Hava Durumu

Casus tekne aslında tatbikatta batmış

Saros Körfezi'nde, NATO gemilerinin tatbikat sırasında 'hedef tekne' olarak kullandığı anlaşılan yaklaşık 5 metre uzunluğundaki deniz aracı, bir yıldan fazla süre önce balıkçı ağlarına takıldı. Enez'deki Sahil Güvenlik Komutanlığı önünde duran tekne 'casus tekne bulundu' yorumlarına neden olunca, işin gerçeği de açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2017 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2017 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Casus tekne aslında tatbikatta batmış

Geçen yıl Temmuz ayında Saros Körfezi'nde balıkçı ağlarına takılarak deniz dibinden çıkarılıp, Enez Limanı'na getirilen ve Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı'nın Enez Bot Komutanlığı yetkililerine teslim edilen yaklaşık 5 metre uzunluğundaki deniz aracı, son günlerde bölge halkı arasında 'casus tekne bulundu' yorumlarına neden olmaya başladı. Ancak, gerçeğin öyle olmadığı anlaşıldı.

Tatbikatlarda 'hedef tekne' olarak kullanılan deniz aracının, NATO gemilerinin savunma sistemlerini denemek amacıyla Saros Körfezi'ndeki bir tatbikatta kullanıldığı ve silah atışları nedeniyle kurşun deliklerinin oluşmasıyla battığı belirtildi.

Sürat teknesini andıran deniz aracının arkasında yatık şekilde bir motoru bulunuyor ve uzaktan kumanda edilerek hareket ettiriliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.