Hava Durumu

Çaldıkları otomobili 4 farklı kişiye sattılar

Bursa'da, dolandırıcılık suretiyle çaldıkları 46 bin lira değerindeki otomobili 4 farklı kişiye satan zanlılar, MOBESE görüntüleri sayesinde İzmir'de yakayı ele verdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2015 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çaldıkları otomobili 4 farklı kişiye sattılar
Bursa'da 46 bin lira değerindeki otomobilini sahibinden satış yapan bir internet sitesine koyan (35) M.C, dolandırıcılar tarafından oyuna getirildi. İnternetdeki ilan üzerine araç sahibi M.C.'yi telefonla arayan ve İstanbul'da ikamet eden şüpheli (40) R.U ve (38) A.M, araç sahibine Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bir şirketleri olduğunu söyledi. Fiyat konusunda anlaşınca Bursa'ya doğru yola çıkan R.U ve A.M, Nilüfer ilçesinde bir ofis kiralayarak, araç sahibi R.U'ya bu şirketin patronuymuş gibi kendilerini tanıttı. Dolandırıcılar ve araç sahibi satış işlemini gerçekleştirmek için notere gitti. Noterde yapılan işlemlerle araç R.U'nun üzerine geçirildi. Dolandırıcılar araç sahibine parayı banka yoluyla EFT yapacaklarını, ancak yemek molası olduğu için öğleden sonra parayı aktarabileceklerini söyledi. 

Para hesaba yatana kadar şahıslardan birinin yanında duracağının söylenmesine kanan M.C, arabanın anahtarını R.U'ya verdi. R.U, otomobili bakıma götüreceğini belirtip oradan ayrıldı. Çok geçmeden A.M. de tuvalete gitme bahanesiyle olay yerinden kaçtı. M.C, dolandırıldığını anlayınca durumu polise bildirdi. Mobese görüntüleriyle şüphelileri arayan polis, iki zanlıyı İzmir'de kiralık araçla seyir halindeyken yakaladı.

46 BİN LİRA DEĞERİNDEKİ OTOMOBİLİ 4 FARKLI KİŞİYE SATTILAR

İzmir'de kiraladıkları otomobille seyir halindeyken yakayı ele veren şüphelilerin sahte kimlik kullandıkları ve 46 bin lira değerindeki otomobili 4 farklı kişiye sattıkları öğrenildi. Otomobilin son sahibinin Balıkesir'de olduğu ve polis ekiplerinin aracı bulmaya çalıştığı öğrenildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.