Hava Durumu

Canlı bombayı oradan geçirmedi şehit oldu

Kalleş saldırıda canlı bombayı vurup vatandaşları taramasını engelleyen havalimanı polisinin yaralı olduğu belirtiliyor. Teröristin geçişini engellediği belirtilen Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu ise şehit oldu.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2016 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2016 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Canlı bombayı oradan geçirmedi şehit oldu
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dün akşamyaşanan terörist saldırıda bir havalimanı polisi vatandaşlara ateş açan teröristi vurmuştu. Canlıbombayı yaralayıp vatandaşları taramasının önüne geçen polis memurunun yaralı olduğu öğrenildi.

TERÖRİSTİ ENGELLEYEN GÜMRÜK MUHAFAZA MEMURU YAŞAMINI YİTİRDİ

Atatürk Havalimanı’nda dün akşam yaşanan terör saldırısında yaşamını yitiren isimlerden biri de Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu… Gümrük kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Sakaroğlu silahlı teröriste ilk müdahale eden isimlerdendi.

Adının yazılmasını istemeyen kaynak “Saldırgan, ilk kontrolün olduğu noktadan geçiyor. Ve elinde silahla taraya taraya gidiyor. O sırada, Umut, terörist ile karşı karşıya geliyor. Umut da silahlıydı. Ve saldırgana müdahale ettiğini değerlendiriyoruz. O müdahale sonrası saldırgan üzerindeki bombayı patlıyor. Patlama, gelen yolcuları bekleyen kişilerin olduğu alana çok yakın. Maalesef Umut Sakaroğlu da o anda şehit oldu. Eğer Umut’un o müdahalesi olmasaydı, can kaybı daha fazla olabilecekti” dedi. Üç yıldır İstanbul’da Gümrük Muhafaza Memuru olarak görev yapan Sakaroğlu’nun cenazesi bugün İstanbul AHL’de düzenlenecek tören sonrası memleketi Hatay’a gönderilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.