Hava Durumu

Cameron'ın yerine kim geçecek?

Tarihi referandumda AB'den çıkma kararı alan İngiltere'de, kesin sonuçların ardından istifasını açıklayan Başbakan David Cameron'ın verdiği kararın yankıları sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cameron'ın yerine kim geçecek?
İngiltere Başbakanı istifasını açıklarken, first lady Samantha Cameron da eşini yalnız bırakmadı. Samantha Cameron, eşinin konuşması sırasında gözyaşlarını tutmakta zorlandı. David Cameron'ın yerine geçmesi beklenen isimlerin başında Londra'nın eski belediye başkanı Boris Johnson geliyor.

Avrupa'nın kaderini değiştirecek referandumda yüzde 51.9'a yüzde 48.1 oy oranı ileAB'den ayrılmaya karar veren İngiltere'de, 2005'ten beri Muhafazakâr Parti lideri olan ve bu süre zarfında iki genel seçim zaferi yaşayan Başbakan Cameron'ın istifa kararının yankıları sürüyor.

Geçen seneki seçimlerde partisini tek başına iktidara taşımayı başaran Cameron, kendisi AB'de kalınması gerektiğini düşünse de, partisini ve kabine üyelerinireferandum konusunda özgür bırakmıştı. Bunun üzerine Adalet Bakanı Michael Gove ve Londra eski Belediye Başkanı Johnson'ın başını çektiği birçok Muhafazakâr Partili siyasetçi, AB'den ayrılma yanlısı grupta yer almıştı.

Gove, Cameron'ın ilk çocuğunun vaftiz babasıydı. Yaklaşık 40 yıllık dostlukları bulunan Johnson ise Cameron'ın uzun yıllardır yol arkadaşıydı.

Ancak referandum kampanyasında Cameron'a en büyük darbe vuran isimler Gove ve Johnson oldu.

Referandum sürecinde "AB'den Ayrıl" kampanyasının en önemli destekçilerinden biri olarak öne çıkan Johnson, Cameron'ın yerine geçerek başbakan ve Muhafazakâr Parti liderliği görevlerini üstlenebilecek adaylar arasında ilk sırada gösteriliyor.

JOHNSON YUHALANDI

Referandumun ardından Johnson'ın Londra'daki evinin önünde toplanan AB yanlıları, 52 yaşındaki siyasetçiye tepki gösterdi.

Onlarca protestocu, Johnson'ı evinden çıkıp aracına binerken yuhaladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.