Hava Durumu

CAS'tan Galatasaray'ı ilgilendiren karar

Spor Tahkim Mahkemesi CAS, Milan'a verilen Avrupa'dan men cezasını kaldırdı.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2018 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2018 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CAS'tan Galatasaray'ı ilgilendiren karar

UEFA'nın men kararına Milan'ın yaptığı itirazın CAS'ta kabul gördüğü bildirildi. Buna göre daha 'makul' bir ceza için cezanın ötelendiği, İtalyan ekibinin bu sezon Avrupa Ligi'ne katılabileceği belirtildi.

Milan'a verilen Avrupa'dan men cezasının Cas tarafından kaldırılacağı savunuldu. UEFA İtalyan devinin finansal fair play uygulamalarıyla ilgili eksikliği nedeniyle Avrupa kupalarına katılmaya hak kazanacağı iki yıl içinde bir sene kupalardan men kararı almıştı.

Kırmızı-siyahlıların başa baş hesaplamasındaki açığını kararın gerekçelerinden bir tanesi olarak gösteren UEFA, gerekçeli kararında durumun bununla sınırlı kalmadığını da not etmişti. İtalyan ekibinin kötü maili durumundan kurtulma adına yeterli ve inandırcı bir plan sunamaması nedeniyle de yapılandırma anlaşması da yapılmadan direkt olarak men kararı verildi.

"CEZA VAR AMA MEN OLMAYACAK"

Bunun üzerine CAS'a itiraz başvurusu yapan Milan'a, en üst spor itiraz mahkemesi olan Lozan'daki kurumdan iyi haber geleceği bildirildi. Sky Italia'nın kaynaklarına dayandırdığı haberine göre CAS UEFA'nın kararını bozdu ve Milan bu sezon Avrupa Ligi'ne katılabilecek. Buna göre Milan'a yine bir ceza verileceği ancak bunun orantılı olmasının istendiği ileri sürüldü.

GALATASARAY'I DA İLGİLENDİRİYOR

Milan ile ilgili karar süreci, dosyası UEFA tarafından yeniden incelemeye gönderilen Galatasaray'ı da yakından ilgilendiriyor. İtalyan ekibinin yöneticisi Fassone, sarı-kırmızılıların durumunun da kendileri gibi olduğunu, dolayısıyla onlarla yapılandırma anlaşması yapılırken kendilerine men cezası verilmesine şaşırdıklarını ifade etmişti.

İKİ KULÜBÜN DURUMUNDA FARKLILIK VAR

Bu açıklamanın ardından UEFA, Galatasaray'ın dosyasının yeniden incelenmesi için yargısal birime gönderilmesine karar verirken, zamanlama dikkat çekmişti. Sarı-kırmızılı ekip için nihai karar henüz verilmezken, iki ekiple ilgili hazırlanan müfettiş raporlarında da farklılık bulunuyor. Milan için özet olarak, mali yapısının Galatasaray'dan kötü olduğu ve Galatasaray'ın bunu kısa sürede düzeltebilecek imkanı varken, İtalyan ekibinde bunun öngörülemediği belirtiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.