Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çarşıdan alışveriş araba kazandırıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri, şehir ekonomisinin kalbi olan Tarihi çarşı ve hanlar bölgesinde yüzleri güldürüyor. 2 ay zarfında çarşı esnafı 15 milyon lira ciro yaparken, 40 binden fazla çekiliş kuponu dağıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2018 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2018 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çarşıdan alışveriş araba kazandırıyor

BTSO öncülüğünde bu yıl 3.'sü düzenlenen 'Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri', 7 asırlık geçmişe sahip tarihi çarşı ve hanlar bölgesinde alışverişin canlanmasına öncülük ediyor. Osmanlı Devleti'nin ilk ticaret bölgesi olan 850 bin metrekarelik tarihi çarşı aynı zamanda ziyaretçilerine hem kentin tarihini hem de alışveriş kültürünü doyasıya yaşama imkanı sunuyor. 3 Ağustos'ta başlayan Payitaht Çarşı Alışveriş Günlerine Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği de destek veriyor. Üye işyerlerinden 100 liralık alışveriş yapan vatandaşlar 10 otomobilden birini kazanma şansı elde ediyor.
3 Kasım tarihine kadar devam edecek 'Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri'ne vatandaşlar ilgi gösteriyor. Özellikle hafta sonunda tarihi çarşıya alışveriş yapan müşteriler kampanyaya katılım noktalarında uzun kuyruklar oluşturdu. Alışveriş Günleri, Bursa tarihi çarşı ve hanlar bölgesinin ticaret hacmine de ayrı bir güç katıyor. 3 Ağustos'tan bu yana Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri, üye iş yerlerinde 15 milyon lirayı aşkın iş hacminin oluşmasına öncülük etti. dağıtılan çekiliş kuponu sayısı ise 40 bini aştı.

BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, Meclis Başkan Yardımcısı Metin Şenyurt ve Divan Katibi Hakan Batmaz, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi esnafını ziyaret etti. Kuyumcu esnafı tarafından düzenlenen etkinlikte Çarşı esnafına ve vatandaşlara aşure dağıtan Meclis Başkanı Uğur, aynı zamanda çarşı esnafına 'hayırlı işler' diledi.

Meclis Başkanı Ali Uğur, Payitaht Çarşı Projesi ile çarşı ve hanlar bölgesinin tarihi dokusuna ve misyonuna uygun çalışmalara imza atıldığını söyledi. Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım, alışveriş günlerinin şehir ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade ederek, BTSO'ya yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.