Hava Durumu

Çavuşoğlu: "ABD ile Suriye konusunda mutabık kaldık"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman basınına yaptığı açıklamada, ABD'li mevkidaşı ile 19 Mart'ta görüşeceğini açıkladı. Çavuşoğlu, 'ABD ile Münbiç ve Fırat'ın doğusu için mutabık kaldık. 19 Mart'ta ABD Dışişleri Bakanı ile görüşeceğim' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2018 21:52
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2018 21:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çavuşoğlu: "ABD ile Suriye konusunda mutabık kaldık"

Alman basınına konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Afrin Harekatı'nın zor kısmı sona erdi, kent merkezine yöneldik" açıklamalarında bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman Die Zeit gazetesine konuştu. Afrin Harekatı'na değinen Çavuşoğlu, "Harekatın zor kısmı sona erdi, kent merkezine yöneldik" dedi.

Çavuşoğlu daha önce ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'la yaptığı görüşmede Münbiç ve Fırat'ın doğusundaki kentlerin istikrara kavuşturulması yönünde mutabık kaldıklarını söyledi. Ayrıca bunun için çalışma grupları kurduklarını belirtti. Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı ile 19 Mart'ta görüşeceğini de bildirdi.

Dışişleri Bakanı, "ABD'nin terör örgütlerine destek vermekten vazgeçeceğini ümit ediyoruz" dedi.

Çavuşoğlu, "Türkiye'nin NATO üyeliği tehlikede mi?" sorusunu ise "Hiç kimse bizi NATO'dan çıkaramaz. ABD ve Avrupa Birliği, Türkiye'nin eşit ortak olduğunu anlamalıdır" diye yanıtladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.