacizde bulunduğunu anlattı.

1.5 İLA 5 LİRA ARASINDA PARA VERİYORDU

Taciz mağduru Suriyeli çocuklar, Erdal E.'nin kendilerini 1.5 lira ile 5 lira arasında değişen paralarla kandırdığını söyledi.

"BİR ÇOCUĞU TACİZ ETTİM"

Çocukların anlatımları ve şikayet üzerine gözaltına alınan ve ilk etapta sadece bir çocuğu taciz ettiğini söyleyen Erdal E. tutuklandı.
Tutuklanmasının ardından hakkında iddianame hazırlanan ve yargılama sürecinde suçlamaları reddeden Erdal E. bugün son kez hakim karşısına çıktı.

SUÇLAMAYI REDDETTİ, BERAATINI İSTEDİ

Nizip Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile AFAD'ı temsil eden avukatların da katıldığı duruşmada, son sözleri sorulan sanık Erdal E., suçlamaları reddetti ve jandarmadaki ifadesini işkenceye maruz kaldığı için taciz iddiasını kabul ettiğini söyleyerek beraatını istedi.

108 YIL CEZA ALDI

Mahkeme heyeti davayı karara bağlayarak sanık Erdal E.'yi 'İnsanların toplu olarak bir arada yaşama zorunluluğunda bulunduğu ortamların sağladığı kolaylıktan faydalanmak, çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı çocuğun cinsel istismarı, çocuğun cinsel istismarının sarkıntılık düzeyinde kalması, bir kişiyi hukuka aykırı olarak bir yere gitmek veya bir yerde kalmak suretiyle hürriyetinden yoksun bırakmak' suçlarından toplam 108 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Mahkeme kararının yüzüne okunmasının ardından sanık Erdal E., jandarmalar tarafından yeniden cezaevine götürüldü.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.