Hava Durumu

Cansel Bağlı cinayetinde yeni gelişme

Manisa'nın Demirci ilçesinde kaybolduktan 3 gün sonra cesedi ormanlık alanda bulunan 17 yaşındaki Cansel Bağlı'nın öldürülmesine ilişkin şüpheli olarak aranan eski erkek arkadaşı F.Y, ilaç içerek intihar girişiminde bulundu. F.Y'nin, Cansel Bağlı'nın mezarı başına bıraktığı not incelemeye alındı.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2016 19:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2016 19:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cansel Bağlı cinayetinde yeni gelişme
Alınan bilgiye göre, soruşturması kapsamında genç kızın babası ve ağabeyinin tutuklanmasının ardından aranan Cansel Bağlı'nın eski erkek arkadaşı F.Y, Hüdük Mahallesi girişinde baygın vaziyette bulundu.

Mahalle sakinlerinin şahsı tanıması üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, F.Y'yi Köprübaşı Devlet Hastanesine kaldırdı. İlaç içerek intihar girişiminde bulunduğu belirtilen F.Y'nin hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi. Olay yerine gelen jandarmaekiplerinin mezarlıkta yaptığı incelemede F.Y'nin Cansel Bağlı'nın mezarı başına bıraktığı bir not bulundu.

Mektupta Cansel Bağlı’yı çok sevdiğini, onsuz bir dünyada yaşayamayacağını, onu öldürenin kendisi olmadığını, babası ve ağabeyinin de bu işi yaptıklarına inanmadığını yazdığı öğrenildi.

Olayın anlatıldığı nota savcılığın el koyduğu belirtildi.

SAÇ VE DERİ KATİLİ ELE VERECEK

Demirci’ye 60 kilometre mesafedeki kırsal Hüdük Mahallesi’nde yaşayan M.B. ile N.B. çiftinin altı çocuğundan biri olan Cansel Bağlı, geçen 15 Haziran’da ortadan kayboldu. Ailesi, Demirci İlçe Jandarma Komutanlığı’na kayıp başvurusunda bulundu. Ağabeyi A.B.’de kız kardeşinin fotoğrafını sosyal medyada paylaşıp, yerini gören veya bilenlerden yardım istedi. Genç kızın bulunması için çalışmalar sürerken, 17 Haziran’da jandarmaya Hüdük Mahallesi’ne 400 metre mesafedeki dere yatağında kokmuş bir kadın cesedi olduğu ihbarı geldi. Bunun üzerine bölgeye giden jandarma ekipleri, boğazı kesilip, vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanmış kadın cesedinin kayıp olan Cansel Bağlı’ya ait olduğu belirlendi.

BABASI VE AĞABEYİ TUTUKLANDI

Cansel Bağlı’nın cinayete kurban gittiğinin anlaşılması üzerine Demirci CumhuriyetSavcılığı çok yönlü bir soruşturma başlattı. Genç kızın telefon kayıtlarına ulaşıldıktan sonra son görüştüğü kişiler başta olmak üzere akraba ve yakın arkadaşlarının da aralarında bulunduğu 20 kişinin savcılıkta ifadesine başvuruldu. Alınan ifadeler ve olayla ilgili toplanan bilgilerden yola çıkan jandarma, Cansel Bağlı’nın şüphelerin yoğunlaştığı çiftçilik yapan babası M.B. ile ağabeyi A.B.’yi geçen cumartesi günü gözaltına aldı. Gece boyunca jandarmada ifadelerine başvurulan baba-oğul, sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

TOPRAĞA VERİLDİ

İzmir Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapılan Cansel Bağlı’nın cenazesi, dün saat 19.00’da, İzmir Büyükşehir Belediyesi cenaze nakil aracıyla Manisa’nın Demirci İlçesi’ne bağlı Hüdük Mahallesi’ne getirildi. Cenazenin mahalleye girmesinden itibaren aracın başına toplanan mahalle sakinleri, ağıtlar yaktı. Cansel’in annesi 58 yaşındaki N.B. ve ablası gözyaşlarını tutamadı. Cansel Bağlı’nın arkadaşları, tabutun üzerine beyaz gelinlik örttü. Evinden önünden helallik alınmasının ardından Hüdük Mahallesi Camii’nde cenaze namazı kılındı. Ardından Cansel Bağlı, Hüdük Mahallesi Mezarlığı’nda dualar eşliğinde toprağa verildi.

TIRNAKLARINDAKİ DERİ VE SAÇ ÇÖZECEK

Cinayetle ilgili tutuklanan Cansel Bağlı’nin babası ile ağabeyinin jandarmadaki ifadesinde, suçlamayı kabul etmediği ve cinayeti işlemediklerini söylediği öğrenildi. Cinayetle ilgili gözaltına alınanlar arasında Cansel Bağlı’nın sosyal medyadan tanışarak arkadaş olduğu bir erkeğin de bulunduğu, ifadesinin ardınan onun serbest kaldığı belirtildi.

Cansel Bağlı’nın önceden iki kez evi terk edip tekrar geri döndüğü de öğrenildi. Cansel Bağlı’nın el tırnaklarında saç ve deri dokularının bulunduğu, yapılacak DNA testiyle kime ait olduğunun belirlenmesisin cinayeti kimin işlediğinin saptanmasına katkı sağlayacağı kaydedildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.